Jag kan inte ändra låsskärmsbilden på Android, lösning!

Sanningen är att det är något som irriterar mig ganska mycket. Ett dumt misstag, men otroligt svårt att fixa i princip. Från en dag till en annan, när du väljer “Välj som…"I en bild, alternativet att ställa in den till"låsskärmsbild"helt enkelt har försvunnit från min Android-telefon. Därefter förklarar jag hur jag lyckades lösa detta problem.

Låsskärmsknappen har helt försvunnit, vad gör jag nu?

Innan jag började skulle jag vilja förklara hur jag kom till denna situation - det skulle vara intressant att veta om resten av människorna som har haft detta problem har haft samma sak. Jag gillar att testa appar som erbjuder bakgrundsbilder för Android, och jag installerar alltid nya applikationer med alla typer av bakgrundsbilder.

Den som jag gillar mest är Walli, men på senare tid har jag pratat med flera nya appar och jag har en känsla av att de har haft något att göra med den här röran. Orsak och effekt eller bara tillfällighet? Jag vet inte.

Vad jag är tydlig med är att sedan dess om jag väljer en bild från mitt galleri kan jag inte ställa in den som "Låsskärm". Det alternativet har helt försvunnit. Jag kan ställa in det som ett WhatsApp-profilfoto, som bakgrundsbild - endast för startskärmen - eller som ett kontaktfoto, men inget annat.

Lösning nr 1: Ställ in låsbilden från Android-inställningsmenyn eller från skrivbordet

Istället för att ställa in låsskärmsbilden från galleriet eller bakgrundsbildsappen i tjänst kan vi också försöka ändra den från inställningarna eller från Hem.

Ändra bakgrundsbild från Android-inställningar

Vi ska "Inställningar -> Display -> Bakgrund”, Och härifrån väljer vi en bild att ställa in som låsskärm.

Om vi ​​har en smartphone med en nyare version av Android, till exempel Android 10, måste vi bara navigera till «Inställningar -> Display -> Stilar och bakgrundsbilder«, Och därifrån ange«Tapet«. Detta tar oss till en ny konfigurationsmeny där vi kan:

  • Visa bakgrundsbilderna som för närvarande är inställda på låsskärmen och startskärmen.
  • Ändra aktuella bakgrundsbilder från listan som vi hittar tillgängliga i «Bakgrundskategorier«. Här kan vi välja mellan bilder från vårt galleri eller olika förutbestämda bakgrunder (landskap, texturer, liv, konst, geometriska former etc.).

Ställ in tapeter från skrivbordet

Från startskärmen eller Hem Android vi gör en lång press. Längst ner på skärmen visas 3 nya knappar. Vi väljer "Bakgrundsbilder”Och härifrån försöker vi ställa in en ny bakgrundsbild för låsskärmen.

Om vi ​​har en mobil eller surfplatta med Android 10 är processen mycket lik. Genom att länge trycka på skrivbordet visas en liten ruta med tre alternativ: «Skärminställningar«, «Widgets"Y"Stilar och bakgrundsbilder«. Genom att kontrollera det senare tar systemet oss till inställningsskärmen där vi kan ändra bakgrunden till vår Android utan alltför många komplikationer.

I mitt fall fungerade ingen av dessa två metoder - problemet var kvar - och jag var tvungen att hitta mitt liv med en egen lösning ...

Lösning 2: Installera Google Wallpapers för att hantera låsskärmen

I mitt huvud tanken att det hade varit en tapetapp som hade orsakat all denna röran, så jag gjorde två saker:

  • Avinstallera alla bakgrundsappar och bakgrundsbilder av min mobiltelefon.
  • Installera applikationen “Google Wallpapers”. Inget bättre än en app från samma Android-skapare för att lösa röran.

Applikationen "Wallpapers" som utvecklats av Google tillåter oss att hantera de bakgrundsbilder som vi ställer in både på hem- eller skrivbordsskärmen och på låsskärmen. Det erbjuder sina egna bakgrundsbilder, men det låter oss också använda bilderna som vi har lagrat i vår terminal.

Nu hanterar jag all min Android-bakgrundsbild med den här applikationen, och Jag kan nu sätta och ta bort bilder på låsskärmen utan problem. Dessutom har den en ganska fin bakgrundskatalog, så älskling på flingor.

Ladda ner QR-kod Bakgrundsbildare Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

I grund och botten är det troligt att någon bakgrundsapp - eller till och med en startprogram - från början skulle ha tagit över hanteringen av låsskärmen och etablerat sig som standardapplikationen. Därför kunde det också ha lösts genom att hitta den här appen, rensa cacheminnet och återställa avsnittet «Öppna som standard« i appinställningarna. I mitt fall fungerade detta tyvärr aldrig.

Jag förstår att återställning av systemet till fabrikstillstånd också skulle lösa problemet, men om vi vill undvika en så kraftfull åtgärd som denna är det en snabb och enkel lösning att använda den tidigare nämnda Google-appen.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found