Android Pay: Vad det är, hur det fungerar och var det kan användas

Mobila betaltjänster blomstrar. Möjligheten att kunna betala i den verkliga världen med vår telefon är en idé som inte slutar få anhängare. Naturligtvis vill Google också ha sin del av kakan, och för detta tillför det allt mer värde till sin dedikerade tjänst, Android Pay.

Vad är Android Pay?

Android Pay är en tjänst som låter oss göra betalningar i butiker och anläggningar med hjälp av mobiltelefonen. Det presenterades på Google I / O 2015, och vi kan säga att det är efterföljaren till Google Wallet (en tjänst som fortfarande används för att skicka pengar, i stil med PayPal).

Förutom att arbeta med mobiltelefoner är den också kompatibel med vissa smartklockor på marknaden, så länge de har NFC-teknik –Industriellt krav för att kunna använda Android Pay-.

Hur fungerar Android Pay?

För praktiska ändamål handlar det om att installera en app och när man ska betala till exempel i snabbköpet, vi måste helt enkelt föra mobilen närmare läsaren av lådan. Mobilen skickar en signal från NFC med betalningsinformationen som registreras i kassaterminalen. Ett enkelt sätt att betala för varor och tjänster utan att använda kreditkort.

Ladda ner QR-kod Google Pay: betala i tusentals butiker, webbplatser och appar Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Android Pay har också säkerhetssystem, till exempel möjligheten att lägga till betalningsbekräftelse med fingeravtryck eller lösenord.

Hur skiljer det sig från andra tjänster som Samsung Pay eller Apple Pay?

I fallet med Apple Pay skillnaden är uppenbar: detta fungerar bara på iPhone- eller Apple-enheter, även om de för praktiska ändamål är ganska lika, och båda använder NFC-teknik för att göra betalningar.

Samsung Payå andra sidan är det annorlunda, sedan förutom att använda NFC-teknik använder den också MST-teknik (Safe Magnetic Transmission) för att bearbeta inköp. Några av de nyare Galaxy-modellerna har en liten magnetrulle inbyggd i telefonen, som i princip lurar kortläsare att tro att vi betalar med ett vanligt kreditkort. Tyvärr är det bara några få Samsung-enheter som för närvarande stöder användningen av Samsung Pay.

I vilka anläggningar kan jag betala med Android Pay?

Android Pay finns i Spanien, USA, Puerto Rico, Storbritannien, Kanada, Irland, Polen, Singapore, Australien, Hongkong, Taiwan, Belgien, Japan, Ryssland och Nya Zeeland. Vi kan också hitta en lista över alla banker som samarbetar med Android Pay i följande länk och de kreditkort som accepteras i Spanien i denna andra länk.

Butiker som accepterar Android Pay i Spanien

I Spanien kan vi använda Android Pay i mer än en miljon anläggningar. Vi måste bara se till att det finns en av dessa symboler i betalningsområdet:

Som du kan se kan vi idag använda detta intressanta verktyg för att köpa allt från kläder och skor, till mat eller till och med bensin. Dessutom meddelade de nyligen att det också stöder PayPal, förutom att kunna användas med Restaurangbiljett Y American Express.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.