Samsung Galaxy M20 i analys, ett mellanklass med oändligt batteri

Den nya Galaxy M-linjen Det är Samsungs satsning att tävla mot varumärken som Xiaomi i mellanklassen. Det är uppenbart att företaget är mer än bosatt i high-end, men det vill också ha sin del av kakan i de mer överkomliga områdena, där kinesiska varumärken dominerar med en järnhand. De Samsung Galaxy M20 Det presenterades för bara ett par månader sedan, och sanningen är att det inte ser dåligt ut alls.

Den sydkoreanska jätten har också modellerna Galaxy M10 och Galaxy M30 i sin arsenal, men för närvarande är M20 den enda som har gjort språnget till den internationella marknaden. Låt oss se vad den erbjuder.

Samsung Galaxy M20 i analys, en modern terminal med en oändlig skärm, bra autonomi och ett utmärkt värde för pengarna

I dagens granskning tittar vi på Samsung Galaxy M20, en premium mellanklass med en Full HD-skärm, Exynos 7904-processor och ett kraftfullt 5.000 mAh batteri.

Design och display

Det är tydligt att en mobil först kommer in genom ögonen, och därför är det viktigt att den har en bra design. Galaxy M20 har allt vi kan be om från en mobil på 200 euro: den har en ganska söt premiumfinish, chassi med böjda kanter, skärmen upptar det mesta av fronten och den har också en vacker "vattendropp" -skårning.

När det gäller detaljerna på skärmen presenterar den en storlek på 6,3 tum -Nästan utan ramar- med en Full HD + -upplösning (2340 x 1080p) och en pixeldensitet på 409ppi. Utan tvekan en skärm med mycket potential.

Den har måtten 74,5 mm x 156,3 mm x 8,8 mm, en vikt på 186 gram och finns i svart och blått.

Kraft och prestanda

På prestandanivå hittar vi den mest lösningsbara hårdvaran. Å ena sidan har vi ett chip Exynos 7904 av egen tillverkning med 8-kärnig 1,8 GHz processor, åtföljd av en Mali-G71 MP2 GPU, 4 GB RAM och 64 GB intern lagring utbyggbar via SD-kortplats. Allt detta under paraplyet av Android 8.1 Oreo, med ansiktsigenkänningsfunktion och fingeravtrycksdetektor på baksidan.

Kort sagt, en jämn hårdvara för mellanklassen, med vilken man kan interagera smidigt och utan prestandaproblem i 99% av apparna i Play Store. För att ge oss en idé har Samsung Galaxy M20 ett benchmarking-resultat i Antutu på 109 452 poäng.

I den meningen är det något sämre än Xiaomi Mi A2 och Redmi Note 7, för att ge ett par exempel på sin mer direkta konkurrent. Även om de i praktiken alla erbjuder praktiskt taget identiska prestanda, är det en tillräckligt stor skillnad (på nivån av ren och enkel dator) att nämnas.

Kamera och batteri

För den fotografiska delen har Samsung valt en dubbel bakre kamera med en 13MP huvudlins med bländare f / 1,9 och en 5MP 120 ° ultrabred sekundär kamera med bländare f / 2.2. Selfieområdet sparar under tiden omröstningen med en 8MP-kamera, f / 2.0-bländare och Live Focus-funktion. Inte för att de är de bästa kamerorna i världen, men de erbjuder mycket bra resultat i miljöer med svagt ljus jämfört med andra liknande prissatta mobiltelefoner.

Vi kommer till den mest kraftfulla punkten i denna Samsung Galaxy M20: dess batteri. Ett 5.000 mAh batteri med snabb laddning via USB Type-C (15W) som erbjuder enastående laddningstider. Upp till 28 timmars video på full laddning och 11 timmars musik på 10 minuters laddning.

Andra funktioner

Galaxy M20 har en dubbel SIM-kortplats (nano + nano), Bluetooth 5.0, dubbelband WiFi, NFC-anslutning, hörlursplats, FM-radio, USB OTG och Dolbi ATMOS 360 ° -ljud.

Pris och tillgänglighet

När detta skrivs, Samsung Galaxy M20 Det har ett pris på cirka 229,00 euro på Amazon. Allt detta i dess 4 GB + 64 GB-version (det finns också lättare versioner med 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme).

Generellt sett står vi inför en terminal som, utan att vara enastående, erbjuder en anmärkningsvärd kvalitet-pris-förhållande. I slutändan betalar vi alltid lite mer för varumärket, och här hittar vi en bra telefon som framför allt sticker ut för sitt stora batteri och en ganska låg vikt (med hänsyn till att detta är en av de tyngsta komponenterna i en terminal).

[P_REVIEW post_id = 14100 visual = ’full’]

Om det inte hade Samsung-märket skulle det säkert vara värt 20 euro mindre, men med tanke på vad det erbjuder kan vi inte säga att det är en dålig affär. Rekommenderas för fans av företaget och de som letar efter en telefon med garanti för kvalitet och support.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.