Hur man gör din mobil till en webbkamera för PC - The Happy Android

För närvarande finns det en bra handfull applikationer för att ringa videosamtal med din mobil, även om det inte alltid är det bästa eller bekvämaste alternativet. Om vi ​​arbetar hemifrån och vi måste gå med i en professionell videokonferens är det mest normala att vi ansluter från en dator där vi har allt företagsmaterial till hands. Men vad händer om vi inte har en webbkamera eller den vi har är av mycket låg kvalitet?

I så fall istället för att driva efter mer eller mindre geniala lösningar kan vi välja förvandla vår mobil till en professionell webbkamera som vi kan använda på datorn. Med tanke på att dagens mobiler har riktigt bra kameror, är det faktiskt mycket meningsfullt, eller hur? För detta kommer vi att använda en app som heter DroidCam, som är gratis och gör det väldigt enkelt för oss. Låt oss se hur det fungerar.

DroidCam, Android-applikationen som gör mobilkameran till en webbkamera för datorn

DroidCams stjärnfunktion, utöver dess tekniska egenskaper, är den lätthet det erbjuder att ansluta mobilkameran till datorn, antingen via Wi-Fi-anslutning eller via USB-kabel. Installationsprocessen är väldigt enkel:

  • Installera DroidCam-appen från Google Play Butik.
  • Ladda ner och installera DroidCam-klienten på din dator. Det finns versioner för både Windows och Linux.
  • Se till att både mobiltelefonen och datorn är anslutna till samma nätverk.
  • Öppna DroidCam-appen på din Android-enhet. En skärm laddas där du ser anslutningens data för webbkameran (IP-adress och port).

  • Öppna DroidCam-klienten på din dator. Ange IP-adressen som anges på mobilskärmen i fältet "Enhetens IP”Och kontrollera att porten är densamma på båda enheterna. Om din dator inte har en mikrofon, se till att också kryssa i rutan "Audio”Så att ljudet fångas upp från mobilen. När du har allt klart klickar du på "Start”.

Anslutningen kommer automatiskt att upprättas och vi kan börja använda telefonens kamera som om det vore en webbkamera för alla ändamål, med vilken vi kan ringa videosamtal på Skype, spela in en liveshow på Twitch eller vad vi än vill.

Utöver det ger applikationen oss också möjligheten att komma åt webbkameran som om den vore en IP-kamera direkt från en webbläsare, genom att ange Wifi IP-adress och port i adressfältet.

Det bör också förtydligas att DroidCam också har en premiumversion som heter DroidCam X som innehåller flera extrafunktioner, till exempel möjligheten att även sända vertikalt och öka HD-bildkvaliteten upp till 720p, liksom andra ytterligare inställningar. En kostnad som innebär lite mer än 4 euro, men som kan vara mycket användbar om vi ska ge applikationen frekvent användning.

Ladda ner QR-kod DroidCam Wireless Webcam Developer: Dev47Apps Pris: Gratis

Kortfattat, ett grundläggande verktyg för alla som har en Android-enhet och vill dra nytta av den genom att utföra ytterligare uppgifter som den här som vi just diskuterat. Mycket rekommenderas.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found