De 25 mest populära baskiska apparna för Android 2017 - The Happy Android

Baskien är en plats som alltid har varit känd bland annat för sin industri och för att vara ett ledande område inom vetenskap och teknik. I nästan tio år har jag arbetat vid sidan av CIC BiomaGUNE i San Sebastian, i teknikparken Miramón, och låt oss säga att detta är ett ämne (teknik och innovation i Baskien) som alltid har intresserat mig. Vad har Baskien att säga när det gäller mobilapplikationer? Vilka är favoritapparna för baskiska och baskiska älskare?

De mest nedladdade baskiska apparna på Google Play (2017)

För några dagar sedan tittade jag på priserna Buber Sariak 2016, några utmärkelser som försöker ge synlighet och erkännande till de bästa baskiska webbplatserna och apparna. Jag blev ganska förvånad över att se det i år Bland de nio vinnarna finns bara en mobilapp (Android). Resten är webbplatser, affärsprogramvara och olika projekt.

Jag har tittat på olika webbplatser och sanningen är att det i allmänhet inte finns så mycket information om de mest populära eller framgångsrika baskiska appar som finns på Google Play idag, så jag har lagt på röret och förstoringsglaset och jag har börjat undersöka själv. Efter att ha gått igenom garderoben i Google Play Butik med ovanlig intensitet på jakt efter svar är jag äntligen i stånd att visa dig de 25 mest framgångsrika baskiska apparna för Android I dag. De med flest nedladdningar och installationer, ja sir. Ska vi ta en titt på dem?

Euskal Hiztegia

Den mest populära baskiska appen för Android idag på Google Play med mer än 100 000 installationer kallas Euskal Hiztegia och den är utvecklad av Borja Dominguez. Är om en komplett ordbok som också har flera extrafunktioner som kompletterar varandra perfekt: översättare, synonymer och uppslagsverk (via Wikipedia). Användargemenskapen uppskattar det mycket och detta demonstreras av dess höga poäng på 4,2 / 5.

Ladda ner QR-kod Euskal Hiztegia Utvecklare: Borja Domínguez Pris: Gratis

Fronton. Boll hand

Den näst mest framgångsrika appen är relaterad till den baskiska inhemska sporten, excellens, Esku Pilota. Spelet av Frontondet är en tur av Pro Evolution av den baskiska bollen där vi kan spela enskilda eller parmästerskap, välj mellan 10 pelotaris-mästare (var och en med motsvarande unika egenskaper), olika svårighetsgrader och allt detta i de viktigaste fronterna i den aktuella scenen. Mer än 100.000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Fronton. Handbollsutvecklare: Bainet Communication Pris: Gratis

EITB

Euskal Irrati Telebista mobilapplikation. En mycket komplett app med fyra tydligt differentierade sektioner: Nyheter skriven, TV till punkt och pricka, Radio leva och på begäran, och Teleberri. Det tillåter oss också att se EITB-kanalen live och sanningen är att applikationen är väldigt flytande med kort laddningstid och mycket väl utförd. Vissa användare saknar en liten sökmotor, men annars en riktigt enastående app. Mer än 100.000 installationer.

Ladda ner QR-kod EITB Utvecklare: Euskal Irrati Telebista Pris: Gratis

POSTEN på +

EL CORREO on + är Vocento-tidningsappen för smartphones och surfplattor. Den har flera funktioner som möjligheten att anpassa navigeringen och beställa sektionerna, konfigurera varningar och sportresultat, markera favoriter, väderinformation och flera andra saker. Designen är riktigt bra, med en aktuell stil som mycket liknar webbversionen. Mer än 50 000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod EL CORREO på + Utvecklare: Vocento SA Pris: Gratis

Den baskiska tidningen den +

Appen av El Diario Vasco som den av Posten Den har ett mycket intressant och attraktivt gränssnitt när det gäller design. Med den kan vi vara medvetna om alla nyheter, sportinformation, skylt, väderinformation och andra. Det innehåller också några små extrafunktioner, som Sudoku, Word Search, Match 3 och Puzzle-spel. Kräver prenumeration. Mer än 50 000 installationer.

Ladda ner QR-kod EL DIARIO VASCO på + Utvecklare: Vocento SA Pris: Gratis

Euskalmet

Den baskiska regeringens officiella applikation för meteorologisk information. Det erbjuder 7-dagars förutsägelser och utvecklingen av de närmaste 72 timmarna i kommunerna Euskadi. Informationen uppdateras i realtid med de data som tillhandahålls av datorsystemen från Euskalmet. Den perfekta applikationen för att hålla dig uppdaterad om den meteorologiska utvecklingen i Baskien. Mer än 50 000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Euskalmet Utvecklare: Eusko Jaurlaritza - Baskiska regeringens pris: Gratis

Arg scener

Spel programmerat i Euskal Encounter 2013 av folket i Bilbao Delirium-studior. Retrografik, mycket humor och ett episkt soundtrack för ett spel som aldrig slutar vara en extremt inspirerad kopia av de mer än klassiska Angry Birds. Rekommenderas starkt spel. Mer än 50 000 installationer.

Ladda ner QR-kod Angry Sceners Utvecklare: Purples Studios Pris: Gratis

G.A.U.R.

UPV / EHU-applikation för konsulteringsanmälan, register, betyg och timmeundervisning för de ämnen som vi är inskrivna i. En av dess stjärnfunktioner är anmälan av anteckningarna när de publiceras med ett meddelande till användaren. Om du är universitetsstudent har du säkert hört talas om det. Mer än 10 000 installationer.

Ladda ner QR-kod G.A.U.R. Utvecklare: UPV / EHU Pris: Gratis

Deklinabidea

Mycket användbart verktyg för dem som lär sig baskiska. Utvecklad av Roberto Encinas, fokuserar denna applikation för Android på nedgången av de mest typiska fallen av baskiska (batua). Det fungerar i offline-läge och har mer än 1000 övningar, fraser och tabeller. En mycket bra utvärdering och mer än 10 000 installationer garanterar ett bra arbete Deklinabidea.

Ladda ner QR-kod Deklinabidea Utvecklare: Roberto Encinas Cabornero - GESMAE INFORMATICA Pris: Gratis

Kantari

Kantari är ett digitalt manus där vi kan hitta texter till mer än 300 traditionella baskiska låtar. Många av texterna innehåller till och med deras motsvarande musikvideo som man kan sjunga med på musiken. Mycket komplett applikation som anger den omsorg som utvecklaren Galder Segurola har behandlat den med. Mer än 10.000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Kantari Utvecklare: Galder Segurola Pris: Gratis

Aditzak.com

Utbildningsapplikation för att lära oss baskiska som hjälper oss att konjugera alla verbformer. Det är en hypervitaminiserad NOR-NORI-NORK-tabell som i hög grad förenklar konjugeringsprocessen genom ett enkelt och lättanvänt gränssnitt. App utvecklad av Ideateca med mer än 10 000 installationer bakom sig.

Ladda ner QR-kod Aditzak.com Utvecklare: Ideateca Price: Gratis

Basque Cuisine Lite

Denna app utvecklad av Ribtek-telefon (Errenteria) bygger på en av de stora attraktionerna i den baskiska kulturen: dess mat. En visuell uppdatering (lite mer materialdesign) skulle göra mycket bra, men annars är den ganska komplett: otaliga recept med sina foton, ingredienser, beredning och mer. Den har också en betald version med mer innehåll och recept. Mer än 10.000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Basque Kitchen Lite Utvecklare: Ribtek Telefonpris: Gratis

Baskiska recept

Köksapplikation, mycket i linje med Basque Cuisine Lite: recept på kött, fisk, soppor, desserter och alla typer av traditionella baskiska rätter. Som ovan nämnts har den inte uppdaterats sedan 2013, något som märks i den visuella aspekten, vilket inte försämrar dess meriter för att vara en bra applikation som också hjälper till att främja expansionen av det inhemska köket i landet. Mer än 10 000 installationer.

Ladda ner QR-kod baskiska recept Utvecklare: Amalur sotfware Pris: Gratis

TV Spanien och amerikanska underhållningskanaler

Serie av ansökningar sammanställda för Euskal Party 2016. Dess enda funktion är att visa en lista över TV-kanaler i Spanien och USA (det tillåter inte visning av innehåll). Den är full av annonser och säkert många har installerat den i hopp om att hitta något annat. Mer än 10.000 nedladdningar.

Appen hittades inte i butiken. 🙁 Gå för att lagra Googles webbsökning

Itzultzaile automatikoa

Automatisk översättare utvecklad av den baskiska regeringen och att den använder onlineöversättaren av sin egen webbplats som en källa för att arbeta med resultaten. Det har fortfarande utrymme för optimering i översättningar, men som en nyhet bör det noteras att det inkluderar möjligheten att översätta från engelska till baskiska (förutom spanska / baskiska och baskiska / spanska). Den stöder också röstinmatning. Mer än 10.000 nedladdningar

Ladda ner QR-kod Itzultzaile automatikoa Utvecklare: Eusko Jaurlaritza - Baskiska regeringen Pris: Gratis

Lanbide

Tillämpningen av den baskiska arbetsförmedlingen, varifrån vi kan sök efter jobberbjudanden och anmäla dig till utbildningskurser. I varje erbjudande hittar vi uppgifter om det erbjudna jobbet, observationer och andra krav som språk etc. Mer än 10 000 användare har installerat det på sina Android-enheter.

Appen hittades inte i butiken. 🙁 Gå för att lagra Googles webbsökning

Euskotren

Inofficiell Euskotren-applikation (och märkligt med fler faciliteter än appen utvecklad av Euskotren själv). Den har ett rent och mycket aktuellt gränssnitt där vi kan se scheman i realtid, historia med de senaste sökningarna, planer med linjer och stopp och konsultera de gällande priserna. Mer än 10.000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Euskaltren Tren | Metro | Spårvagnsutvecklare: Wekele Technologies Pris: Gratis

AEK Euskara praktikoa

Utvecklad av Elhuyar Hizkuntza eta Teknologia, AEK-applikationen är en grundläggande ordbok där vi kan hitta vardagliga ord och uttryck för att komma vidare i grundläggande samtal. Den har flera sektioner, ett spel och information om närmaste euskaltegis. Mer än 10 000 installationer.

Ladda ner QR-kod AEK, EUSKARA PRAKTIKOA Utvecklare: Elhuyar Hizkuntza eta Teknologia Pris: Gratis

Euskadi reseguide

Som namnet antyder är det en mycket komplett Baskien reseguide. I den hittar vi kartor, resvägar och resvägar, restauranger, turist- och historiska platser att besöka och mycket annat. Mer än 10 000 installationer bakom honom.

Ladda ner QR-kod Euskadi Travel Guide Utvecklare: De Paso Publications Pris: Gratis

Euskadi nyheter

RSS-läsare för att läsa nyheter från de viktigaste Euskadi-tidningarna som Berria, Argia eller Astekaria. Utan att uppdatera sedan 2013 och med nyheter från år sedan från de flesta tidningar. Vissa av dem fungerar inte ens. Mer än 5000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Euskadi News Utvecklare: Antziola Pris: Gratis

Zarautz

App med mycket information om staden Zarautz. Särskilt attraktivt för surfare, eftersom vi här kan hitta väder- och tidvattenprognoser. Men inte bara det, Zarautz-applikationen har också information om surfkurser och workshops, restauranger, snackbarer och en aktivitetsagenda. Mer än 5000 installationer.

Ladda ner QR-kod Zarautz Utvecklare: ARAZI Pris: Gratis

Ertzaintza

Officiell ansökan från Ertzaintza. Det är en ganska komplett app som syftar till att kontakta medborgaren, och där vi kan hitta sätt att samarbeta och kommunicera med polisen, information om närmaste polisstationer eller Ertzaintza-råd om frågor som cybersäkerhet, bedrägerier, bedrägerier eller stöld hemma. Mer än 5000 nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Ertzaintza Utvecklare: Eusko Jaurlaritza - Baskiska regeringen Pris: Gratis

Mendiak

Fantastisk app för tiggare med ett rent, aktuellt gränssnitt och 100% materialdesign. Med Mendiak kan vi skriva ner bergen som vi har klättrat, ge dem poäng och se andra uppgifter som statistik och andra. Om du är lite av en bergsklättrare måste du prova den här appen. Mer än 5000 användare har installerat det på sin enhet.

Ladda ner QR-kod Mendiak Utvecklare: CodeSyntax Pris: Gratis

BADOK

BADOK är en app utvecklad av tidningen Berria som försöker marknadsföra och samla all baskisk musik från Ez Dok Amairu till nutid. Liveframträdanden, skivor, singlar, videor och mer. Spotify av baskisk musik. Mer än 5000 nedladdningar och rekommenderas starkt.

Ladda ner QR-kod BADOK Utvecklare: Berria Taldea Pris: Gratis

GAZTEA

Mer än intressant tillämpning av EITB-gruppens välkända radio. Inte bara tillåter det oss att höra vad som spelar i GAZTEA just nu, utan också den har spellistor och förmågan att söka och skapa spellistor från sin egen integrerade sökmotor. Mycket mer än en enkel online-radio. Mer än 5000 installationer intygar detta.

Ladda ner QR-kod GAZTEA Utvecklare: Euskal Irrati Telebista Pris: Gratis

Vad tycker du om listan över de 25 mest populära baskiska apparna för Android 2017? Om du är utvecklare och du tycker att din app ska visas i den här rankningen, eller om du bara vill lämna din åsikt om ämnet, tveka inte att stanna vid kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.