Greenify-handledning: Hur du sparar batteri genom att vila appar på Android - The Happy Android

En av de stora styrkorna med Android är dess sanna multitasking-funktion. Med andra ord, det låter dig hålla flera applikationer igång samtidigt. Detta underlättar och gör det möjligt att pressa ut det mesta av smartphones eller surfplattor som fungerar under Android-paraplyet, men det har också en stor användning av RAM och CPU. Följd: okontrollerad batteriförbrukning när flera processer körs.

Vissa av dessa processer motsvarar vanligtvis de appar som vi kör just nu, men andra är bara applikationer som vi inte använder och som fungerar i bakgrunden. Varför inte skicka dessa appar i viloläge och därmed spara CPU- och RAM-förbrukning som de aktivt och passivt genererar?

Det är precis vad den är avsedd för Gröna. En app som låter oss sätta i viloläge alla de appar som vi inte använder och som förbrukar batteri. På så sätt undviker vi onödiga utgifter och vi kan få vår telefon att hålla åtminstone till slutet av dagen.

Fram till nyligen behövde vi rootbehörigheter för att kunna använda Greenify till sin fulla potential, men i ett par år har det fungerat perfekt utan dessa behörigheter. Dessutom är det en högt värderad app i Android-communityn (1: a plats i kategorin "Verktyg" i Lifehacker bästa Android-appar 2013 och 3: e plats i Android Authoritys bästa rotappar), så låt oss prova och se vad det erbjuder.

Vad gör Greenify exakt?

När den klassiska uppgiftshanteraren "dödar" en applikation stängs den helt enkelt och öppnas automatiskt igen när ett annat program "kallar" det (eller om vi öppnar det själv). Greenify, å andra sidan, vad det gör är att lämna appen i viloläge: stänger inte programmet men hindrar det från att köra bakgrundsprocesseroch därmed uppnå önskat batterisparande.

Hur fungerar det?

Huvudskärmen är uppdelad i två grupper:

 • Väntar på manuell viloläge: Lista över appar som körs i bakgrunden och som har potential för hög batteriförbrukning. Om vi ​​vill sätta dessa appar i viloläge måste vi bara trycka på den gröna “Zzz” -knappen som visas precis längst ner till höger. Om vi ​​vill skicka några appar i vila men vi vill hålla andra aktiva måste vi först klicka på appen, välja den och sedan klicka på viloläge-knappen.
 • I viloläge: Appar som inte stoppas men vars processer stoppas. Alla de appar som vi inte kör just nu bör visas i den här listan.

Förutom dessa appar kan det också finnas en annan serie appar som körs på din Android, och som vi kan hantera om vi klickar på "+”Det visas i det övre högra hörnet på skärmen.

 • Det kan sakta ner enheten: Här ser vi en lista över andra appar som också körs i bakgrunden, men som på grund av deras låga konsumtion inte visas i huvudlistan. Om vi ​​vill sätta någon av dessa appar i viloläge måste vi bara välja den och klicka på den gröna “OK” -ikonen så att den visas i huvudlistan och vi kan sätta den i viloläge som vi har gjort med de andra apparna tidigare.
 • Mer: De appar som visas i den här listan körs för närvarande inte.

Fler inställningar

Om vi ​​klickar på menyikonen i den övre högra delen (3 punkter över varandra) har vi flera alternativ:

 • Att uppdatera: Uppdaterar statusen för att köra och viloläge appar.
 • Sätt i viloläge nu: Vad dess eget namn indikerar. Sätter alla appar i "Manuell viloläge väntar" -listan i viloläge
 • Skapa viloläge genväg: Skapar en genväg på skrivbordet som med ett enda klick kör automatiskt viloläge på alla potentiella appar.

 • inställningar: Inställningsavsnittet har flera intressanta alternativ
  • Automatiserad viloläge: Om vi ​​aktiverar det här alternativet, när skärmen på vår telefon stängs av, efter några minuter, skickar den alla appar i viloläge.
  • Ta inte bort aviseringar: Om vi ​​vill behålla aviseringar även om en app är i viloläge kan vi undvika det genom att aktivera det här alternativet.
  • Xposed-baserade funktioner: Om vi ​​har rootbehörigheter på vår enhet kan vi installera Xposed Framework och få ut mer av Greenify, till exempel att låta telefonhändelser aktivera viloläge eller blockera minnesmissbruk av vissa appar.

Hur ser du Greenify är en mycket komplett app som använder ett mycket intelligent system för att spara och utnyttja batteriförbrukningen bättre. Om du vill prova det och prova HÄR Jag lämnar nedladdningslänken.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.