Google Foto har slutat göra säkerhetskopior av många av dina foton

Google Foto är ett av de bästa verktygen för att spara säkerhetskopior av alla foton som vi tar och tar emot på vår mobil. Fram till nu, när applikationen upptäckte en ny mapp med bilder och videor, frågade den oss om vi ville göra en säkerhetskopia, vilket är bra för att säkra alla typer av multimediainnehåll.

Kvaliteten på dessa säkerhetskopior är beroende av vår enhet (kom ihåg att om du till exempel har en Pixel 3 kommer du att ha obegränsat lagringsutrymme fram till 2022) eller den konfiguration som vi har beslutat att tillämpa, men om vi vill sluta göra kopior så måste inaktivera denna funktion för hand. Men även om de foton och videor som vi tar med mobilkameran de fortsätter att ladda upp till molnet som vanligt, efter att den nya uppdateringen av Google Foto har förändrats "lite".

Om hittills alla dessa säkerhetskopior gjordes som standard, säkerhetskopior i tredjepartsappar har inaktiverats. All bild eller video som tas emot av WhatsApp, Instagram-foton, bildredigerare etc. är utom räckhåll för Google Foto från och med nu. En ny regel som gör att även applikationer som utvecklats av Google själv, såsom appen "Messages", ser begränsningar när de gör motsvarande säkerhetskopior.

Varför har säkerhetskopior av Google Foto varit begränsade?

Enligt Google är målet de tänker uppnå med denna begränsning lindra datatrafik på internet, som är överbelastad på grund av COVID-19-krisen. Detta är inte något nytt, och vi har redan sett liknande rörelser på plattformar som Netflix eller YouTube, vilket minskade kvaliteten på streaming i Europa under de tuffaste ögonblicken av pandemin - och i vissa länder som Spanien är de fortfarande kapabla.

Därför, även om vi har berättat för Google Foto att göra säkerhetskopior av vissa applikationer, kanske dessa kopior inte längre görs just nu. Lyckligtvis kan vi ändå ändra fotoninställningarna så att de fortsätter, även om vi måste aktivera det för hand. Därefter förklarar vi hur man gör det.

Så här konfigurerar du Google Foto för att säkerhetskopiera alla våra appar

Förra veckan uppdaterade Google appen Photos och lade till en ny ikon och funktioner. Om vi ​​redan har uppdaterat appen är det här stegen vi måste följa:

  • Öppna appen Google Foto.
  • Klicka på "i den nedre menynbibliotek”.
  • Klicka på “i det övre området av skärmenVerktyg”.
  • Välj ”längst ned på VerktygsmenynEnhetens mappkopia”.

  • Här ser du de olika mapparna på din enhet som innehåller bilder. Om någon av dessa mappar har ikonen för ett streckat moln, det betyder att foton inte säkerhetskopierar den mappen.
  • För att göra säkerhetskopior igen, klicka på mappen och aktivera fliken "Skapa säkerhetskopiering och synkronisering”Som du kommer att se högst upp på skärmen. Upprepa samma process med alla mappar du vill ladda upp till molnet.

Google Foto synkroniserar automatiskt alla videor och foton automatiskt och sparar en säkerhetskopia som vanligt fram till nu.

Om vi ​​fortfarande har den gamla versionen av Google Foto är stegen att följa väldigt lika:

  • Öppna appen Google Foto och visa menyn till vänster.
  • Gå till "Inställningar" och välj "Säkerhetskopiering och synkronisering".
  • Klicka på "Säkerhetskopiera enhetsmappar" i menyn.
  • Använd flikarna till höger för att aktivera säkerhetskopior av vilken mapp du vill spara i Google Foto.

På detta sätt ser vi till att alla viktiga foton säkerhetskopieras i molnet. Löst!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.