De 10 mest användbara och rekommenderade reseapparna

Jag erkänner det. Jag är inte en person som gillar att resa för mycket. Men nyligen (på grund av mitt bröllop med den andra hälften av mitt "operativsystem" förstår du mig) har jag varit några dagar på att resa genom Spanien. Vill du veta vilka som är de bästa apparna för att organisera resor, resa billigt och kort sagt riktigt användbara applikationer för att resa och besöka andra städer 2018 och 2019?

Nästan alla appar som vi kommer att se nedan har jag använt dem första hand de senaste dagarna, och jag kan försäkra dig om att de är sockerrör. I dagens inlägg granskar vi topp 10 reseappar för Android. Tappa inte ur sikte!

10 appar som gör ditt liv enklare på dina resor till Spanien och andra länder

Innan du börjar bör det förtydligas att, beroende på vår destination, kommer vissa applikationer att fungera bättre än andra beroende på deras popularitet. Om vi ​​till exempel åker på semester till Baskien är det möjligt att Uber inte har så mycket acceptans, och därför måste vi leta efter en annan liknande app som ett alternativ till att resa med taxi.

Google kartor

Detta är den mest uppenbara rekommendationen av alla. Säg adjö till besvärliga papperskartor för alltid. Med Google Maps kan du inte bara se din plats på kartan och söka efter gator eller köra på motorvägen. Den anger också den kortaste vägen för att nå din destination, kombinerar tunnelbanelinjer, alla typer av kollektivtrafik, bussar, tåg och vandringsturer. Allt detta i realtid och med detaljerade instruktioner. Perfekt för att flytta i stora och små städer.

En 100% oumbärlig applikation för resor. Troligtvis har vi det redan installerat som standard. Om inte, kan vi ladda ner det här.

Ladda ner QR-kodkartor - Navigering och kollektivtrafikutvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Om din mobil är lite gammal eller har lite "chicha" kan du också prova den lätta versionen av Google Maps för Android.

Ladda ner QR-kod Google Maps Go: rutter, trafik och transport Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Airbnb

Ett viktigt verktyg för att hitta boende till ett bra pris. Efter att ha använt Airbnb för första gången för några dagar sedan, försäkrar jag dig att jag kommer att upprepa. Vi kan inte bara hitta billiga lägenheter att tillbringa några dagar på semester. Appen låter dig också kommunicera med hyresvärden via en chatt när som helst, och det bästa: du kan se åsikter från andra människor som har varit på platsen tidigare. Det bästa sättet att veta att du inte blir mobbad.

Ladda ner QR-kod Airbnb-utvecklare: Airbnb-pris: Gratis

Eventbrite

En annan av de viktigaste punkterna för en bra resa är vanligtvis konserter, föreställningar, utställningar, teatrar och andra lekfulla festartiklar. Eventbrite är en kulturell agenda som gör att vi snabbt kan känna till de händelser som kommer att äga rum under vissa datum i vilken stad som helst i världen.

Företaget köpte "Ticketea" i början av 2018, så nu kan vi också köpa biljetter till många aktiviteter direkt från appen. Rekommenderas starkt, särskilt för stora städer som Madrid, Paris eller Dublin.

Ladda ner QR-kod för Eventbrite - Upptäck händelser och kul i närheten Utvecklare: Eventbrite Pris: Gratis

Uber

Även om vi inte använder Uber när vi är hemma kan det vara ett bra alternativ när vi reser. Oavsett de konflikter som finns i vissa länder med denna tjänst och andra som Cabify, är sanningen den just nu Uber har mer närvaro än någonsin (84 länder och mer än 800 städer). Priserna är generellt sett lägre än för konventionella taxibilar och tjänsten är riktigt bra.

Ladda ner QR-kod Uber - Begär tur Utvecklare: Uber Technologies, Inc. Pris: Gratis

WalletPasses | Passbook plånbok

Resor handlar ofta om att köpa flyg, ombordstigningskort, konsertbiljetter och mer. Även om vi alltid kan skriva ut biljetten eller biljetten i fråga, kan vi också spara den i digitalt format och använda den direkt från mobilen.

I Android lagras dessa typer av sedlar normalt i (.PKPASS) -formatet, och det är precis vad WalletPasses gör: läs och hanter dessa typer av filer. Med den här applikationen kan vi lagra alla våra biljetter och visa dem i kassan utan att använda en pappersbiljett. Enkelt och praktiskt, som det måste vara.

Ladda ner QR-kod WalletPasses | Passbook Wallet-utvecklare: Wallet Passes Alliance Pris: Gratis

Var är allmän toalett

På tal om praktiska appar, “Var är allmän toalett"Bör ta en medalj. Med den här applikationen kan vi alltid veta var är närmaste offentliga toaletter. Om vi ​​inte vill gå in i en bar för att ta en drink bara för att kunna använda toaletten och kissa, kan vi installera WiPT och prova lyckan.

I min stad, som inte är så stor, är det ganska korrekt att peka på alla toaletter i området. Dess poäng på Google Play är också ganska hög (4,4 stjärnor) så det verkar som en mer än pålitlig app för en tid av behov.

Ladda ner QR-kod Var är Public Toilet Developer: sfcapital Pris: Gratis

Wifi-karta

När vi reser är det lika viktigt (eller till och med mer) än att veta var det finns en offentlig toalett att veta var du kan hitta gratis wifi. För det har vi applikationer som WiFi-huvudnyckel eller själva WiFi-kartan, två verktyg som visar oss en karta med alla gratis trådlösa nätverk till hands.

WiFi Map har en databas med mer än 100 miljoner gratis WiFis och hotspots. En av dess viktigaste punkter är att den tillåter ladda ner alla WiFi-lösenord för en viss stad, för att kunna konsultera dem senare utan anslutning. Bravo.

Ladda ner QR-kod WiFi Map® - Gratis internet med lösenord WiFi Utvecklare: WiFi Map LLC Pris: Gratis

Google översättare

Bredvid Microsoft Translate är Google Translate förmodligen den bästa offlineöversättaren för mobiler där ute. Om vi ​​fokuserar med kameran kan översätta texter och bilder som vi ser på skärmen har den en mycket bra röstöversättare som också läser högt vad den översätter i realtid, och vi kan också skriva in texten som ska översättas manuellt. Rekommenderas starkt för resor utomlands, när vi inte kontrollerar modersmålet särskilt bra.

Ladda ner QR-kod Google Translate Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Skyscanner

Skyscanner är en metasökmotor som hjälper oss hitta billiga flyg till alla destinationer i världen. Det liknar Google Flights, men mer försiktigt och med en mycket mer positiv utvärdering av samhället. En starkt rekommenderad applikation för att söka efter hotell och hyra bilar, allt i ett, från en centraliserad sökmotor.

Ladda ner QR-kod Skyscanner - flyg, hotell och biluthyrning Utvecklare: Skyscanner Ltd Pris: Gratis

XE-valuta

XE-valuta är en av de bästa Valuta- och växelkursomvandlare för Android. Tvivlar du på hur många euro som är 128 pund? Behöver du gå från pesos till dollar och ha huvudet för lite nonsens? När vi reser utomlands och måste hantera en annan valuta är det väldigt lätt att tappa räkningen. I dessa fall är det bästa att installera en av dessa praktiska omvandlare för mobilen.

Ladda ner QR-kod XE Currency - Money Transfers and Converter Utvecklare: XE.com Inc. Pris: Gratis

Alpify Safe365

Denna applikation är särskilt lämplig om vi reser med barn och äldre. Det är en app som tillåter oss känna till en persons exakta GPS-plats i realtid, tack vare din mobil. Den har också en panik-knapp som när vi trycker på den sätter oss i kontakt med räddningstjänsten. Rekommenderas starkt för familjeresor till livliga platser.

Ladda ner QR-kod Safe365❗App för vård av dina äldre och mer Utvecklare: Safe365 Pris: Gratis

Och vad tycker du? Om du känner till någon annan rekommenderad applikation för att åka på en resa, tveka inte att besöka kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.