Den smaragdjätten omfamnar massa-terror i "The Immortal Hulk" - The Happy Android

Jag är inte en trogen följare av Hulk-äventyren. Jag har några siffror från Jason Arons scen och på hans tid klistrade jag in en bra recension på Planet hulk Y Världskrig hulk, men jag har ännu inte läst många av dess klassiska scener, som den stora Peter David. Med detta menar jag att jag inte är den största fanen av smaragdjätten, men pojken njuter jag av den vridning de har tillämpat på karaktären i The Immortal Hulk.

The Immortal Hulk o Den odödliga Hulken, som Panini Comics har översatt den här, börjar starkt. Om du har varit lite medveten om vad som har hänt i Marvel-universum de senaste åren kommer du att veta det Bruce Banner "dödades" av Hawkeye under megahändelsen comiquero 2016, inbördeskriget.

Sedan dess ansåg alla den gröna jätten för döda ... tills de började se den i olika städer i hela USA. I den renaste stilen av Storfot eller något annat kryptozoologiskt väsen.

En skräckhistoria: monsteret i spegeln

I denna nya inställning till karaktären omfamnar författarna kärnan i de klassiska skräckmassaserierna för att visa oss berättelser med en mörk och störande ton. En stor poäng till sin fördel är att - åtminstone i de första delarna - varje nummer är självslutande och berättar en historia med en början och ett slut i varje häftklammer. Tack! Slutligen slutar de med att sätta Avengers i hela såsen, men åtminstone för närvarande, med undantag för små och motiverade undantag, är det en serie som kan läsas självständigt och är helt främmande för resten av superhjälteuniverset marvelita.

Alex Ross täcker, som alltid, imponerande.

I själva verket kunde vi knappast säga att vi står inför en superhjältekomik. Vi skulle kunna ersätta Hulken med alla andra monster och det skulle fungera lika bra. Och det är att vi här måste berömma uppfinningsrikedomen hos båda Al Ewing så braJoe bennet, som har lyckats ge Immortal Hulk en olycklig strimma som passar perfekt med karaktären. Vi visste att Bruce Banner hade dött, men det vi inte visste är att hans alter ego Hulk inte kunde dö (han har också återfått sin intelligens och är rasande). Således, när natten faller, kommer smaragdjätten att återuppstå och ger ut rättvisan varhelst den finner det lämpligt.

Spoilers märker!

I den första utgåvan, till exempel, börjar det med att en kille rånar en bensinstation och dödar en tjej, butiksassistenten och Bruce Banner själv, som inkognito gjorde lite shopping där. På natten i bårhuset ser vi Banners lik bli grön, förvandlas till Hulk och återupplivas för att besöka tjuven och skrämma honom till döds.

I nästa del lär vi oss historien om en stad där flera mystiska dödsfall inträffar. Den som besöker en älskades grav hamnar på att dö. I slutändan upptäcks att det är en kedja av föroreningar orsakad av strålning, och startades av en vetenskapsman som försökte förstärka sin sons hälsa på ett olagligt sätt och slutade döda honom. Forskaren, avskild i busken, tog också flera doser av strålningen och förvandlade sig till en odödlig. Hulken slutar straffa honom och begrava honom levande under en hög med stenar.

Slut på spoilers!

Också anmärkningsvärt är teckningen av Joe Bennet, en konstnär som jag inte kände särskilt bra, men som jag inte kommer att tappa ur sikte från och med nu. Här har vän Joe en penna som svänger mellan Bryan hitch Y Gary Frank med riktigt uttrycksfulla finish i vardagssekvenser och en representation av Hulken som imponerar som få andra. Allt detta förbättras genom färgning och färgning som ger en hel del nyanser till helheten.

Jag kommer inte att förneka att jag är lite rädd för att när siffrorna går kommer de att sluta muddiga serien, bara för att koppla till händelsen eller crossover i tjänst som dessa Marvel gör när de ser att en serie inte har tillräckligt med försäljning . Och det skulle vara synd, för om de släpper henne på egen hand, har hon alla omröstningar att bli en av de mest minnesvärda stadierna i smaragdjätten. Utmärkt arbete av Ewing och Bennet i en rekommenderad läsning.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.