1.1.1.1: Cloudflares gratis DNS för snabbare surfning

Cloudflare introducerades just din egen DNS-tjänst för konsumenter, vilket lovar öka internetanslutningshastigheten av dess användare, liksom större integritet. DNS-tjänsten använder //1.1.1.1, och nej, det här är inget skämt. Det är en DNS-server som alla kan använda på sin dator eller enhet. "Den snabbaste konsument-DNS-tjänsten på Internet, inriktad på integritet" med ordet Cloudflare själv, som lovar att rensa loggarna för alla DNS-frågor på mindre än 24 timmar.

DNS (Domain Name System) är en tjänst som normalt tillhandahålls av vår internetleverantör, och används för att konvertera adresser som elandroidefeliz.com, Google com eller någon annan internetadress, i en IP-adress som routrarna och andra nätverkselement som vi är anslutna till "kan förstå". Nackdelen med detta är att DNS-tjänsten som tillhandahålls av Internetleverantörer (Internetleverantörer) vanligtvis är mycket långsam och inte särskilt privat (de registrerar de adresser vi besöker).

Det finns redan tjänster som liknar den som just introducerats av Cloudflare, som OpenDNS och Google DNS, men Cloudflares DNS är snabbare. Hur mycket? Cloudflare DNS erbjuder en total svarstid på 14 ms, jämfört med 20 ms för OpenDNS och 24 ms för Google DNS.

Cloudflare DNS har utvecklats i samarbete med APNIC, är gratis och erbjuder support för DNS över TLS Y DNS över HTTPS. Vi hittar all information genom att besöka sidan //1.1.1.1

Hur du konfigurerar Cloudflare DNS 1.1.1.1 på din dator

På den sida som vi just har diskuterat kan vi hitta alla instruktioner för att installera Cloudflare DNS i vår Windows, Linux, Android eller iOS-enhet. Det är en ganska enkel process som knappast tar några minuter. För att ge oss en uppfattning om vi har en Windows-dator består stegen att följa av följande:

 • Öppna Kontrollpanel.
 • Gå till "Nätverks- och delningscenter -> Ändra adapterinställningar”.
 • Klicka på Ethernet- eller WiFi-nätverket som du är ansluten till och genom att högerklicka välj "Egenskaper”.
 • Klicka på "Internetprotokoll version 4”(Eller version 6 om du vill) och klicka på“Egenskaper”.
 • Om du redan har en DNS-server, skriv ner den någonstans om du vill gå tillbaka till din vanliga DNS i framtiden.
 • Klicka på rutan "Använd följande DNS-serveradresser" och ange dessa DNS:
  • IPV4: 1.1.1 (föredraget) och 1.0.0.1 (alternativ).
  • IPV6: 2606:4700:4700::1111 (föredraget) och 2606:4700:4700::1001 (alternativ).
 • Klicka på "Att acceptera”, Stäng fönstret och starta om din webbläsare. Duktig!

Här är en kort expressvideohandledning, både för Windows och Android:

Som du kan se är det en mycket enkel process som kan hjälpa oss att få större integritet när vi surfar, och framför allt en laddningshastighet som är mycket högre än den som erbjuds av vårt telefonbolag.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found