Så här aktiverar du mörkt läge i alla dina appar och enheter

De mörkt läge har kommit för att stanna. Som Darth Vader skulle säga, att gå till den mörka sidan har också sina fördelar, och av den anledningen, förutom att hjälpa oss att spänna lite mindre och konsumera mindre batteri i enheter med OLED-skärmar, de som verkligen vet hur man utnyttjar det kan till och med dominera hela galaxer med en järnhand (och nej, vi pratar inte bara om Samsungs Galaxy).

Dåligt skämt åt sidan, mörkt läge har redan antagits av de mest populära systemen och apparna idag. Och de som inte har denna funktion i många fall kan redan efterliknas genom att följa indikationerna för operativsystemet där de är installerade. Därefter granskar vi hur man aktiverar mörkt tema på några av de viktigaste plattformarna på marknaden.

Windows 10

Om vi ​​har en bärbar eller stationär dator med Windows kan vi aktivera det mörka läget från systemanpassningsinställningarna. Att aktivera mörkt läge globalt kommer också att göra alla applikationer som stöds med den här inställningen tillämpa standard mörkt tema.

För att aktivera mörkt läge måste vi klicka på startknappen och välja kugghjulsikonen. Detta tar oss till Windows-inställningspanelen, varifrån vi navigerar till "Anpassning -> Färger”. Här, i fältet "Standardapplikationsläge" ändrar vi alternativet till "Mörk”.

Detta gör att både mapputforskaren, liksom resten av applikationerna, webbläsarna och andra kompatibla program aktiverar det mörka läget som standard.

Mac OS

Liksom Windows har MacOS också en systemnivåinställning för mörkt läge på hela datorn. Vi hittar det genom att öppna Apple-menyn och navigera till "Systeminställningar -> Allmänt”. I avsnitt "Utseende"Vår Mac ger oss möjlighet att välja mellan lägena"Säker”, “Mörk"Y"Automatisk”.

Om vi ​​väljer det automatiska läget ändrar systemet temat beroende på tid på dagen, aktiverar det mörka läget på natten och lämnar ljuset resten av dagen. Program med mörkt läge följer denna inställning i enlighet därmed.

Källa: support.apple.com

Android

När det gäller Android-telefoner och surfplattor beror implementeringen av mörkt läge på allmän nivå på vilken version av Android vi har installerat. Således, om vi har en ny smartphone med Android 10, öppnar du bara systeminställningsmenyn och anger "Skärm”För att aktivera“Mörkt tema”.

Detta kommer att göra både systemgränssnittet och resten av applikationerna (Chrome, WhatsApp, Telegram, Google Photos, Messages, Gmail) sätter mörkt läge i funktion. Det bör noteras att under de tester vi har genomfört har 90% av de installerade apparna visats i nattläge utan svårigheter, men det har funnits några andra, som Feedly, där vi har varit tvungna att aktivera det mörka läget genom att hand inifrån själva applikationen.

Om vi ​​har en version före Android 10 kan aktiveringen av det mörka läget fortfarande göras, men det kräver olika metoder för att uppnå målet. Om du är intresserad ta en titt på DENNA ANDRA POST där vi förklarar allt i detalj.

iOS och iPad OS

Det mörka läget som implementeras i Apples mobila system liknar mycket MacOS. För att aktivera det måste vi gå till "Inställningar -> Display och ljusstyrka”Och välj ett av de 3 tillgängliga alternativen: ljus, mörk eller automatisk.

Det automatiska läget aktiverar det mörka temat från skymning till gryning enligt vår tidszon, även om systemet också låter oss ställa in vår egen tidslucka för att bättre passa våra behov.

Källa: support.apple.com

Krom

I oktober förra året lade Google till mörkt läge i sin Chrome-webbläsare. För att aktivera det måste vi bara se till att vi har det appen uppdaterad till version 78 eller senare. Härifrån öppnar vi webbläsaren, visar toppmenyn och går till "Inställningar -> TemanDär vi kan aktivera det mörka temat.

Om du har en gammal telefon med en föråldrad version av Chrome, ta en titt på inlägget “Så här aktiverar du Chrome: s mörka läge på Android”Där vi förklarar hur man aktiverar mörkt läge med hjälp av flaggor.

Instagram

Om vi ​​har försökt aktivera det mörka läget på Instagram har vi insett att det inte finns något alternativ som tillåter det. Detta beror på att aktivera det mörka läget på Instagram Den aktiveras bara om vi aktiverar mörkt läge på systemnivå. Det vill säga, det finns inget sätt att aktivera det för hand och individuellt för denna applikation. Därför är det nödvändigt att vi har Android 10 eller iOS 13 på vår mobil för att kunna dra nytta av denna funktion.

Reddit

Reddit är en annan av de applikationer som automatiskt växlar till mörkt läge om vi aktiverar denna inställning på systemnivå på vår Android. Ett mörkt läge som vi också kan aktivera manuellt genom att visa sidmenyn i appen och gå in i "inställningar”.

Här har vi möjlighet att aktivera fliken "Mörkt läge”Och justera filtret”Auto mörkt läge”, Varifrån vi kan välja att aktivera mörkt läge bara när det är natt eller enligt telefonens allmänna konfiguration.

Youtube

För att starta det mörka temat för YouTube på vår Android-enhet måste vi klicka på ikonen för vår avatar och navigera till "Inställningar -> Allmänt -> Utseende”. Där hittar vi alternativet att aktivera det mörka läget.

Webbversionen av YouTube är mycket lättare att ställa in i detta avseende. Klicka bara på ikonen för vår avatar så ser vi automatiskt alternativet att aktivera det mörka temat.

Facebook och Facebook Messenger

För närvarande testar Facebook det mörka läget i sin version för webbsidor och Android (på iOS har inget meddelats ännu). Även om det ännu inte är tillgängligt för alla användare, kan vi, om vi har den senaste versionen av Facebook, aktivera (förhoppningsvis) det mörka läget genom att klicka på vår avatar i övre högra marginalen.

I Facebook Messenger är det mörka läget redan fullt implementerat, och vi behöver bara klicka på vår avatar på startskärmen, där vi ser en flik som gör att vi kan vända applikationsgränssnittet till svart.

WhatsApp

Även om det mörka läget ännu inte har gjort ett officiellt utseende i applikationen har vi kunnat testa denna funktion på Android under lång tid. Mer specifikt installerar du en av de senaste betorna i appen. Något som vi kan uppnå genom att ladda ner motsvarande APK eller registrera oss för WhatsApp-testprogrammen på Google Play och uppdatera appen. Mörkt läge finns också i iOS-betorna, men testprogrammet är för närvarande stängt för nya anmälningar.

När vi väl har installerat en ny betaversion av WhatsApp är allt vi behöver göra att visa inställningsmenyn och öppna "Chattar -> Ämne”För att aktivera mörkt läge.

Gmail

Sedan september 2019 erbjuder Gmail möjligheten att ändra gränssnittet till ett nattläge som är mycket trevligare för ögat. För att aktivera det mörka läget i Gmail i Android visar vi sidomenyn och anger "Inställningar -> Allmänna inställningar”. Det första alternativet som vi hittar inom denna undermeny är att ändra temat för applikationen. Om vi ​​klickar på "Tema"Vi kommer att se tre olika anpassningslägen:"Mörk”, “Säker"Y"Standard”.

Läget "Mörk"Aktiverar det mörka gränssnittet medan, om vi lämnar alternativet"standard”, Det mörka temat slås på och av enligt inställningarna som gjorts i systemnivåinställningarna.

Google Kalender

Aktiveringen i Google-kalendern har inte mycket mysterium: vi visar menyn för “inställningar"Från sidan och vi går till"Allmänt -> Ämne”. Härifrån kan vi aktivera det mörka läget manuellt eller låta det aktiveras enligt systemkonfigurationen.

Det bör noteras att det här alternativet i iOS ännu inte är tillgängligt, så vi kan inte aktivera det när vi använder det mörka läget på en allmän nivå på iPhone.

Twitter

Twitter har å sin sida ett mörkt läge på både Android och iOS. För att aktivera det måste vi bara klicka på ikonen för vår avatar och ange "Inställningar och integritet”. Här klickar vi på "Skärm och ljud"Och vi går till"Mörkt läge”.

Inom den här menyn lämnar Twitter oss välj från en djup svart (perfekt för att använda mindre batteri i AMOLED-skärmar) och en blåare svart.

Feedly

Om vi ​​använder feedly för att hantera flödena på våra favoritwebbplatser och bloggar kan vi också aktivera det mörka läget genom att visa sidomenyn och klicka på "Nattläge ". Detta är ett viktigt faktum att komma ihåg, eftersom Feedly inte använder det mörka läget när vi försöker tillämpa det på en allmän nivå från telefonens systeminställningar.

Andra appar

Förutom de vi just har nämnt finns det många andra applikationer som redan låter dig ändra gränssnittet till mörkt läge, till exempel Firefox, Opera, Outlook, Pinterest, Wikipedia, Slack och praktiskt taget alla andra appar som utvecklats av Google eller Microsoft.

Inte alla tycker om mörkt läge, men om du inte har provat det än, prova. Vem vet, kanske det slutar övertyga dig.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found