Spotify: Så här fixar du brandväggsrelaterat fel 17

Spotify Det är det bästa som har hänt oss musikfans. Ett gigantiskt arkiv där vi kan hitta praktiskt taget allt. Även om applikationen vanligtvis inte ger många fel, överraskar det oss ibland med fel som det vi ska hantera idag. Har du Spotify installerat på din PC, Mac eller telefon och du kan inte logga in fel 17? Fortsätt sedan läsa för det här kan verkligen intressera dig.

Fel 17 i Spotify: en brandvägg (brandvägg) kan blockera Spotify-lösning!

Det specifika problemet är följande: du försöker logga in på Spotify, du anger ditt användarnamn och lösenord korrekt, men du kan fortfarande inte komma åt det. Detta är fel 17, och enligt Spotify kan det vara ett fel relaterat till en dålig konfiguration av din brandvägg. Enkelt uttryckt förhindrar enhetens brandvägg åtkomst till ditt konto. Meddelandet vi ser på skärmen ser ungefär så ut:

Är det verkligen möjligt att en brandvägg blockerar åtkomst?

Det första vi tänker på när vi ser meddelandet är att det är ett konfigurationsproblem eller ett specifikt fel. Om vi ​​avinstallerar programmet och installerar om detVi kommer dock att se att nämnda fel 17 fortfarande inte försvinner.

Ändra brandväggen för att fixa Spotify-fel 17

Om vi ​​får in det här felet ett Windows 10-skrivbord eller Mac, kan det vara rimligt att tänka på att ändra brandväggen. Å andra sidan, om Spotify ger oss fel 17 på vår Android eller iPhone, kan saken börja lukta konstigt.

En brandvägg är inget annat än en mekanism för att blockera åtkomst till begränsad kommunikation. Det är inte en vanlig sak i en mobiltelefon, och om vi inte har installerat den för hand har vi troligen inte ens en. Så vad händer? SPOILER: Den vanligaste orsaken till Spotify-fel 17 är relaterad till geografisk förändring.

Lösning: korrigera din geografiska plats på Spotify

Om vi ​​har bytt land och vi skapat vårt konto i ett annat land, är det troligt att vi kommer att få detta misslyckande. Av någon anledning, Spotify registrerar inte användarens platsförändring korrekt och levererar detta felmeddelande. För att lösa det måste vi följa följande steg:

  • Logga in på webbversionen av Spotify från din webbläsare.

  • Gå till "Profil -> Konto”.

  • Klicka på "Redigera profil”.

  • Slutligen, korrigera fältet "Land”Anger det land du befinner dig i just nu. Klicka på "Spara profil”För att ändringarna ska träda i kraft.

När detta är klart bör Spotify tillåta oss att logga in utan problem från Windows 10, Mac eller från mobilen. Det är inte ett mycket vanligt misslyckande, men det kan hända oss om vi har åkt på semester eller reser utomlands.

Om vi ​​efter att ha ändrat plats fortsätter att få det lyckliga felet 17, är det tillrådligt att ta bort tillfälliga filer på datorn och installera om programmet.

Lösning: kontrollera proxyinställningar på Spotify

Som standard upptäcker Spotify automatiskt den proxy som vår dator använder för att ansluta till Internet. Normalt misslyckas det vanligtvis inte, men om vi fortsätter att ha problem är det lämpligt att göra ett sista test genom att ställa in konfigurationen för hand.

  • När du får fel 17 klickar du på “Proxyinställningar”.
  • Ändra den automatiska detekteringen och välj “Strumpor4”. Värden är normalt 127.0.0.1 och proxyn 8080.
  • Klicka på "Uppdatera proxy”För att spara ändringarna.

Jag har fått dessa två lösningar efter att ha bläddrat igenom olika forum och kontrollerat deras effektivitet, kasserat andra förmodade alternativ som inte löste problemet. Om du har provat båda och ingen av dem har fungerat för dig, tveka inte att lämna ett meddelande i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found