Guide till root Android: Xiaomi, Moto, HTC, One Plus

I denna lilla artikelserie kommer vi att granska processen att följa root Android-telefon. Med dessa korta guider lär vi oss vilka metoder som används för att få administratörsbehörigheter beroende på varumärket på vår smartphone.

Om du har en telefon Samsung, Huawei, LG, Sony eller Nexus Du kan kontrollera följande artikel för att rotera din enhet. I dagens inlägg kommer vi att se hur man roterar terminaler på Xiaomi, Moto, HTC och One Plus.

Följande indikationer är allmänna visioner av var och en av processerna. Om du vill börja med detta intressanta äventyr som rotar din enhet, tveka inte att använda motsvarande specifik handbok för ditt specifika varumärke och modell (du hittar några länkade i denna handledning).

Hur man rotar vilken Xiaomi-terminal som helst

Sanningen är att Xiaomi gör det väldigt enkelt när man försöker få administratörsbehörighet på sina terminaler. Rotprocessen för alla Xiaomi följer följande riktlinjer:

 • Ladda ner Super SU-appen (det är verktyget som vi kommer att använda för att ge rootbehörigheter).
 • Ladda ner återställningen som motsvarar din mobiltelefon.
 • När detta är klart kopiera ZIP-filen till Super SU på SD-kortet, och byt namn på återställningsavbildningen till recovery.img och flytta den till mappen C: \ Program Files (x86) \ Xiaomi \ MiPhone \ Google \ Android \ från vår dator.

När detta är klart går vi in ​​i snabbstartläge och startar terminalen genom att trycka på Volym ner + ström. Därefter öppnar vi ett MS-DOS-fönster från mappen där vi har sparat återställningen och vi skriver kommandot "fastboot boot recovery.img " (utan citattecken).

När detta är klart kommer vi in ​​i TWRP-anpassad återställning, och vi måste helt enkelt göra det installera ZIP för Super SU att vi har kopierat till SD-kortet för att få rootbehörigheter på vår älskade Xiaomi.

Du kan se alla detaljer i följande länk från MIUI: s webbplats. Om du har några problem när du utför order från PC, kom ihåg att ha ADB installerad så att Windows känner igen kommandona korrekt.

Hur man rotar en Moto-telefon

När det gäller Motorola / Lenovo-telefoner som Moto G4, liknar rooting-processen den för Xiaomi, men med några tidigare steg:

 • Först måste vi aktivera OEM-upplåsning från utvecklaralternativen, i terminalinställningarna.
 • När detta är gjort stänger vi av telefonen och startar om den i snabbstartläge genom att trycka på Ström + volym upp.
 • Vi ansluter enheten till datorn (låt oss se till att vi har ADB-drivrutiner installerade och motsvarande USB-drivrutiner så att den känner igen telefonen).
 • Vi öppnar ett CMD-fönster och kör följande kommando:

fastbootoemget_unlock_data

 • Detta kommando visar oss en kod på skärmen. Vi kopierar den och går till sidan som Motorola har för att låsa upp bootloader för sina terminaler. Vi ska "Kan min enhet låsas upp " och klicka på "Begär upplåsningskod".
 • Vi kommer att få ett e-postmeddelande från Motorola med upplåsningskoden.
 • Vi återgår till CMD-fönstret på datorn och nu kommer vi att utföra följande kommando:

fastboot OEM låser upp MY-UNLOCK-CODE

 • Telefonen raderas och startas om, den här gången, med startladdaren upplåst.

Härifrån är allt vi behöver göra att installera en anpassad återställning, till exempel TWRP, för att installera Super SU och därmed erhålla de önskade rotbehörigheterna.

Du kan se hela den detaljerade processen i följande länk.

Detta exempel är för Moto G4, men i resten av Moto-modellerna är processen densamma: Lås upp bootloadern och installera sedan en anpassad återställning som gör att vi kan köra Super SU-appen.

Rota en HTC-telefon

För att få administratörsbehörighet använder HTC samma metod som Motorola genom att göra en webbsida tillgänglig för användaren varifrån de kan låsa upp bootloadern och sedan installera TWRP och sedan starta Super SU-rotapp.

Denna metod fungerar för alla HTC-telefoner efter 2011:

 • Vi går till HTC-sidan och låser upp bootloadern på vår terminal.
 • Från datorn (med ADB- och USB-drivrutiner för terminalen installerad) kör vi kommandot ”adb omstart nedladdning”Från ett CMD-fönster.
 • Flash TWRP anpassad återställning med kommandot "snabbstart flashåterställning PACKAGE-NAME-TWRP.img”.
 • En gång inuti TWRP går vi till "Advanced -> Enable sideload".
 • Vi blinkar Super SU-appen som vi tidigare har laddat ner och kopierat till ett SD-kort som sätts in i telefonen.

Du kan se mer information om processen i den här XDA-utvecklartråden (den är för en HTC Desire, men den ska vara lika giltig för resten av modellerna).

Vissa HTC-modeller kan också rotas med universella rotappar som RootKHP Pro, KingoRoot Y Root Genius.

Hur man rotar en One Plus

Om vi ​​har en One Plus 3 eller en One Plus 3T går processen också genom att låsa upp bootloadern för att kunna starta allt tungt artilleri på vår terminal (TWRP + Super SU):

 • Det första är att gå till telefoninställningarna och aktivera utvecklaralternativen låsa upp OEM.
 • Vi stänger av enheten och startar den genom att trycka på Volym upp + ström för att komma in i startladdaren.
 • Vi ansluter terminalen till datorn och från ADB-mappen öppnar vi ett CMD-fönster och kör kommandot "fastboot blinkande upplåsning ”. Vi har redan upplåst bootloader (kom ihåg att all lagrad data kommer att raderas).

Härifrån, som i resten av processerna, måste vi helt enkelt installera TWRP-anpassad återställning och blinka Super SU-appen. Du kan se alla detaljer om rotprocessen i följande handledning.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found