Hur man sparar data på Netflix genom att aktivera AV1-codec - The Happy Android

När vi tittar på Netflix på TV har vi vanligtvis inga problem med dataförbrukning, men saker förändras när vi tittar på strömmande innehåll från mobilen utan Wi-Fi och drar en dataanslutning. I sådana situationer räknas varje megabyte, och om vi är hemifrån och vi inte kan få gratis Wi-Fi, är det lämpligt att vidta åtgärder innan du trycker på "play".

I februari i år tillkännagav Netflix antagandet av en ny videokodek som kan hjälpa oss att konsumera mindre data upprätthålla samma streamingkvalitet. Det är AV1-codec och i några veckor har det varit tillgängligt för Netflix-appen på Android.

Så här aktiverar du AV1-codec för att spara data i Netflix-appen

Som rapporterats av företaget själv är den här nya codec 20% effektivare vad gäller dataförbrukning, jämfört med den gamla VP9-codec (som är codec som appen använder som standard). AV1-codec är dock inte aktiverat som standard, så för att kunna utnyttja dess fördelar måste vi göra en liten ändring av applikationsinställningarna:

  • Vi öppnar Netflix-appen på vår Android-enhet.
  • Klicka på "Mer -> Appinställningar”.
  • Vi går in "Användning av mobildata"Inom avsnittet"Videouppspelning”.
  • Inaktivera fliken "Automatisk”Och välj alternativet”Spara data”.

Med ordet från Netflix själv är den här nya codec endast tillgänglig i ett begränsat antal titlar, även om avsikten är att allt innehåll på plattformen slutar anta AV1-codec för uppspelning.

Andra sätt att spara data på Netflix

Om det går bra att spara data men vi vill minska förbrukningen till noll, kom ihåg att vi alltid kan använda "nedladdnings" -funktionen för att ladda ner en serie när vi är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk och kunna se det senare utan förbindelse.

För att göra detta måste vi bara gå till avsnittet "Nedladdningar -> Sök titlar att ladda ner”, Där vi hittar alla serier och filmer tillgängliga för offlinevisning. Vi klickar på det innehåll vi vill ladda ner och i informationsbladet väljer vi alternativet "Ladda ner”.

Slutligen, om vi är långt ifrån en Wi-Fi-anslutning och vi inte har några nedladdningar lagrade i skafferiet, kan vi alltid sänka skärmkvaliteten för att minska dataförbrukningen. Vi hittar den här inställningen i "Mer -> Appinställningar -> Användning av mobildata”. Välja alternativet "Endast Wi-Fi, Netflix spelar bara upp innehåll i högupplöst när vi är anslutna till ett trådlöst nätverk.

Rekommenderad läsning: eFilm, det kostnadsfria alternativet till Netflix från spanska bibliotek

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found