14 viktiga tricks för Spotify - The Happy Android

Spotify är en av de mest populära streamingspelarna som du kan hitta idag. Om du gillar musik och har en enhet, vare sig det är en telefon, dator eller TV, har du inte råd att inte ha Spotify installerat på den. De av er som har provat det vet att det är mycket bra, men vet ni verkligen allt som finns att veta om Spotify? Visst kommer vi att överraska dig med några av dessa ...

Weekly Discovery-spellista

Det är en personlig spellista som uppdateras varje måndag. Denna lista sammanställs automatiskt baserat på dina lyssningsvanor. Med andra ord, om du lyssnar på en viss grupp i Weekly Discovery-spellistan, kommer liknande grupper att visas som du kanske gillar. Ett bra sätt att upptäcka ny musik. Och kom ihåg, den här spellistan uppdateras varje måndag, så varje måndag, ny musik speciellt vald för dig. Utöver detta har du i Spotify-huvudpanelen en knapp som heter “Att få reda på”, Varifrån du kan se alla nya album och låtar som valts av applikationen och baserat på din musiksmak.

Använd din telefon som en fjärrkontroll och spela Spotify-musik på en annan dator, eller telefon eller på din Playstation etc.

Med Spotify kan du synkronisera vilken enhet du har installerat appen på och spela musik från en enhet till en annan. Detta innebär i praktiken att du kan använda din telefon som en fjärrkontroll och spela musik från din Mac eller PC medan du styr låtarna som spelas från din iPhone eller Android-enhet. Numera kan du styra musiken som spelas på din Playstation, smarta högtalare eller tv från din telefon. Fjärrkontroll till ström!

Lyssna på dina låtar utan att installera appen eller Spotify-applikationen

Du kan lyssna på din musik från Spotify-webbplatsen utan att installera programmet på din telefon eller PC. Ladda ner Spotify-webbspelaren för att logga in och lyssna på din musik vart du än går.

Återställ en borttagen spellista

Detta är säkert en av de mest användbara funktionerna i händelse av en katastrof. Hur återställer vi en tidigare raderad spellista? Logga in på Spotify-webbplatsen och klicka på "från sidomenyn"Återställ spellistor”.

Dela dina spellistor med resten av världen eller lägg till andra användares spellistor

Hur stor! Du kan visa spellistor för andra användare (eller dina egna) från din dator från sidan open.Spotify.com/user/. När spellistorna är laddade klickar du på "Följ" så kan du lägga till dem i din repertoar.

Visa sångtexter när de spelas

Skrivbordsversionen för din PC eller Mac har en inbyggd funktion som låter dig lyssna på texterna till låtarna du spelar. Hur? Precis till höger om den aktuella uppspelningen har du ett alternativ som låter dig aktivera det här alternativet.

Skicka låtar till dina vänner

Spotify har ett internt meddelandeverktyg som låter dig skicka låtar till dina vänner. Från menyn högst upp till vänster “"Medan en låt spelas väljer du"Dela -> Skicka till ...”Och välj namnet på den användare du vill skicka musiken till. Du kan till och med skicka honom ett tilläggsmeddelande som han kan läsa. Vad mer är, när användaren lyssnar på låten får du ett bekräftelsemeddelande.

Skapa samarbetsspellistor

Du kan skapa en samarbetslista genom att klicka på ikonen "”Överst till höger, välj“Gör samarbete”. På detta sätt kommer andra användare att kunna redigera listan och när det finns en ny ändring kommer alla redaktörer i listan att få ett informativt meddelande.

Hör en trailer direkt

Om du klickar på en spellista och håller ner kan du snabbt höra innehållet i spellistan. Det är ett mycket användbart alternativ, men för närvarande är det bara tillgängligt för Iphone.

Importera låtar från din dator, iTunes eller annan enhet direkt till Spotify

Installera Sptoify-applikationen på din dator och från knappen "Lokala filer"(inom"Min musik") Du kan överföra låtar från din dator till ditt Spotify-konto för att lyssna på dem när du vill utan att behöva ha en internetanslutning.

Ladda ner låtar för att lyssna offline

Det här alternativet är endast tillgängligt för Premium-användare. Du kan ladda ner en låt och lyssna på den senare utan att behöva en internetanslutning. Du kan lyssna på högst 3 333 låtar offline.

Öka ljudkvaliteten

I sitt Premium-läge tillåter Spotify dig att öka bithastigheten för musiken till 320 kbp. Det är inte så att det i sitt fria läge låter dåligt, faktiskt kommer många inte att märka skillnaden, men om du är en krävande musikälskare är detta ett bra sätt att få ut det mesta av applikationen. Tänk på att om denna kvalitetsökning innebär en större konsumtion av data.

Skapa mappar för att organisera dina spellistor

Från skrivbordsversionen av Spotify kan du skapa mappar där du kan spara och organisera dina spellistor. Från skrivbordsversionen av applikationen går du till "File -> New playlist folder”För att skapa den nya mappen och placera lite i din spellista.

Dölj dina spellistor från andra användare

Om du inte vill att någon användare ska se dina spellistor eller musiken du lyssnar på kan du dölja den.

  • Aktivera privat lyssnande: Välj kugghjulet från huvudmenyn i Spotify och aktivera alternativet "Privatlektion”. Ingen kommer att kunna se vad du hör i 6 timmar.
  • Dölj dina spellistor: Från skrivbordsversionen av Spotify, avmarkera kryssrutan i inställningsmenynLägg upp min aktivitet på Spotify”.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.