Hur man förvandlar din Android-mobil till en teleprompter - The Happy Android

Om du har en YouTube-kanal eller är van vid att spela in videor för dina sociala nätverk har du insett vikten av prata tittar på kameran. Om du improviserar finns det inga problem, men om du har ett manus att följa och du inte har haft tid att memorera det, är det inte särskilt professionellt att titta på ett annat sätt att titta på ett papper. Vad du behöver är en teleprompter!

Även känd som "teleprónter" eller autocue, när vi pratar om denna typ av verktyg för Android, är det bra de har att de hjälper oss att läsa naturligt genom att visa texten i skriptet på skärmen samtidigt inspelning. I den meningen kan vi hitta två klasser av teleprompter-appar:

  • De som visar den överlagrade texten på skärmen medan vi å andra sidan öppnar kameraappen för att spela in videon.
  • De som visar texten men också innehåller en inbyggd funktion i applikationen för att spela in video. Vad sägs, en "allt i ett".

Om vi ​​ska spela in videon direkt från mobilen är det bäst att använda en allt-i-ett-app som Speechway, som har kamera- och teleprompterfunktion. Om vi ​​tvärtom bara vill ha en skärm där manuset visas och inspelningen vi ska göra med en annan mobil, enhet eller digitalkamera, kan vi tillgripa andra enklare alternativ som till exempel Elegant teleprompter.

Ladda ner QR-kod SpeechWay - 3 in 1 Teleprompter Developer: Yaroslav Kulinich Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Elegant Teleprompter Utvecklare: Ayman Elakwah Pris: Gratis

I det här exemplet ska vi använda Speechway-appen, som, som den mest kompletta, inte ens är målad för att förklara hur denna typ av applikation fungerar. Om vi ​​installerar appen Elegant Teleprompter ser vi att dess gränssnitt och mekanismer är praktiskt taget identiska.

Steg 1: Skriv manuset

Det första vi måste göra är att lägga till texten. För att göra detta, klicka på den blå "+" ikonen som du kommer att se i det nedre området av skärmen för att skapa ett nytt skript. Vid denna punkt kan vi skriv titeln och lägg till texten för hand Nåväl importera ett dokument som vi har lagrat i Google Drive eller i enhetens interna minne (i vilket fall vi måste klicka på ikonen för ett moln, som ligger i skärmens övre högra marginal).

Speechway-textredigeraren gör det också möjligt för oss att skilja skriptet efter sidor och lägga till referenspunkter i köen eller ”köpunkterna”. När redigeringen av skriptet är klar kan vi spara det genom att klicka på den blå knappen som vi kommer att se i det nedre området av skärmen.

Steg 2: Anpassa teleprompten

När dokumentet har sparats omdirigerar applikationen oss till startskärmen. Nu när vi har texten klar måste vi bara klicka på uppspelningsknappen som vi kommer att se bredvid titeln.

Detta öppnar Speechway-teleskrivaren, som består av en svart ruta där texten återges och som vi kan anpassa på olika sätt så att det blir bekvämare för oss att läsa.

  • Plats: Dra textrutan genom att klicka på ramens övre högra marginal. Det är tillrådligt att lämna det strax under kameran så att dess läsning erbjuder naturlighet och professionalism.
  • Storlek: Ändra storleken på teleprompten genom att klicka på nedre högra marginalen i textrutan.
  • Hastighet: Ändra textuppspelningshastigheten genom att klicka på ikonen som visas i nedre vänstra marginalen.
  • Text: Öka eller minska storleken på texten genom att klicka på ikonen som visas i rutans nedre vänstra marginal.

Vi kan veta om inställningarna passar oss genom att klicka på uppspelningsikonen som vi kommer att se direkt i det nedre centrala området i textrutan. Perfekt att börja träna.

Steg 3: Spela in videon

Slutligen behöver vi bara spela in videon. För det klicka på den blå ikonen ligger i det nedre högra området på skärmen och se till att du också trycker på play i textrutan så att manuset börjar flöda.

När du vill stoppa inspelningen måste du bara trycka på samma knapp igen. Videon lagras automatiskt i det interna minnet på vår Android-enhet.

Om du föredrar att använda en annan app för att spela in videon kan du också aktivera widgetformatet genom att klicka på den centrala ikonen som vi kommer att se i det nedre området. Detta gör att vi kan avsluta Speechway och hålla telepromptern på skärmen så att vi kan fortsätta använda den utanför applikationen (och göra inspelningen med kameraprogrammet, Instagram, WhatsApp osv.).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found