Hur man installerar ett teckensnitt - The Happy Android

Alla bildredigerare och ordbehandlare har en gemensamt typsnittsförvar som de använder när du vill skriva en text. Om du vill använda ett nytt teckensnitt antingen i Microsoft Word, Photoshop eller något annat program i stilen, måste du först installera det här teckensnittet i Windows. När du är installerad kan du använda den i alla programmen otydligt.

Teckensnitt eller typsnitt finns i filer med tillägget TTF, OTF eller FON, så om du vill installera ett nytt teckensnitt är det första du ska göra att skaffa teckensnittsfilen du vill installera. Du kan hitta en massa gratis teckensnitt på webbplatser som //www.1001freefonts.com/ eller //www.fontsquirrel.com/.

Nu när du har filen högerklickar du på filen och väljer "Installera”.

Det är nödvändigt att ha administratörsbehörighet för utrustningen så om din användare inte har tillräckliga behörigheter kan du inte installera teckensnittet.

Installera flera teckensnitt samtidigt

Du kan installera mer än en fontän samtidigt. Du behöver bara kopiera alla teckensnitt i mappen "C: Windows \ Fonts”.

I den här mappen finns alla teckensnitt som du har till ditt förfogande, så om du när som helst vill avinstallera något måste du bara ta bort eller flytta önskat teckensnitt ur mappen Typsnitt så att den försvinner från din lista med teckensnitt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.