POCO F2 Pro, en 5G-mobil med Snapdragon 865 och 8 GB RAM LPDDR5

För ett par år sedan överraskade Xiaomi lokalbefolkningen och främlingar med ett nytt mobiltelefonmärke, POCO-telefoner. Med POCOPHONE F1 Den asiatiska tillverkaren lyckades få allas uppmärksamhet 2018, och i år avser den att göra detsamma med LITTLE F2, ett nytt flaggskeppsmördare med ledande komponenter och en mycket intressant uppsättning specifikationer.

En av huvudattraktionerna i detta POCO F2 Pro Det är dess pris, och vi pratar om en avancerad smartphone som varierar mellan 465 och 500 euro. Ett saftigt pris där det inte finns mycket konkurrens utöver terminaler som One Plus 7T, Realme X50 Pro eller Huawei P30 Pro som kom ut förra året (och som nu har sjunkit i pris).

POCO F2 Pro, en ny generationsterminal med 5G-anslutning och Snapdragon 865-processor

Nedan granskar vi de mest framstående funktionerna i POCO F2 Pro, en enhet som redan avslöjar vissa skillnader i förhållande till tidigare generationens mobiler, till exempel LPDDR5-minnen eller ett chip kompatibel med 5G- och Wifi 6-nätverk att de små och små kommer att bli allt vanligare.

Design och display

POCO F2 Pro åker en 6,67-tums AMOLED-skärm, med Full HD + -upplösning (2400 x 1080p) och en infällbar kamera som erbjuder ett förhållande mellan skärm och kropp på 92,7%. Vi står inför en panel med en pixeldensitet på 395ppi, HDR10 + och en maximal ljusstyrka på 1200 nits.

Den enda negativa aspekten, i citat, är skärmens uppdateringsfrekvens, som är 60Hz istället för 90Hz som vi kan se i andra avancerade mobiler av denna typ. Var försiktig, detta är en skärm av hög kvalitet, men om vi tidigare har haft en 90Hz mobil kommer vi utan tvekan att märka att bilderna och övergångarna inte är så flytande i jämförelse (även om vi aldrig har haft någon av dessa skärmar kommer vi inte att märka någon förändring, naturligtvis är vi inför en AMOLED FHD + -panel så kvaliteten är säker).

På designnivå står vi inför en terminal med förstklassiga ytor (aluminium- och glaskåpa), med en fingeravtrycksläsare integrerad i skärmen och ett mycket attraktivt allmänt utseende, särskilt när vi tar bort kameran från dess "övre ficka". Det här är en smartphone som vi med sina nästan 220 gram kan klassificera som "tunga", den typ som märks när vi bär den i fickan. Dess mått är 75,4 x 163,3 x 8,9 mm, och den finns i grå, blå, lila och vit.

Kraft och prestanda

Om vi ​​går in i tarmen på Xiaomis POCOPHONE F2 Pro ser vi en hel del mycket intressanta aspekter. Å ena sidan har vi en SoC Qualcomm Snapdragon 865 Octa Core körs på 2,84 GHz, med 8 GB LPDDR5 RAM och 256 GB intern lagring (UFS 3.1, ingen SD-kortplats). Operativsystemet är Android 10 med MIUI för POCO-lager.

Obs! Det finns också en lättare version med 6 GB LPDDR4X och 128 GB RAM.

Med dessa komponenter kan enheten leverera topprestanda, så att du kan köra spel med hög grafisk belastning utan problem (där har det nya Qualcomm-chipet mycket att göra med det). Något som också hjälper mycket i detta avseende är kylsystemet LiquidCool Technology 2.0, med ångkammare som sänker temperaturen på CPU: n med 14 ° C.

För att ge oss en uppfattning om kraften i POCO F2 Pro ger den ett resultat av 568 000 poäng i Antutu-benchmarkingtestet. Det finns inte många terminaler som når dessa siffror, åtminstone vad gäller bruttokraft.

Kamera

Kameran är utan tvekan en av de mest slående detaljerna i Xiaomis nya POCO. Å ena sidan har vi en infällbar frontkamera (20MP, 0,80 µm), som används från enhetens ovansida när vi ska ta ett foto. Ganska en differentierande aspekt med avseende på resten av konkurrenterna på marknaden, där skåran och hålen på skärmen för att placera selfie-kameran är normen.

I det bakre området hittar vi huvudkameran, en fyrkamera bak med en 64MP huvudsensor, bländare f / 1,89 och en pixelstorlek på 0,80 | im. Allt detta åtföljs av en vidvinkelobjektiv för panoramafoton, ett porträttläge för större djup och en makrolins för att fånga alla detaljer i närbilder. Det inkluderar också ett nattläge som hjälper mycket att förbättra bilder i miljöer med svagt ljus, och även om vi inte står inför den bästa kameran på marknaden (för det måste vi titta på Google Pixlar och iPhone), är det utan tvekan en bra kamera. kvalitet som kan gynnas mycket om vi lyckas installera Googles kameraapp, GCam.

Trummor

På nivån av autonomi lämnar POCO F2 Pro listorna med ett batteri 4700mAh med laddning via USB C som lätt kan ta ett par dagar mellan lastning och laddning. Detta är en annan av de mest anmärkningsvärda aspekterna av enheten, och det faktum att den har så hög vikt beror främst på det stora batteriet det monterar. Den har inte trådlös laddning, men dess långa varaktighet är något som uppskattas i en smartphone som uttryckligen är utformad för långa spelsessioner.

Andra funktioner

När det gäller resten av funktionerna erbjuder POCO F2 Pro också en mini-jackingång för hörlurar, slow motion videoinspelning (120 fps), Dual SIM, MiMO WiFi, Bluetooth 5.1, infraröd sensor för att styra TV, NFC och FM-radio. .

Pris och tillgänglighet

För närvarande kan vi få en POCO F2 Pro för ett ungefärligt pris på 503,28 € på webbplatser som GearBest. Nämn också att terminalen idag säljs och kan fås till ett reducerat pris på € 465,07 (6 GB + 128 GB-modellen).

Kort sagt, a flasgship mördare att även om det har sina brister i vissa aspekter, har det ett anmärkningsvärt kvalitetspris-förhållande, eftersom det är den billigaste mobilen med Snapdragon 865 just nu. Värde? Om du letar efter en premiumupplevelse till ett överkomligt pris (vi kan inte heller säga att det är billigt, eftersom vi uppenbarligen är högst upp i sortimentet) bör du definitivt titta på det.

Köp POCO F2 på GearBest | AliExpress

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found