Hur man återställer borttagna filer från ett Pendrive- eller SD-minne - The Happy Android

Jag har fortfarande min första flash-enhet. Jag fick den tillbaka 1999-2000 eller så, och även om den hade en kapacitet på 512 MB (synd jämfört med de 16 eller 32 GB som nuvarande USB-enheter ofta) var det en riktig underverk. Används för att ständigt använda CD-inspelaren eller gamla disketter, med en liten lagringsenhet som storleken på ett suddgummi var en riktig explosion. Vi befann oss fortfarande i ett scenario där USB-portar inte var så vanliga, men vem som mindre, praktiskt taget alla moderna bärbara datorer eller datorer hade en kortplats eller två att ansluta till vår pendrive. Revolutionen hade börjat.

Jag har fortfarande en fin ögonblicksbild av mitt första USB-minne:

Min första pendrive ...

Nu är pendrivesna helt integrerade i vårt dagliga liv, och kopiering och radering av filer är ett förhandlingschip. Det är därför det är mycket vanligt (vanligare än många av oss skulle vilja) att i ögonblick av eufori eller förvirring tar vi bort en fil eller mapp som, ja, vi saknade mycket!

För de ögonblick av osäkerhet har vi tänkt på dagens inlägg. När vi tar bort en fil eller mapp från ett USB-minne raderar vi inte riktigt innehållet helt. Systemet slutar bara att indexera det diskutrymmet, visar det som ledigt utrymme, men informationen bevaras fortfarande. Det bevaras, ja, tills vi kopierar en ny fil eller mapp och skriver över det lediga utrymmet med nya filer.

Därför när vi tar bort en fil av misstag det första vi måste undvika är att kopiera nya filer eller mappar på den disken. Installera sedan ett dataräddningsprogram på vår dator och anslut pendrive- eller SD-minnet för att försöka rädda.

Jag kommer att rekommendera två program för att återställa data, som även om de inte är de enda som du kan hitta om det är de som har gett mig de bästa resultaten över tiden.

Få tillbaka data

Get Data Back är ett bra program för att återställa filer. Lätt att använda och mycket effektiv. Den enda nackdelen är att det kräver en licens. För att återställa de raderade filerna, starta bara applikationen, välj enheten för vårt pendrive eller minne och efter några sekunder kommer vi att kunna se filerna som vi kan återställa. Vi väljer filen eller mappen och klickar på "Kopiera" för att återställa önskad fil / mapp.

Mycket effektivt, men kräver en licens

Recuva

Det är en av de mest kända gratis dataåterställningsapplikationerna. I det här fallet kan vi inte säga att det är lika kraftfullt som Get Data Back, men du kan hitta en hel del raderade filer. Ja verkligen, När du kör den måste du markera alternativet "deep scan" eller deep scan för att få bra resultat.

När du utför skanningar markerar du "djupskanning" för bättre spårning

Sammanfattar ...

Förutom dessa två program finns det många fler, både gratis och betalda, och för att vara ärlig, efter att ha provat andra program som Pandora (gratis), Stellar Phoenix (gratis), Undelete Plus (betalad) eller NTFS Undelete (betald också ) är verkligheten i detta fall överväldigande: återställningsapplikationer som fungerar överlägset bäst kräver licens. Det enda undantaget som bekräftar regeln är Recuva, en mycket effektiv gratis applikation.

För att förbereda det här inlägget har jag försökt återställa information från ett skadat SD-minne och i alla fall, om jag har lyckats återställa ett par oviktiga filer med Pandora, med Get Data Back och Recuva har återställningen varit praktiskt taget komplett. Få data tillbaka har dock ett bättre gränssnitt och låter dig förhandsgranska återställningsfiler. Om du vill återställa en borttagen fil och inte vill betala en licens, det bästa alternativet är utan tvekan Recuva. Men om du tittar ett professionellt Get Data Back-program ger mycket mer tillfredsställande resultat.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found