Space Invaders med drönare ... i verkliga livet! - The Happy Android

För bara 10 dagar sedan Geekcon 2016 och i den vHive tog tillfället i akt att presentera den första Rymdinbrytare bildade av obemannade flygfordon (UAV), eller vad är detsamma, en Space Invaders gjord med drönare. Mer än en av dem är säker på att den olyckliga filmen kommer att tänka på Pixlar… Ingenting att se!

Drones + Space Inveaders: SpacedOut

Projektet heter SpacedOut och består i grunden av en grupp drönare utrustade med lysdioder, som antar en flygformation styrd av flygprogramvara som uttryckligen är programmerad för att efterlikna arkadrörelser.

Å andra sidan är spelaren på marken som använder ett torn för att skjuta en laserstråle och slå ner marsmännen. Spelarens säte är monterat på skenor som möjliggör horisontell rörelse.

Här har du videon med feat:

13 personer har varit inblandade i projektet, inklusive programmerare, designers och "hantverkare". Det bör också noteras att SpacedOut har sponsrat Google Israel, ett faktum som säkert har tjänat till att ge ett bra tryck på projektet för att få mer synlighet.

Om du är intresserad och vill veta mer, har de också gjort en kort video på ett par minuter som visar processen för 'skapande av‘.

Som du kan se är idén inte uppfinningsrik, och den skulle säkert se bra ut i någon av dessa moderna nöjesparker. Retro är modernare än någonsin!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found