Hur man gör en systemrengöring i Android på djupet

Om du är van att använda Windows känner du säkert den här låten: "Så ofta måste jag göra en systemrengöring, om inte Windows saktar ner la la la”. Och hur är det med Android? Behöver vår smartphone oss också att "lysa upp den"? Säker! Det finns saker som att rensa cacheminnet, ta bort kvarvarande filer eller vissa åtgärder för att minska batteriförbrukningen som kan hjälpa dig att förbättra telefonens prestanda avsevärt.

Frigör utrymme på internminnet och SD-kortet

Det är väldigt enkelt att frigöra utrymme på det externa SD-minnet. Ta bort all musik, foton och videor som du inte behöver och om du hittar en mapp med namnet på en app som du inte längre har installerat kan du också ta bort den. Du kan förenkla processen genom att använda ett rengöringsverktyg som Clean Master.

Ladda ner QR-kod Clean Master-Unlock Ram, Clean Space & Antivirus Developer: Cheetah Mobile Pris: Gratis

För att frigöra utrymme i internminnet borde vi inte heller ha mycket problem. Gå först till «Application Manager"Från"inställningar«, Och i avsnittet«Ladda ner»Välj och avinstallera alla appar som du inte längre använder en efter en. Om du har en hel del internt utrymme kommer din mobil säkert att uppskatta det. Om du å andra sidan inte vill bli av med någon app kan du helt enkelt flytta den till SD-minnet från alternativet «Flytta till SD-kort»(Se upp, inte alla appar kan överföras till SD). Om du inte har ett SD-minne och du har lite ledigt utrymme är det enda alternativet att avinstallera appar från din enhet.

Minska batteriförbrukningen

En annan viktig faktor att kontrollera är batteriförbrukningen. Många Android-telefoner (och särskilt de som har många appar för att streama videor eller musik) tappar batteriet med en förvånande hastighet över tiden. Kontrollera följande för att minska batteriförbrukningen:

  • Sänk skärmens ljusstyrka så mycket som möjligt. Du kan justera ljusstyrkan från enhetens övre rullgardinsmeny.
  • Stäng av WiFi och Bluetooth när du inte använder dem.
  • Avinstallera appar som använder mycket data, till exempel streamingappar som spotifiy, appar för att titta på TV online, mycket kraftfulla spel eller appar för att lyssna på podcaster som iVoox och andra appar som är kända för att konsumera mycket batteri som Facebook, Twitter, Instagram , Google Maps, Netflix etc. (Om du vill veta mer om de appar som förbrukar mest batteri, ta en titt på nästa artikel).

Du kan förenkla den här processen med appar som JuiceDefender.

Ladda ner QR-kod JuiceDefender - batterisparare Utvecklare: Latedroid Pris: Gratis

Estetik och statisk

Bli av med alla de onödiga widgetarna på skrivbordet (de som visar tiden, vädret imorgon eller visar din e-post på skrivbordet), de är element som saktar ner din enhet. Du kan ta bort dem genom att hålla fingret genom att klicka på widgeten och dra det till toppen av skärmen.

Om navigeringen på skrivbordet inte är mycket flytande kan du också installera en launcher. Launchers är appar som skapar ett nytt skrivbord på din enhet, och om din redan är lite trasig är det alltid en bra idé att försöka installera en ny. Några av de mest populära är Nova Launcher eller Google Now Launcher. De är gratis och kan enkelt laddas ner från Google Play (eller genom att klicka på länkarna som jag just lämnade i föregående rad).

Ladda ner QR-kod Nova Launcher Utvecklare: TeslaCoil Software Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Google Now Launcher Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Viloläge appar med Greenify

Greenify är en app som jag älskar och jag rekommenderar den när jag kan. Denna app för Android låter oss vila i applikationer som vi kör i förgrunden eller bakgrunden på vår telefon och därmed spara lite batteri. Jag har nyligen gjort en handledning om hur man använder Greenify, jag lämnar den här så att du kan få ut mesta möjliga av det: "Greenify-handledning: Hur du sparar batteri genom att vila appar på Android".

Ta bort kvarvarande filer med CCleaner

Om det fortfarande finns en kvarvarande fil eller tillfällig fil på ditt system kan du installera den kostnadsfria CCleaner-appen. Klicka här för att ladda ner det från Google Play:

Ladda ner QR-kod CCleaner - Mobile Cleaner, Optimizer Developer: Piriform Pris: Gratis

Om du redan har använt Clean Master och det fortfarande finns en onödig fil eller fil som saktar ner din dator kommer CCleaner säkert att bli av med den. Den här appen rensar appens cache, tar bort tomma mappar och kan också rensa historiken för din telefon och webbläsare, vilket gör arbetsbelastningen på din enhet lättare. Det har också ett avsnitt som heter "Systeminfo" som visar förbrukningen av RAM, CPU och lagring, ett mycket användbart verktyg för att veta var vår älskade smartphone haltar ifrån. Det är gratis och kräver inte root-behörigheter.

Optimera telefonens start

Har det någonsin hänt dig, efter månader eller flera års användning, att din telefon tar lång tid att starta om? Det beror på att, som i andra operativsystem (till exempel Windows), läggs vissa applikationer till i början så att de startar när vi slår på telefonen och därmed saktar ner omstarten. Vi kan enkelt lösa detta med Startchef, en app som låter dig ta bort alla de onödiga applikationerna från start. Du kommer att starta dem när du vill använda dem. Skriv ner Startup Manager. Det är också gratis och du behöver inte root-behörighet för att göra ditt arbete. Här är nedladdningslänken:

Ladda ner QR-kod Startup Manager (gratis) Utvecklare: Daniel Ch Pris: Gratis

Vad sägs om Task Killers och RAM Boosters?

Om du redan har undersökt ämnet tidigare kanske du undrar varför jag inte har inkluderat några av de välkända Task Killer- eller RAM Booster-apparna i den här listan: Dessa typer av korta eller långvariga appar kan vara mycket skadliga. Android är utformat på ett sådant sätt att det alltid kommer att försöka använda maximalt RAM-minne till sitt förfogande, och det kan hantera det så att det alltid erbjuder bästa möjliga prestanda. Således, om vi försöker blanda oss i denna hanteringsprocess, kan vi permanent skada vårt system. Om vi ​​använder en RAM-booster eller Task Killer kommer Android att konsumera mindre RAM effektivt. Därefter kommer systemet att försöka öka förbrukningen för bättre hantering och genom att inte kunna göra det kommer vi att tvinga det på ett mycket oönskat sätt. Kort sagt, använd inte dessa typer av appar.

Sammanfattningsvis…

Slutsatser

Ingen av dessa appar eller processer som jag just nämnde är absolut nödvändiga, och din telefon kommer att fortsätta att fungera oavsett om du använder dem eller inte. I vilket fall som helst rekommenderas det om enheten lider av långsamhet eller om vi har använt vår telefon ständigt under en tid för att tillämpa någon av dessa tekniker. Och för att avsluta, försök alltid att undvika appar som Task Killer eller RAM Booster som, snarare än att förbättra ditt system, vad de gör är att sakta ner det och till och med kan skada det i vissa fall.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.