Hur man installerar ett teckensnitt på Android utan root - The Happy Android

Ibland ber kroppen oss om en förändring av landskap, förnyelse och inget bättre än att ändra typsnittet eller typsnittet i vårt Android-system att ge lite personlighet och liv åt saken. Ett teckensnitt kan vara väldigt kreativt eller smart, men om det inte är läsbart eller helt enkelt ful kan det helt förstöra användarupplevelsen.

Om detta kommer vi alla överens: oavsett om det är en app eller typsnittet för hela systemet måste typografin vara tydlig och behaglig för ögat. Därför kommer vi idag att fokusera på en mycket enkel metod som inte kräver administratörs- eller rootbehörigheter för att ändra standardteckensnittet på vår Android-enhet. Det kunde inte vara enklare!

Ändra typsnitt från inställningsmenyn

Om du vill byta teckensnitt innan du börjar leta efter nya teckensnitt eller appar, ta en titt på inställningarna på din telefon eller surfplatta. Gå till "Inställningar -> Teman -> Teckensnitt"(Eller"Inställningar -> Display -> Typsnitt«) Och du kommer att kunna kontrollera om din enhet har någon annan extra källa installerad som kan intressera dig.

I Android 10, till exempel, (för detta test har vi använt en Pixel 3a) kan vi ändra standardteckensnittet från inställningsmenyn i «Display -> Stilar och bakgrundsbilder«. Här hittar vi fyra standardstilar, även om vi också har möjlighet att skapa vår egen anpassade stil genom att klicka på "+" -knappen. Det finns bara fyra teckensnitt att välja mellan, men beroende på vad vi letar efter kan det vara mer än tillräckligt.

Det bör klargöras att beroende på anpassningsskiktet i vår Android, är det möjligt att vi inte har tillgång till hantering av teckensnitt på ett inbyggt sätt (detta är vanligtvis fallet på de flesta mobiler, med hederliga undantag i märken som Samsung, HTC eller LG). I det här fallet måste vi tillämpa något av följande alternativ.

Shhh ... en hemlighet: Om du har installerat LineageOS ellerCyanogenMod på din enhet Du kan klicka på "Få mer" för att gå direkt till Google Play och få tillgång till en mycket komplett lista med ämnen och källor för ditt system.

Det enklaste sättet att ändra typsnitt är att installera en Launcher

Om vi ​​inte har rootbehörigheter kan det vara ganska odyssey att ändra teckensnitt, eftersom de flesta appar för att ladda ner och installera teckensnitt kräver nämnda administratörsbehörigheter.

Den enklaste och mest direkta metoden att byta källa utan root är att installera en launcher. Dessa typer av appar kräver inte root, och förutom att ha ett stort utbud av anpassningsalternativ, låter många av dem dig ändra typsnitt utan större problem.

I det här fallet ska vi använda GO Laucher-appen. En gång installerat kommer vi att «GO-inställningar -> Källa -> Välj källa»Och klicka på«Utforska källan«. På detta sätt kommer systemet att söka i internminnet efter vilken typ av teckensnitt som helst. Välj bara önskat typsnitt för att ändringen ska träda i kraft direkt.

Ladda ner QR-kod GO Launcher EX: Tema och bakgrundsutvecklare: GOMO Live-pris: Gratis

GO Launcher Det är en super populär launcher (den har mer än 100 miljoner installationer), men det är inte den enda som låter dig göra den här typen av saker. Om du vill veta några av de bästa lanseringarna för Android, tveka inte att gå igenom vårt bästa urval av de bästa bärraketerna för Android.

Apex, ett intressant alternativ för att ändra typsnitt

Apex Launcher är en annan av de bärraketer som gör att vi kan ändra typsnitt utan alltför många komplikationer. Naturligtvis måste vi ändra det från 3 olika platser.

1- Om vi ​​vill ändra teckensnittet som visas på startskärmen måste vi öppna Apex-konfigurationsinställningarna och gå till «Hemskärm -> Layout och stil»Och klicka på«Ikon typsnitt«.

2- Vi kan göra detsamma med källorna till applikationslådan från «Apex-inställningar -> Applåda -> Lådlayout och ikoner«.

3- Slutligen kan vi också ändra teckensnittet som används i mapparna från «Apex-inställningar -> Mapp -> Ikonteckensnitt ».

Ladda ner QR-kod Apex Launcher - Anpassad, skyddad, effektiv utvecklare: Android gör lagpris: gratis

Action Launcher

En annan mycket intressant launcher som låter oss göra denna typ av förändring är Action Launcher (baserat på Google Pixel-gränssnittet). Vi måste bara ange konfigurationsinställningarna för startprogrammet, gå till «Utseende -> Typsnitt»Och välj något av de tillgängliga teckensnitten. Det finns inte många: de typiska systemteckensnitten och några fler, men med tanke på hur enkelt det är att använda kan det vara en ganska snabb och effektiv lösning.

Ladda ner QR-Code Action Launcher Utvecklare: Action Launcher Pris: Gratis

Smart Launcher 5

Med den här startprogrammet har vi också möjlighet att anpassa teckensnitt som visas i gränssnittet och i systemet. När vi har laddat ner och installerat applikationen kommer vi «Allmänt utseende -> Font»Och vi väljer det typsnitt som vi gillar mest. Det har ett ganska brett urval: det är inte att kasta raketer, men det är åtminstone bra nyheter om vi letar efter en mycket specifik brevstil som vi inte kan hitta i andra konkurrenskraftiga bärraketer.

Ladda ner QR-kod Smart Launcher 5 Utvecklare: Smart Launcher Team Pris: Gratis

Ändra eller installera ett teckensnitt på Android med iFont

En av de mest populära teckensnittsapparna är appen iFont, vilket gör att du snabbt kan ändra teckensnitt och med ett stort urval gratis teckensnitt att välja mellan. Det dåliga med iFont är det fungerar bara utan root på Samsung, Xiaomi (MIUI), Meizu och Hauwei telefoner. För resten av terminalerna behöver vi rootbehörigheter.

Ladda ner QR-kod iFont (Expert of Fonts) Utvecklare: diyun Pris: Gratis

För att installera ett teckensnitt från iFont behöver du bara välja det teckensnitt du vill använda från den breda listan över tillgängliga teckensnitt och klicka på "Ladda ner”.

När du har laddat ner väljer du "Tillämpa”. Därefter öppnas ett nytt systemfönster där vi kommer att ha bekräfta installationen av teckensnitt och då tillämpa teckensnittsändring.

Resultatet av ändringen kommer att tillämpas på alla skrivbordsikoner, menyer, aviseringar och alla applikationer som använder systemteckensnittet, till exempel WhatsApp.

Har du en Samsung Galaxy-enhet? Använd FlipFont!

Samsung Galaxy-enheter levereras som standard med en applikation för att lägga till nya teckensnitt till din terminal. Denna app heter FlipFont, och i Google Play finns det många appar som är kompatibla med denna exklusiva funktionalitet i Galaxy.

Gå till Google Play och skriv "FlipFont" i sökrutan. Du kommer att se hur det finns dussintals appar att välja mellan. Här är ett kort urval av de mest nedladdade:

Typsnitt för FlipFont | Ladda ner på Google Play

Det är viktigt att uppmärksamma dessa typer av appar ändrar bara systemteckensnittet. Det vill säga om vi vill lägga till en ny källa för kontorautomationsappar (ordbehandlare eller kalkylark) måste vi använda andra metoder, som den här gången kommer, kräver rootbehörigheter.

Ett annat alternativ som inte kräver root: installera ett tangentbord med olika teckensnitt

Om det vi vill är ändra bara teckensnittet för texterna vi skriver I appar som WhatsApp, Instagram, Google Keep eller någon annan applikation kan vi också lösa det utan att behöva root.

Installera helt enkelt ett virtuellt tangentbord som har olika teckensnitt, som är fallet med Bobble-tangentbordet.

Ladda ner QR-kod Bobble-tangentbord ❤️GIF, Emojis, typsnitt och teman Utvecklare: Bobble AI Technologies Pris: Gratis

Booble erbjuder ett antal teckensnitt som vi kan använda för allt vi skriver på Android. Vi måste bara välja "font" -ikonen som ligger precis ovanför tangentbordet och välja det typsnitt vi vill använda. Så lätt.

Den stora nackdelen att jag hittar Bobble och anledningen till att jag inte skulle rekommendera att installera den är på grund av dess brist på integritet:

  • När vi installerar Bobble måste vi ange telefonnumret för att börja använda appen.
  • Appen varnar för att den delar vår data med tredje part för reklamändamål.

För påträngande tangentbord enligt min mening. Men Hej! det finns över 5 miljoner användare på Google Play som tycker att det är fantastiskt. Det har också ett mycket högt betyg på 4,7 stjärnor i den officiella Android-applikationsbutiken.

Hur är det med dig? Skulle du rekommendera att du installerar en app för att ändra typsnitt? Jag är särskilt konservativ i detta avseende och jag har ännu inte hittat ett typsnitt som är tillräckligt rent för att använda det kontinuerligt ... vad kan vi göra! Några förslag?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found