Hur man vet vilken URL en förkortad länk pekar på - The Happy Android

Förkortade länkar är som rysk roulette: man vet aldrig vad som ligger bakom dem. De kan omdirigera dig till en legitim och säker sida på samma sätt som de skickar dig till en skadad webbplats. Det enklaste sättet att undvika denna typ av obehagliga överraskningar skulle vara att aldrig öppna en förkortad URL, men i dagens inlägg kommer vi att se ett par metoder som hjälper oss förhandsgranska det faktiska innehållet i en länk av den här typen utan att behöva ladda den i vår webbläsare.

Hur man utvidgar en förkortad länk och känner till innehållet utan att öppna den

Förkortade länkar finns över hela internet: sociala nätverk, e-postmeddelanden, affiliate-länkar, webbsidor etc. Vissa webbplatser som Twitter, till exempel, förkortar automatiskt alla länkar som publiceras i deras tweets. Dessutom har tjänster som Bitly eller Tinyurl blivit mycket populära på senare tid och många använder dem för att dela innehåll.

Med en sådan sallad med korta länkar som inte tillåter oss att veta något om dem utanför det sammanhang där de har delats, är det viktigt att ha en länkkontroll gör det smutsiga arbetet för oss. Om vi ​​är tveksamma är det bäst att skicka webbadressen genom ett av dessa två verktyg:

CheckshortURL

Fantastisk webbapplikation där vi bara behöver ange den korta adressen i sökrutan och klicka på "Bygga ut”. Verktyget kommer att utföra en analys och visar oss både den fullständiga webbadressen som länken omdirigerar oss till, samt en liten förhandsvisning av webben.

CheckshortURL låter dig också söka på sidan på Google, Yahoo, Bing och Twitter, samt se yttranden från webbplatser som Web of Trust eller Site Advisor för att veta om vi står inför en potentiellt farlig sida. Det är mest användbart för att upptäcka misstänkta sidor och stöder korta länkar från ett stort antal tjänster såsom t.co, goo.gl, bit.ly, amzn.to, tinyurl.com, ow.ly eller Youtube.

Ange CheckShortURL

UnShorten. Det!

UnShorten. Det! är en annan tjänst vars huvudsyfte är att kontrollera en förkortad länk för att se dess verkliga innehåll. Det fungerar exakt på samma sätt som det tidigare verktyget: vi anger den förkortade URL: en i sökrutan och systemet visar oss efter några sekunder den långa adress till vilken den kommer att omdirigera oss om vi klickar på länken.

Det erbjuder inte så detaljerad analys som CheckshortURL, men den visar webbplatsens poäng på Web of Trust så att vi kan rensa upp eventuella frågor om dess säkerhet. I vilket fall som helst stöder den nästan alla typer av korta länkar så vi står inför en praktiskt taget universell länkförlängare.

Ange Unshorten

Förutom dessa två webbapplikationer för att utöka förkortade länkar, kan vi också använda förhandsgranskningsverktygen som erbjuds av vissa tjänster som Bitly eller Tinyurl.

Tinyurl: För att komma åt förhandsgranskningsfunktionen i Tinyurl, lägg bara till ordet "förhandsvisning". inom den förkortade länken, mellan "//" och "tinyurl", så här:

  • //förhandsvisning.tinyurl.com / ry6k63f

Bitly: Om vi ​​har en förkortad länk från Bitly kan vi också förhandsgranska den genom att skriva "+" -symbolen i slutet av länken:

  • //bit.ly/2QIjRFG+

Naturligtvis fungerar den här typen av förhandsgranskning bara för länkarna som genereras från sin egen tjänst, det vill säga för Bitly och Tinyurl, även om det som är bra med dem är att de ger ett praktiskt taget omedelbart svar.

Relaterat inlägg: Hur man navigerar snabbare med Googles ".new" -domäner

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found