Hur du tittar på TV från din Android TV Box (DTT-kanaler i Spanien)

För ett par månader sedan publicerade vi ett inlägg om hur man tittar på TV från din mobil med KODI. För detta använder vi de offentliga IPTV-kanalerna i de spanska DTT-nätverken som sänder gratis. Det bra med allt detta är att det är det perfekt överförbar till en Android TV Box, och det är perfekt om vi har en TV med signalavbrott, utan en avkodare eller något annat liknande problem.

I dagens inlägg gör vi lite uppkok för att förklara steg för steg hur man konfigurerar KODI för titta på TV live, gratis och via internet från en Android TV Box. Det kastas bort!

Hur man ser alla spanska DTT-kanaler öppna från vår Android TV Box

Innan vi börjar, kommer vi ihåg att detta "trick" är helt lagligt. Vi lägger inte till några betal- eller premiumkanaler, utan vi tar snarare den officiella online-sändningen av de kanaler som sänder gratis tv här i Spanien. Dessa kallas IPTV-kanaler och det är de som vi ska konfigurera på vår Android-enhet nedan.

Steg 1: Ladda ner KODI-spelaren från Google Play

Många TV-lådor levereras vanligtvis med KODI-appen förinstallerad. Om du är osäker, ta en snabb titt på listan över appar i din ruta, och om du inte har den, ladda ner den via följande länk till Play Store.

Ladda ner QR-kod Kodi Utvecklare: XBMC Foundation Pris: Gratis

Steg 2: Ladda ner IPTV-listan över spanska DTT-kanaler

För att KODI ska kunna spela TV: n måste vi först skicka anslutningsdata till den. Det här är några filer i M3U8-format som vi kan ladda ner från följande Github-arkiv: //github.com/LaQuay/TDTChannels

Om vi ​​vill ha en lista med alla kanaler måste vi välja länken "Ladda ner hela .m3u8”. Om vi ​​bara vill ha enstaka kanaler kan vi ladda ner dem individuellt från "Komplett lista över TV-kanaler”.

Obs! Vid det här tillfället är det kanske mest praktiska att ladda ner filen från datorn och kopiera den till en pendrive. Annars måste vi använda webbläsaren TV Box och sedan leta efter M3U8-filen i nedladdningsmappen. Med det sagt…

Steg 3: Ställ in IPTV-kanaler på KODI

Det sista steget är att ladda M3U8-filerna till KODI.

  • Vi öppnar KODI och från vänster meny navigerar vi till "Tillägg -> Installera från förvar”.

  • Låt oss gå upp till "PVR-klienter -> PVR IPTV Simple Client", Klicka på"Installera»Och sedan i“Konfigurera”.

  • Nu rullar vi till “Allmänt -> M3U Play List Path”Och välj M3U8-filen som vi just laddade ner från Github. Vi trycker på "OK".

  • Med detta kommer vi tillbaka till huvudmenyn för PVR IPTV Simple Client. För att avsluta klickar vi på "Gör det möjligt”.

När detta är klart kommer alla kanaler att vara korrekt konfigurerade och laddade i KODI. För att se vilken kanal som helst måste vi bara gå till TV-avsnittet och välja någon av de tillgängliga kanalerna. Så lätt.

Alternativ: Använd VLC-spelaren

Om du inte har KODI installerat på din TV Box - vilket du borde, eftersom det är en mycket komplett spelare - eller om konfigurationsprocessen verkar för komplicerad, kan du uppnå samma mål på ett enklare sätt. För att göra detta, installera den populära VLC-spelaren och följ dessa steg:

Ladda ner QR-kod VLC för Android Utvecklare: Videolabs Pris: Gratis
  • Ladda ner M3U8-filen med listan över IPTV-kanaler från TDTChannels GitHub-webben.
  • Öppna VLC-appen och gå till "Mappar" från alternativmenyn. Leta upp M3U8-filen och öppna den.
  • Systemet börjar automatiskt spela upp liveinnehållet. Du kan byta kanal genom att öppna spellistan.

Som du kan se är det en mer direkt metod för att kunna komma åt innehållet som lagras i IPTV-listor, utan att behöva installera plugins eller ytterligare konfigurationer, vilket är mycket bra.

Svårigheter att se en TV-kanal?

Slutligen bör man komma ihåg att offentliga IP-reläkanaler ofta ändras. Om vi ​​slutar titta på någon DTT-kanal måste vi bara gå tillbaka till Github-förvaret och ladda ner den senaste listan - de håller den vanligtvis ganska bra uppdaterad.

Ett annat viktigt faktum är att vissa kanaler endast kan ses när de besöks från Spanien, eftersom de sänder geolokaliserat innehåll. De sänder inte heller vid vissa tillfällen när de inte har rätt att sända innehåll utanför Spanien eller över Internet. Så om vi har problem är det också möjligt att det är av den anledningen.

Tyckte du att det här inlägget var användbart eller intressant? Om du vill läsa en liknande artikel har jag andra som också har sin mening i avsnittet Multimedia.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found