Hur man installerar Netflix på rotad Android - The Happy Android

Att ha en rotad enhet brukade ha många fördelar. Men idag, såvida vi inte vill installera en anpassad ROM, göra avancerade nivåjusteringar eller installera några mycket specifika appar, finns det inte mycket anledning att rota. Android har utvecklats på ett sådant sätt att det praktiskt taget inte längre är nödvändigt.

Dessutom finns det några appar för Android som bara inte fungerar på rotade enheter av säkerhetsskäl. Har du en rotad telefon och vill installera Netflix? Problem.

Jag har en rotad telefon under lång tid, så jag kommer att dra nytta av denna handledning, som jag ska skriva i farten, för att försök att installera Netflix på nämnda mobil och se om det verkligen är möjligt. Stegen som ska tillämpas om du har en rotad Android-surfplatta skulle vara desamma.

Så här installerar du Netflix på en rotad telefon (eller surfplatta)

Smarttelefonen som jag ska använda är en Oukitel Mix 2 med rootbehörigheter och Android 7.0-operativsystem.

Test 1: Sök på Netflix i Play Store

Det första jag ska försöka är att leta efter Netflix-applikationen i Google Play Store. Som förväntat strömmar appen helt enkelt i sökresultaten Det är inte tillgängligt för vår mobil med root.

Det visas inte ens i sökresultaten.

Det är något ganska logiskt: om appen inte är kompatibel med vår enhet visas den inte i sökresultaten på Google Play. Anledningen är SafetyNet säkerhetsverktyg, som ansvarar för att utesluta innehåll från enheter som inte uppfyller vissa krav.

Test 2: Ladda ner en Netflix APK och installera för hand

Det näst mest uppenbara alternativet för ett sådant fall är leta efter en alternativ installationskälla. I det här fallet ska vi leta efter den officiella Netflix APK i APK Mirror-arkivet.

Vi laddar ner den senaste versionen från webbläsaren och kör APK-filen. Vi får se ett varningsmeddelande, klicka på "Installera" och låt turen göra resten.

Det här ser bra ut.

Bingo! Installationen har lyckats. Om vi ​​klickar på "Öppna" försöker systemet köra applikationen. Som du kan se på skärmdumpen nedan, vi har kunnat komma in i Netflix utan problem, och uppspelning av innehåll fungerar felfritt. Allt detta samtidigt som du behåller telefonens rotbehörigheter.

Netflix igång.

Obs! Kom ihåg att för att installera en APK måste vi ha alternativet "Okänt ursprung" aktiverat i "Inställningar -> Säkerhet”(Om vi ​​inte har Android 7.0 eller högre).

Test 3: Dölj din Android-rootbehörighet

Om det här alternativet inte fungerar för oss kan vi försöka skapa en säker uppförande: dölj roten så att SafetyNet-filtret inte upptäcker roten och låt oss installera Netflix. För att uppnå detta har vi flera utgångar:

  • RootCloack: Det är en Xposed-modul för att dölja roten, men tyvärr är den lite föråldrad, eftersom den bara stöder upp till Android Marshmallow (ladda ner HÄR).
  • Dölj min rot: Om vi ​​har root med SuperSU kan vi installera Hide my root. Denna app tar hand om att dölja SU-binären, vilket är precis vad vi behöver. För ungefär ett år sedan tog appen bort från Google Play, men den är fortfarande tillgänglig i APK-format.
  • Magisk: Det är ett av rotverktygen par excellence. Bland dess egenskaper är att låta dölja roten på enheten. Vi kan ladda ner Magisk från den här XDA Developers-tråden.
  • För rotade ROM-skivor: Om vi ​​har en anpassad ROM installerad, som CyanogenMod eller LineageOS, kan vi tillfälligt inaktivera root direkt från telefonens inställningsmeny (“Inställningar -> Utvecklingsalternativ -> Administrativ åtkomst”).

När vi har lyckats dölja superanvändarnas behörigheter på vår Android bör vi kunna ladda ner och installera Netflix från Google Play utan större komplikationer.

Så här installerar du Netflix på en Android TV Box med root

När det gäller rotade TV-lådor blir det ganska komplicerat. I allmänhet kommer många kinesiska Android TV-lådor vanligtvis med seriens rot, och för att göra saken värre är många modeller inte ens kompatibla med Netflix. Av denna anledning är Netflix i de flesta fall förinstallerade på fabriken.

Att installera Netflix på en något tvivelaktig TV Box kan vara irriterande.

Om vi ​​inte har en Nvidia ShieldTV eller en Xiaomi Mi TV Box - som är certifierad för att spela Netflix i 4K - är installation av Netflix ett riktigt lotteri.

Naturligtvis är den enda metoden vi kan använda installerar en APK, få olika resultat beroende på kvaliteten på vår Android TV. För att genomföra installationen kommer metoden att följa samma som för mobiltelefonen.

  • Först aktiverar vi installationen av "Okända källor" (från Inställningar -> Säkerhet).
Viktig!
  • Vi laddar ner motsvarande APK från Netflix. Om möjligt, Android TV-version anpassad till tv-apparater. Vi kan ladda ner APK för mobil från Netflix-webbplatsen eller någon annan version från APK Mirror.
  • Vi kör APK-filen från en filutforskare.

Vid den här tiden är det möjligt att vi får flera fel, att applikationen inte är korrekt installerad eller något annat fel. Vid det här laget skulle det vara intressant att ladda ner några av varianterna av installationspaketet som vi kan hitta i APK Mirror och se om det fungerar (kanske har vi laddat ner en version som inte är kompatibel med vår enhet).

Olika varianter, beroende på processorarkitekturen.

Personligen har jag försökt installera Netflix för hand på flera kinesiska TV-lådor och har nästan alltid varit otur. I vissa specifika fall, ja, jag har lyckats installera applikationen - även om det var mobilversionen och inte den som var anpassad till Android TV.

Kort sagt, om vi vill installera Netflix på en rotad Android kommer vi att ha det enkelt om det är en smartphone. När det gäller Android TV har vi tur om vi åtminstone lyckas installera versionen för mobila enheter.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.