Den nya bluffen på WhatsApp: meddelandet från den falska regissören - El Android Feliz

Under de senaste dagarna ett påstådt meddelande från en person som identifierar sig som Karelis Hernández, chef för WhatsApp. Karelis informerar om att WhatsApp kommer att uppdateras om 24 timmar och att det kommer att betalas och kostar 0,37 cent för att skicka varje meddelande. Om vi ​​vill fortsätta använda WhatsApp gratis behöver vi bara dela ditt meddelande med tio av våra kontakter. Ja självklart!

En ny bluff, samma gamla trick som alltid

Det första att klargöra är att meddelandet är helt falskt. Den verkliga VD för WhatsApp är Jan Koum, och troligtvis Karelis Hernandez existerar inte ens. Åtminstone inte som regissören för WhatsApp ... det är säkert.

Baserat på denna förutsättning kommer den översta hanteringen av det välkända meddelandeverktyget aldrig att kommunicera med användare via kedjemeddelanden. När WhatsApp har något att säga gör det genom uppdateringar i appen, meddelanden på sin webbplats eller via media. Därför, om vi får detta eller något annat kedjemeddelande, låt oss vara tydliga det är ett bluff i 100% av fallen.

Karelis Hernández meddelande

“Hej, jag är Karelis Hernández, chef för WhatsApp, detta meddelande är att informera alla våra användare om att vi bara har 530 konton tillgängliga för nya telefoner, och att våra servrar nyligen har varit mycket överbelastade, så vi ber om din hjälp att lösa detta problem. Vi behöver våra aktiva användare för att vidarebefordra detta meddelande till var och en av personerna i deras kontaktlista för att bekräfta våra aktiva användare med WhatsApp, om du inte skickar detta meddelande till alla dina WhatsApp-kontakter, förblir ditt konto inaktivt med konsekvensen för att förlora alla dina kontakter.

Den automatiska uppdateringssymbolen på din smartphone kommer att visas när detta meddelande överförs. Din smartphone kommer att uppdateras inom 24 timmar, den kommer att ha en ny design, en ny färg för chatten och dess ikon kommer att ändras från grön till blå. WhatsApp går till en betald skattesats om du inte är en frekvent användare. Om du har minst 10 kontakter, skicka den här texten och logotypen blir röd för att indikera att du är en frekvent användare. I morgon börjar de ta betalt för meddelanden på WhatsApp till 0,37 cent. Vidarebefordra detta meddelande till mer än 9 personer i dina kontakter och det blir gratis för livet, kolla in det och bollen på toppen blir blå ».

Chainmail-bedrägerier

Inte ens WhatsApp blir blått, förlorar vi inte våra kontakter eller behöver betala ett enda öre för att använda verktyget. Facebook Han gjorde redan klart att han satsade på en gratis WhatsApp när han förvärvade företaget, och det är något som han inte har dragit tillbaka hittills när som helst.

Dessa välkända kedjemeddelanden har varit med i årtionden: innan vi fick dem via e-post och nu via WhatsApp. Målet är vanligtvis alltid detsamma, klicka på en länk eller utför en åtgärd som leder vanligtvis till virus, spionprogram eller någon typ av skadlig kod som är redo att infektera vår enhet eller mobiltelefon.

Ingen känner Karelis Hernández, regissören för WhatsApp är Jan Koum och ja, WhatsApp är fortfarande gratis att använda. Om du får den här nya viralen, dela inte den.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.