Hur man skapar apptimers för att begränsa din dagliga användning

Spenderar du för mycket tid på din mobila surfning på Instagram, Facebook eller YouTube? Suger Twitch din själ och du kan inte gå mer än en halvtimme utan att titta på en livestream från dina favoritstreamers? Hatar du Menéame men kan inte sluta kommentera varenda nyhet som kommer på förstasidan? Då är det mer än troligt att du lider av det som vanligtvis kallas nomofobi.

Kanske under den första veckan av året har du föreslagit att göra något åt ​​det, så för att göra saker lite enklare, i dagens inlägg kommer vi att se hur vi kan etablera dagliga användningsgränser för appar som vi har installerat på Android. Låt oss se!

Hur man begränsar maximal användningstid för en applikation på Android 9 eller högre

Om vi ​​har en Pixel-telefon eller en enhet med Android One kan vi bekämpa mobilberoende med en funktion som heter "Digital välbefinnande, som vanligtvis levereras förinstallerat som standard och finns tillgängligt i Android-inställningarna. Applikationen kan också laddas ner från Google Play och är kompatibel med vissa andra märken / modeller med Android 9 eller högre operativsystem.

Ladda ner QR-kod Digital Wellbeing Developer: Google LLC Pris: Gratis

Med appen Digital välbefinnande vi kan få en riktig bild av tiden vi spenderar framför telefon- eller surfplattans skärm. Om vi ​​får åtkomst till applikationen ser vi alltså i ett slag hur många gånger vi har låst upp telefonen, hur många timmar vi ägnar åt varje applikation och hur många meddelanden vi har fått under dagen.

På det här sättet kan vi veta - om vi inte redan vet det - på ett ganska grafiskt sätt om det är dags att tillämpa ett filter innan allt detta går ur hand. För att göra detta måste vi bläddra till "Sätt att koppla bort -> Kontrollpanelen”, Där vi hittar en lista över de appar och spel som vi använder mest.

Varje applikation som visas i listan har en ikon som representeras av ett timglas. Klicka bara på den här ikonen så att vi kan ange hur länge vi kan använda programmet innan den blockeras av systemet och vi kan inte öppna den igen eller ta emot aviseringar. Timern återställs vid midnatt, så välj den tid du vill ägna varje app mycket noggrant!

Om vi ​​till exempel spenderar för mycket tid på webbsidor kan vi ställa in en gräns på 30 minuter per dag för webbläsaren. Om vi ​​ser att vi inte kan upprätthålla denna begränsning kan vi också börja med att begränsa tiden till hälften av dess vanliga användning och därifrån minska den gradvis.

Allt handlar om att sätta mål och försöka nå dem, men naturligtvis kan vi alltid ange inställningarna för Digital välbefinnande och inaktivera låset eller ändra timerparametrarna när som helst.

Aktivera läget "Ingen distraktion" i Android 10

Android 10-användare har också ett extra verktyg inom de funktioner som finns i Digital välbefinnande. Heter "Distraheringsfritt läge”Och låter oss blockera vissa applikationer under ett angivet tidsintervall. Något som kan vara bra för oss att lägga mobilen åt sidan när vi jobbar / studerar, eller så vill vi tillbringa mer kvalitetstid med vänner eller familj.

För att kunna starta maskinen, skriv bara "Inställningar -> Digital välbefinnande och föräldrakontroll -> Distraktionsfritt läge”. Från den här menyn väljer vi de appar som vi vill blockera och klickar på "Definiera ett schema”Där vi kan välja ett intervall på timmar och de veckodagar då denna nya regel ska tillämpas.

Utöver det kan vi också klicka på "Aktivera nu" så att de valda applikationerna blockeras automatiskt tills vi beslutar att inaktivera "distraktionsfritt läge”.

När distraktionsfritt läge är aktiverat visas blockerade applikationer grå på skrivbordet. Om vi ​​försöker öppna dem ser vi ett meddelande så här:

Så här blockerar du appar på andra versioner av Android

Om vår Android-enhet inte är kompatibel med appen Digital välbefinnande Vi kan alltid välja att installera en dedikerad app som uppfyller samma uppgift. För närvarande finns det i Play Store flera verktyg som är ganska bra, till exempel Vara fokuserad Y Digitox.

  • Vara fokuserad: Med den här applikationen kan vi göra praktiskt taget samma som med Digital välbefinnande, med lite extra tillägg. Appen låter dig skapa timers med dagliga eller timgränser, blockera applikationer under vissa tidsintervall och till och med begränsa åtkomst efter att ha öppnat en applikation ett antal gånger.
Ladda ner QR-kod Håll dig fokuserad - Appar och webbplatsblock Utvecklare: Innoxapps Pris: Gratis
  • Digitox: Med Digitox kan vi inte blockera applikationer, istället tillåter applikationen oss att skapa tidslarm som går när vi missbrukar en applikation för mycket. Ett verktyg som sticker ut för sin låga batteriförbrukning och för att erbjuda mycket mer detaljerade rapporter och användningsstatistik än konkurrenterna.
Ladda ner QR-kod Digitox: Digital Wellbeing - Screen Time Developer: Fosfor Pris: Gratis

Relaterat inlägg: Hur lösenordsskyddas appar och filer på Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found