Så här installerar du Google Play Butik på vilken Android-enhet som helst

Google Play-butiken är det viktigaste verktyget vi har på Android för att installera applikationer och spel. En applikation som faktiskt är förinstallerad som standard på de flesta Android-surfplattor och mobiltelefoner. Men tänk om en enhet inte är certifierad av Google och inte innehåller Google Play Butik fabriksinstallerad?

Vissa kinesiska smartphones, liksom Amazon Fire-surfplattor, vissa e-bokläsare och emulatorer, inkluderar inte Google App Store som standard. Varje enhet är annorlunda, och även om processen som vi kommer att förklara nedan kanske inte fungerar för alla, kommer den utan tvekan att täcka ett brett spektrum av kasuistik. Sedan har vi enheter som har sin egen installationsprocess, till exempel Huawei-telefoner, i vilket fall vi måste leta efter en specifik handledning för vår hårdvara.

Varningar och preliminära överväganden

Å andra sidan, även om vi lyckas installera Play Storedet faktum att applikationen inte kommer förinstallerad som standard kan också orsaka oss vissa problem. Från början kommer vår terminal inte att kunna klara Googles SafetyNet-test, vilket innebär att vissa applikationer inte fungerar korrekt - se Google Pay - och andra kommer inte ens att kunna installeras. Vi kunde också hitta andra olika hinder, även om det beror på vilken version av Android vi använder.

Innan vi hoppar i poolen får vi inte heller glömma bort alternativen. Android har flera kompatibla applikationsbutiker och programvaruförvar förutom den traditionella Google Play Store. Butiker som Amazon Appstore, F-Droid eller den legendariska APK Mirror. För mer information ta en titt på inlägget “7 alternativ till Google Play: Andra Android-appförvar”.

Guide för att installera Google Play Store på vilken Android-terminal som helst

Det första steget för att starta installationen av Google Play är att aktivera installationen av appar av okänt ursprung. Detta gör att vi kan installera applikationer via APK-filer, vilket är precis vad vi kommer att använda för att installera Play Store på vår enhet.

 • Öppna menyn "inställningar"Eller"Miljö”Från din Android.
 • Om din inställningsmeny innehåller en sökmotor högst upp på skärmen, skriv ”okända appar”, “Externa källor”, “okänt ursprung”Eller liknande termer. Namnet kan variera från ett system till en annan.
 • Om du inte får några resultat, skriv in "Applikationer och meddelanden -> Speciell applikationsåtkomst -> Installera okända applikationer”.
 • I vissa versioner av Android kan du också hitta detta alternativ i "Sekretess / säkerhet”.
 • Beroende på vår version av Android hittar vi också en enda knapp för att aktivera installationen av okända applikationer eller en enskild aktiveringsknapp för webbläsaren, en annan för filhanteraren etc. Om vi ​​till exempel använder webbläsaren för att ladda ner APK från Google Play, måste vi godkänna nedladdning av okända applikationer i webbläsaren (i exemplet på skärmdumpen du ser nedan skulle det vara Chrome).

1. Identifiera arkitekturen för din CPU och Android-versionen av din enhet

De filer som behövs för att installera Play Store varierar beroende på vår version av Android och maskinvaruarkitekturen på enheten. Det är därför det är mycket viktigt att vi identifierar denna information innan vi börjar ladda ner någonting.

För detta kan vi navigera mellan operativsystemets inställningar, även om det enklaste sättet att göra det är att gå in WhatDevice.app. Det är en webbapplikation vars enda syfte är att tillhandahålla teknisk information om enheten som går åt sidan. Skriv ner OS-versionen och arkitekturen (det borde vara ungefär som armv8l, x86_64 och liknande).

Om WhatDevice inte visar den information vi behöver (vissa webbläsare blockerar vanligtvis åtkomst till denna typ av information) kan vi installera en app som heter "Device Info HW" tillgänglig i APK-format från APK Mirror-arkivet HÄR. Ladda ner installationspaketet från din webbläsare, öppna det och verktyget installeras automatiskt. Vi hittar Android-versionen på fliken "Allmänt" och CPU-arkitekturen i "SOC -> ABI".

Om allt har gått bra, kommer vi vid denna tidpunkt att ha två uppgifter: Android-version installerad och CPU-arkitektur. Vi är nästan där, folkens!

2. Ladda ner Google Play Butik

Nästa steg är att ladda ner de APK-filer för installation som krävs för att köra Google Play Store på vår terminal. Totalt måste vi ladda ner fyra applikationer (VIKTIGT: Ladda ner men installera inte någon av dessa applikationer än):

 • Google Account Manager: Om du har Android 7.1.2 eller senare, ladda ner Google Account Manager 7.1.2 från APK Mirror HÄR. Om du har en äldre version av Android anger du HÄR och ladda ner den version av Google Account Manager som bäst matchar din Android-version.
 • Google Services Framework: I det här fallet kommer vi att göra detsamma. Vi går in i Google Services Framework-förvaret HÄR och vi laddar ner den variant som ligger närmast vår version av Android. Om vi ​​till exempel har Android 9.0 hämtar vi versionen av Google Services Framework 9.
 • Google Play-tjänster: Detta är en av de viktigaste komponenterna i Play Store. Gå in i APK Mirror-arkivet HÄR och ladda ner den senaste varianten som passar både din version av Android och din CPU-arkitektur. Det här är de två data som vi har samlat in i föregående steg tack vare WhatDevice-verktyget.
 • Google Play Butik: Slutligen kommer vi att ladda ner den senaste versionen från Play Store. Lyckligtvis har Google bara en enda variant som fungerar med alla Android-arkitekturer och versioner, så välj och ladda ner den senaste tillgängliga versionen som inte är märkt "beta". Du hittar nedladdningsförvaret HÄR.

De första 3 applikationerna är nödvändiga för att kunna hantera bastjänsterna och Google API: er. Den fjärde appen som påstås är själva Google Play-butiken. Du är redo? Nu behöver vi bara installera APK-filerna och äntligen har vi tillgång till Play Store. Låt oss gå dit!

3. Installera Google Play Butik

För att installera alla installationspaket som vi just har laddat ner i APK-format öppnar du en filutforskare och navigerar till mappen "Nedladdningar" (eller "Nedladdningar" om den är på engelska). Om du inte har någon installerad kan du till exempel ladda ner en från APK Mirror STJÄRNA eller Google-filer.

Öppna nu installationspaketen som du har laddat ner i föregående punkt i följande ordning. När installationen av var och en av komponenterna är klar klicka inte på "Öppna" (bara gå tillbaka eller välj bara "Klar").

 • google.gsf.login
 • google.android.gsf
 • google.android.gms
 • android.vending

När de fyra applikationerna är installerade startar du om enheten. Du får se hur Play Store nu visas tillsammans med resten av applikationerna som är tillgängliga på mobilen eller surfplattan. Öppna den, logga in med ditt Google-konto så har du allt klart att ladda ner och installera alla appar eller spel från butiken. Uppnått!

Obs: Om någon av Play Store-komponenterna inte har installerats är det troligt att vi inte har laddat ner rätt version av programvaran. Se till att du har noterat Android + -arkitekturversionen på din CPU korrekt och försök igen.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found