Hur man håller appar igång med skärmen avstängd på Android

Har du någonsin försökt att lyssna på ett videoklipp av Youtube med skärm av? Om svaret är ja, har du insett det för närvarande är det omöjligt. Både YouTube och ett stort antal appar slutar fungera när vi stänger av skärmen på vår Android-telefon eller surfplatta. Hur kan vi lösa det?

Kan vi hålla en app igång med skärmen avstängd eller låst?

Många Android-appar, medan de fortfarande körs i bakgrunden, när man stänger av skärmen slutar de visa tecken på liv. Lyckligtvis är det inte något som händer med alla applikationer. Till exempel fortsätter plattformar som Spotify eller iVoox att spela ljud även när skärmen är ute av strid.

Appar som uppvisar detta beteende har dock vanligtvis en bra anledning till det. Om YouTube inte kan titta på en video med skärmen avstängd, Det låter logiskt att ljudet också inaktiveras, sanning? Det är också ett bra sätt att spara batteritid.

Men utvecklare tänker inte alltid på alla detaljer, och de kanske inte har tagit hänsyn till att det på YouTube också finns mycket musik som förtjänar att höras, även om skärmen är avstängd.

Hur kan jag inte lyssna på Live Forever med skärmen avstängd?

Stäng av skärmen och fortsätt köra appar med hjälp av Black Me

Även om det idag inte finns någon applikation eller konfiguration som gör att vi kan fortsätta att köra någon app med skärmen avstängd eller låst har vi ett litet pass som heter "Svarta mig”.

Ladda ner QR-kod Black Me - Skärm av för YouTube-utvecklare: AZ-Apps Pris: Gratis

Black Me är en app för Android som simulerar att stänga av skärmen, vilket möjliggör körning av alla appar som vi hade i förgrunden med skärmen på. Även om den inte stänger av skärmen helt blir den helt svart. Det är ett ganska elegant och praktiskt pass som åtminstone sparar batteri under den tid det körs.

Efter installationen måste vi bara starta applikationen för att konfigurera den och starta tjänsten.

  • När Black Me är aktivt ser vi ett meddelande på skärmen. Vi måste bara klicka på den för att "stänga av skärmen."
  • För att sätta på den igen, tryck bara på skärmen.

Applikationen är speciellt utformad för att arbeta med Android-enheter med AMOLED-skärm. Med resten av skärmarna fungerar det också, men "skärmen av" -effekten är inte så perfekt. Jag har testat det på en mobil med en LCD-skärm, och sanningen är att resultatet, utan att vara förvånande, är ganska acceptabelt.

Åtminstone tills Android erbjuder en direkt lösning på denna typ av problem. För närvarande är Black Me det bästa möjliga utloppet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.