Xiaomi Redmi 6 i analys kommer den dubbla kameran med AI till basområdet

Xiaomi slutar inte ta nya terminaler på marknaden på ett riktigt produktivt sätt. Idag måste vi prata om Xiaomi Redmi 6, det asiatiska företagets satsning på det mest prisvärda mellanklassområdet. Uppmärksamhet, vi står inte inför en banbrytande smartphone, men om vi letar efter något enkelt med ett par intressanta detaljer är det mycket möjligt att denna terminal uppfyller våra förväntningar.

I dagens granskning pratar vi om Xiaomi Redmi 6, den senaste modellen i Redmi-linjen. Vad är nyheterna? Den dubbla bakre kameran med AI, en riktigt kompakt storlek och en SoC som gör språnget från Qualcomm-chips till Mediateks Helio P22.

Xiaomi Redmi 6 i analys, ett fotografi-orienterat mellanklass

Den senaste Redmi som vi diskuterade i dessa delar var Redmi 5 Plus, en mycket attraktiv telefon som hade vissa brister - som den dubbla kameran - men det gillades ganska tack vare den stora skärmen och ett mer än acceptabelt batteri. Är Redmi 6 upp till uppgiften?

Design och display

Xiaomi Redmi 6 har en 5,45-tums skärm med HD-upplösning (1440 x 720p) och en pixeltäthet på 295ppi. De fysiska knapparna försvinner för att få mer skärmutrymme och fingeravtrycksläsaren är bekvämt placerad på baksidan, hur kan det vara annars.

Höljet har en yta som kallas (av företaget själv) "liten midja av pil Yang”Vilket hjälper till att uppnå en särskilt behaglig känsla vid beröring, särskilt med tanke på att den är gjord av plast.

Enheten har måtten 14,75 x 7,15 x 0,83 cm, en vikt på 146 gram och finns i svart, guld, blått och rosa.

Sanningen skulle inte ha varit dålig lite mer skärmupplösning, men åtminstone har vi en kompakt och riktigt lätt mobil, vilket är något som uppskattas när vi letar efter en terminal på drygt 100 euro.

Kraft och prestanda

På hårdvarunivå är utsikterna ganska optimistiska. Å ena sidan har vi en 12 nm processor Helio P22 Octa Core 2.0 GHz med 4 GB RAM, 64 GB internt lagringsutrymme kan utökas upp till 256 GB via SD. Allt detta med Android 8.1 Oreo och MIUI 9.6 anpassningsskikt.

En lättare version finns också med 3 GB RAM och 32 GB internt utrymme.

På prestandanivå står vi inför en terminal som är helt uppe. Detta översätts till ett resultat i Antutu på 75 399 poäng. En praktiskt taget identisk poäng som den som uppnåddes av den tidigare Redmi 5 Plus med sin Snapdragon 625.

Vi står inför en terminal som ligger närmare mellanklassen än den låga, som är mer än effektiv för surfning, dagliga uppgifter och praktiskt taget alla applikationer som inte kräver en mycket markant grafisk belastning (för AAA spel vi kommer att ha än att spendera lite mer pengar).

Kamera och batteri

Kameran är utan tvekan den starka sidan för Redmi 6. Mount en 12MP + 5MP dubbel bakre objektiv med f / 2.2 bländare tillverkad av Sony (IMX468). Dessutom har den artificiell intelligens för foton, vilket gör att kameran kan identifiera vardagliga föremål för att förbättra bilden. Selfie-kameran, som i tidigare modeller av Redmi-linjen, förblir på 5MP, men med stående läge och AI-oskärpa.

Batteriet för sin del utrustar ett 3000mAh batteri med snabb laddning med mikro-USB. Det är inte ett särskilt stort batteri, men det borde vara mer än tillräckligt för att få dig igenom dagen i de flesta fall. Det bra är att tack vare snabb laddning kan vi ha smarttelefonen 100% på en riktigt kort tid.

Andra funktioner

Xiaomi Redmi 6 har upplåsning genom ansiktsigenkänning, Bluetooth 4.2, dubbla nano-SIM och positionering med GPS, A-GPS, Glonass och Beidou.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Redmi 6 är nu tillgänglig i förförsäljningsfasen på webbplatser som Amazon och GearBest till ett pris som ligger runt 125 euro - cirka 145 dollar - för versionen 3 GB + 32 GB, och den 165 euro för 4 GB + 64 GB-versionen. Försäljningen slutar den första helgen i oktober (dag 1 och 2), så det är troligt att priset från det datumet kommer att stiga något.

Generellt sett står vi inför en åtkomstterminal (skärm och hus), men med något kraftfullare hårdvara än normalt. Det kan vara en mycket bra enhet för dem som letar efter något riktigt billigt, men med jämn hårdvara. Om vi ​​har lite mer pengar kan det vara bekvämare för oss att ta en titt på Xiaomi Mi A2 - eller till och med Mi A1, som nu är bra i pris - men om vi rör oss i raden 125- 150 euro är Redmi 6 ett alternativ som kommer att tillfredsställa ett stort antal användare.

Amazon | Köp Xiaomi Redmi (3GB + 32GB)

Amazon | Köp Xiaomi Redmi (4GB + 64GB)

GearBest | Köp Xiaomi Redmi (4GB + 32GB)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found