Denna AI skriver bättre låtar än Nirvana eller Pink Floyd

Är det fortfarande nödvändigt att ha en själ till komponera bra låtar? Tja, säkert kommer många artister att säga ja, men det är ett uttalande som är mer förvrängt varje dag, eller åtminstone mer avlägset från verkligheten än någonsin. TickPick-företaget har testat maskinernas konstnärliga kreativitet genom ett nyfiket och avslöjande experiment.

Det första han gjorde var att ta texterna till tusentals låtar från genius.com-webbplatsen och mata dem till 4 artificiella intelligenser genom en textgenereringsalgoritm som heter GPT-2. Härifrån har var och en av dessa intelligenser tränats mellan 5 och 12 timmar för att specialisera sig i en annan musikgenre: rock, pop, country och hip-hop / rap. Med tanke på att en AI kan läsa 186 gånger snabbare än en människa, är det dussin timmars träning ganska lång tid.

Efter att ha lagt batterierna på grund av stilen och sättet att skriva bokstäverna har varje AI genererat hundra originallåtar för var och en av de analyserade musikgenrerna. Vid denna tidpunkt har TickPick stött på fyra album skrivna av 4 helt artificiella artister: Rockin 'Robots, Young AI, Cowboy Computers och Artificial Pop. Nästa steg, visa dessa låttexter för andra människor och gör en undersökning för att betygsätta deras åsikt på detta konstiga konstnärliga material.

Du kanske är intresserad: Denna AI komponerar och spelar death metal i en oändlig "live stream"

Mer kreativa och känslomässiga texter än Adele eller Beatles

Experimentets regissörer visade respondenterna 4 låtar, varav 3 av välkända artister som Beatles eller Pink Floyd, tillsammans med en sång komponerad av en av dessa maskiner. Respondenterna måste ange vilken som var deras favoritlåt och sedan försöka gissa vilken av dem som hade skrivits av en artificiell intelligens.

Resultaten var fantastiska. 65% svarade att bokstäverna skapade av AI de var de mest kreativa. Och sanningen är att vi med texter som denna inte kan säga att de saknar anledning:

När moln skiljer sig för att avslöja en man i vildmarken utanför morgonens bleka ljus kan en hemlighet inom dörren höra honom säga, molnen kommer att avslöja vad jag menar.

(När molnen skiljer sig för att visa en man i öknen ur det bleka morgonljuset kan en hemlighet innanför dörren höra honom säga: molnen kommer att avslöja vad jag menar.) "

De frågades sedan om de mest känslomässiga sångernaoch nästan 40% hade inga problem med att erkänna att artificiell intelligenstexter var bättre än Adele, R.E.M. eller Johnny Cash. Vem kunde motsäga dem? De har redan slagit mig med texter som denna:

Jag står ensam och tycker att det är bättre att vara ensam. Ensamma dagar kan jag inte hitta viljan att fortsätta. Jag är i det här tillståndet och mina ögon visar att jag har tagits.

(Jag är ensam och jag tycker att det är bättre att vara ensam. Ensamma dagar kan jag bara inte hitta viljan att fortsätta. Jag är i detta tillstånd och mina ögon visar mig att de har tagit mig.) "

Vid tidpunkten för valet hans favoritlåt AI var inte så lycklig, bara 16,9% valde bokstaven i maskinen som sin favorit. Det finns fortfarande hopp för mänskligheten!

Jag har min rigg på baksidan av min Beemer. Professionell när jag betar, jag är professionell när jag argumenterar. 40 glas, jag skrattar åt den där ***, jag brusar över den där ***.

(Jag har en snygg i baksätet på min Beemer. Professionell när jag slår dig i ansiktet, jag är professionell när jag argumenterar. En cubata, jag skrattar åt den där skiten, jag bryter lådan med den där sh * *** .) "

De svåraste genren att imitera

Experimentet avslöjade också vilka genrer som är svårast för en artificiell musikkompositör att ta itu med. Respondenterna hade problem med att skilja vilka pop- och countrylåtar som skrevs av Artificial Intelligence. När det gäller rock var många svarande övertygade om att några av låtarna komponerade av AI de var så känslomässigt laddade att de var tvungna att skriva av My Chemical Romance eller Nirvana.

Nu när det gäller hip-hop förändras saker och ting, det här är den svåraste genren för maskiner att imitera. Något som vi kan förstå om vi anser att syntaxen som används i rap-låtar är mycket mer komplex och svårtolkad av dessa inlärningsalgoritmer.

Vi hittar all information om detta experiment på TickPicks webbplats.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found