Oukitel K8 i recension, 6 "mobil med ett 5.000 mAh superbatteri

Det har gått länge sedan vi tog med någon Oukitel-mobil till bloggen, och sanningen är att det är dags för det att förändras. För ett par dagar sedan såg vi att företagets nya mellanklass, Oukitel K8, har redan gått in i fasen före försäljning. Så vilken bättre tid än nu att ta en titt senast från den välkända asiatiska tillverkaren.

I dagens översyn pratar vi om Oukitel K8, en mellanterminal med en stor skärm per flagga och ett batteri i linje med tidigare Ouki-modeller, 5000 mAh. Det finns inget.

Oukitel K8 i granskning, ett prisvärt mellanklass med 4 GB RAM, 18: 9-skärm och ett kraftfullt 5000 mAh batteri

Oukitel har aldrig sticker ut för att vara ett innovativt varumärke. Syftet är att erbjuda terminaler med nuvarande funktioner till ett överkomligt pris för de flesta dödliga. I denna mening är Oukitel K8 mycket lik den Oukitel Mix 2, men med lättare specifikationer och lite mer autonomi.

Design och display

Oukitel K8 åker en 6-tums skärm med Full HD + upplösning (2160x1080p), ett bildförhållande på 18: 9 och en pixeldensitet på 402ppi. En 2,5D välvd panel som är skyddad av ett japanskt Asahi-glas, skärmen är av AUO LCD-typ.

Den har en kropp med rundade kanter med ett metallhölje och en vertikal dubbelkamera bak, placerad strax ovanför fingeravtrycksdetektorn. På designnivå står vi inför en stor och elegant terminal, men med anmärkningsvärd tonnage.

K8 har måtten 17,66 x 8,53 x 1,65 cm, en vikt på 233 gram och finns i mörkgrå (Mörk skiffergrå).

Kraft och prestanda

På hårdvarunivå hittar vi det typiska basintervallet för 2018. Vissa komponenter som ger effektivitet inom vad som är acceptabelt för en mobil på drygt 100 euro. Å ena sidan har vi en SoC MTK6750T Octa Core 1,5 GHz, 4 GB RAM-minne Y 64 GB intern lagring kan utökas upp till 256 GB. Allt detta med Android 8.1 som operativsystem.

Vi har redan kommenterat det andra gånger, detta Mediatek-chip, även om det inte erbjuder fantastiska underverk på prestandanivån, är det det bästa vi kan hitta i denna typ av mellanklass-smartphones. Effektiv när du kör appar och dagliga uppgifter. Detta översätts till en poäng i Antutu på 45 654 poäng.

För resten, gott om utrymme för att lagra foton och videor och ett operativsystem som gör att vi kan använda de nya funktionerna i Android Oreo, till exempel ansiktsigenkänning.

Kamera och batteri

Oukitel K8 har en dubbel bakre kamera tillverkad av Sony (IMX135) från 13MP + 2MP med f / 2.0 bländare och 1080p videoinspelning. Den främre linsen förblir bara 5MP definition. Detta innebär att om vi vill ta bilder måste vi dra i den bakre kameran om vi vill uppnå bästa resultat.

När det gäller batteriet, den stora styrkan i denna terminal, upptäcker vi ett kraftfullt 5000 mAh batteri med micro USB-laddning.

Anslutning

K8 har en Bluetooth 4.0-anslutning, dubbelt SIM-kort (nano + nano), dubbelt WiFi (2.4G / 5G), GPS, A-GPS, GLONASS och en 3,5 mm hörlursplats.

Pris och tillgänglighet

Oukitel K8 är nu tillgänglig för förförsäljning och vi kan få tag på den för 169,99 $, cirka 149 euro att byta, på GearBest. Det är också tillgängligt på andra webbplatser som Amazon, till ett ungefärligt pris på € 169,99 när detta skrivs. När förförsäljningsfasen avslutas, den 5 september, kommer priset sannolikt att öka något.

Kort sagt hittar vi en prisvärd mellanklassterminal med ett bra valuta för pengarna, vars styrkor är utan tvekan den stora skärmen som den utrustar och ett bombsäkert batteri. På den negativa sidan, en enhet som sticker ut i fickan och en främre kamera som är lite mer än funktionell.

GearBest | Köp Oukitel K8

Amazon | Köp Oukitel K8

AliExpress | Köp Oukitel K8

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.