MXQ G12 i analys, en TV Box med Android 8.1 och 4 GB RAM

Normalt brukar TV Box-marknaden ta längre tid att anta de nya versionerna av Android som publiceras år efter år. Det finns fortfarande många TV-lådor som navigerar mellan olika versioner av Android 6.0 och Android 7.0. Vi har dock redan börjat se några enheter som använder den senaste Android 8.0 Oreo, till exempel MXQ G12 TV-låda.

I dagens recension kommer vi att ta en snabb titt på MXQ G12, en TV Box med Android 8.1 och en bra hårdvarukombination, bestående av ett Amlogic S905X2-chipset och 4 GB RAM.

MXQ G12 i recension, en uppdaterad TV Box med Amlogic S905X2 SoC, 4 GB RAM och Android 8.1

MXQ-designen är ganska elegant med böjda kanter och ett blått ljusband som ger den en mycket intressant touch. Många TV-lådor tenderar att misslyckas i designaspekten, men i det här fallet verkar det som om de har träffat märket och levererat en av de vackraste Android TV-lådorna som en server kan komma ihåg.

Tekniska specifikationer

När vi går lite djupare in i funktionerna i MXQ G12 hittar vi ett mycket välpackat specifikationsdiagram:

 • Amlogic S905X2 Quad Core SoC (Cortex A53) som körs på 2,0 GHz
 • ARM Dvalin MP2 GPU
 • 4 GB LPDDR4 RAM
 • 32 GB intern lagring som kan utökas upp till 64 GB via SD
 • Android 8.1 Oreo
 • 1 USB 2.0-port
 • 1 USB 3.0-port
 • Micro SD-kortplats
 • HDMI 2.1-utgång
 • Ethernet-port
 • HDMI-kabel, ström och fjärrkontroll ingår.

Utöver detta har enheten Bluetooth 4.0 och Dual WiFi (2.4G / 5G) med dubbel signalmottagare (2T2R).

Vad kan vi göra med en MXQ G12?

På nivån för multimediareproduktion stöder MXQ G12 innehåll i 4K, det har den H.265 HEVC och VP9 HDR10 + hårdvaruavkodning. Om vi ​​har en bra tv kommer vi utan tvekan att kunna få ut det mesta av våra videor och filmer i högupplöst format.

Processorn, även om den inte är en Amlogic S912, har tillräckligt med drag, och för saker som emulatorer och andra kan det komma till nytta. Speciellt om vi älskar retrogaming och vi får en bra Bluetooth-spelplatta.

När det gäller resten av typiska applikationer som vi vanligtvis installerar på en Android TV Box kan vi använda de vanliga KODI, YouTube, Spotify, Netflix och andra utan problem.

Naturligtvis måste vi komma ihåg det vi står inför en rotad enhet med superanvändarbehörigheter. Det betyder att vissa applikationer från Google Play Store inte är kompatibla och att vi måste söka efter dem på webbplatser som APK Mirror.

Pris och tillgänglighet

För närvarande kan vi ta en MXQ G12 hem för 59,99 dollar, cirka 53 euro att byta, på webbplatser som GearBest.

För resten en modern TV Box, med en bra design och en mycket välbalanserad hårdvara till det pris det har. Det bländar inte med någon överraskande nyhet, men det visar stort värde för pengarna.

En seriös kandidat för att bli en av de bästa Android TV Box i år.

GearBest | Köp MXQ G12

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found