5 saker jag hatar om kinesiska Android-telefoner - The Happy Android

Allt har ett pris. Även om spridningen av asiatiska tillverkare i telefonivärlden har öppnat ett oändligt utbud av alternativ har dessa också fört med sig en "mörk omvänd". Som jag redan nämnde för några dagar sedan, det finns många saker jag älskar med kinesiska Android-telefoner. Idag kommer vi dock att fokusera på den tvivelaktiga delen. Den del vi gillar minst.

Det bör klargöras att de flesta av dessa "defekter" bara syns i de billigaste terminalerna, men det är det som måste producera terminaler för alla smaker och färger. De avancerade mobilerna från Huawei, Xiaomi eller One Plus de har inget att avundas Samsung, Apple eller Sony när det gäller kvalitet. Det är klart.

Problemet ligger snarare när det gäller att lansera mobiltelefoner med låg mellanstorlek på marknaden. Sökandet efter ett attraktivt pris som lockar användarnas ögon mot mindre etablerade tillverkare gör ofta att vissa ”synder” begås i strävan efter konkurrenskraft och kostnadsminskning.

Det här är de fem brister som vi vanligtvis hittar i de mindre graciösa kinesiska Android-telefonerna.

Kompatibla lokala nätverk och lite lekfull Bluetooth

En av de största irritationerna du kan få när du köper en kinesisk mobil via Internet är att den inte är kompatibel med något av mobilnätet i din telemarketer. För att undvika denna typ av skrämsel det är viktigt att kontrollera de nätverk som stöds. I allmänhet förekommer vanligtvis inte denna typ av problem i Spanien - åtminstone har jag inte sett det - men i vissa länder i Latinamerika är det något som måste beaktas innan man startar för att göra köpet.

Och sedan finns det Blåtand. Jag vet inte om det är något som bara har hänt mig, men många av mobilerna som har passerat mina händer har orsakat problem, vid en eller annan punkt, när de kopplas ihop och kopplas om till en annan enhet. Tillfällighet eller vanligt beteendemönster? Det värsta är att det är sådana detaljer som slutar desperata till stratosfäriska nivåer.

Enhetens vikt

De flesta avancerade smartphones har vanligtvis inte mycket kraftfulla batterier. Anledningen är tydlig: ju mer batteri, desto mer vikt för terminalen. De nuvarande litiumbatterierna ger vad de ger, så om vi vill ha en anmärkningsvärd autonomi måste vi vänja oss vid tanken att vi ska ha en tung telefon. Med några hederliga undantag uppfyller de flesta kinesiska smartphones med hög batteri denna ekvation till punkt och pricka.

Foton ja, såvida det inte är natt

Den som säger att billiga mobiler inte tar bra foton ljuger helt enkelt (eller har en mycket sybaritisk efterfrågan). Under de senaste åren har kamerorna på telefonerna i de lägre intervallen gett ett ganska viktigt tryck när det gäller kvalitet. Det finns dock lerig terräng där det är bättre att inte gå: nattbilderna.

Xiaomi Mi A1 är ett bra exempel på hur bra en kamera kan prestera i det mer jämna mellanområdet. Men gör inget misstag: foton på natten eller i dålig belysning de är fortfarande en mycket viktig punkt att förbättra för tillverkare av de mest prisvärda serierna.

Försök att spela in något sådant med din 8MP-ratchet, du kommer att se hur mycket kul

Få uppdateringar från de första månaderna

De ständiga och långvariga uppdateringarna över tiden är inte något som är mycket snyggt i den mest ödmjuka Android. Det är något som kräver en betydande investering av resurser och med hänsyn till att de flesta av dessa tillverkare flera nya telefoner släpps varje år Det är förmodligen mycket mer praktiskt och fördelaktigt för dig att fokusera på dina mest förestående projekt. Som en konsekvens leder detta till några uppdateringar under terminalens första år. Därifrån en ogenomtränglig händelsehorisont.

Kokta ROM-skivor, var är du?

Om vi ​​inte talar om välkända varumärken, världen av anpassade ROM-skivor och fullständig anpassning på Android Det kan vara ett svårt område för den genomsnittliga användaren att erövra. Att Android-communityn lagar en anpassad ROM på den 100 euro kinesiska mobilen som bara du och en pojke från Ecuador har som du träffade i ett forum för flera månader sedan, är mellan lite och inget troligt.

Men var försiktig! Tror inte att detta är en öken för de hårdaste androiderna. Varumärken som UMIDIGI, Xiaomi, Alcatel, Ulefone, Oukitel, Vernee, Doogee, LeEco och många andra har ett stort antal anpassade ROM-skivor som vi kan installera på våra terminaler, genom webbplatser som NeedROM.

I NeedROM finns anpassade ROM-skivor för många märken och modeller

Om du har haft en billig Android av kinesiskt ursprung kan du ha stött på några av dessa hinder åtminstone en gång när du använder och njuter av din terminal. En guldkvalitet som sällan misslyckas:

Ansamlingen av defekter är omvänt proportionell mot telefonens pris plus tillverkarens prestige. " (Mobil relativitetsteori, The Happy Android, 2018)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found