Hur du automatiskt översätter dina WhatsApp- och Telegram-meddelanden

Språk är ofta ett stort hinder för att skapa framgångsrik kommunikation. Så mycket som du tror att du talar engelska på mellannivå, har studerat vid University of Aravaca eller tycker att du försvarar dig ganska bra på franska, är verkligheten ofta obeveklig i många fall. Därför kan det vara en utmaning när vi pratar med vänner, utländska älskare eller kollegor från andra sidan världen via meddelandeprogram.

Därför kommer vi i dagens handledning att förklara ett litet trick för översätta alla dessa meddelanden i realtid automatiskt när vi chattar i applikationer som Telegram, WhatsApp eller Facebook Messenger.

Hur man översätter meddelanden automatiskt i Telegram, WhatsApp och andra appar för snabbmeddelanden

Som du kanske redan har gissat har varken WhatsApp eller Telegram lagt till någon inbyggd funktion för att översätta texter, och naturligtvis kommer vi inte att rekommendera någon tredjepartsapp som är ansvarig för att göra det smutsiga arbetet. Istället ska vi använda GBoard, Google-tangentbordet som är installerat som standard i de flesta Android-terminaler.

Ladda ner QR-kod Gboard - tangentbordet från Google Developer: Google LLC Pris: Gratis

Stegen att följa är riktigt enkla, och som du kommer se tillåter de tillräckligt flyt för att hålla en konversation ganska bekvämt. Låt oss gå dit!

  • Vi öppnar Telegram, WhatsApp eller meddelandeprogrammet som vi ska använda för att chatta.
  • Klicka på textrutan där vi ska skicka meddelandet.
  • När Google-tangentbordet öppnas klickar du på istället för att skriva ikonen med tre punkter som visas i det övre högra hörnet på tangentbordet.
  • Bland alla tillgängliga alternativ väljer vi “Översätt”.
  • Detta öppnar ett nytt textfält där vi kommer att skriva meddelandet vi vill skicka. Tangentbordet översätter automatiskt texten och placerar den i chattens sändningsfält.
  • Viktigt: Kom ihåg att välja in- och utgångsspråk innan du börjar skriva.
  • Slutligen, när vi har allt klart, klicka på skicka-knappen, och det är det!

På samma sätt kan vi också använda tangentbordet för att översätta de meddelanden vi får, även om ledningen i så fall är mycket mindre smidig. Dessutom måste vi vara försiktiga med att ändra källspråket till målspråket. Glöm inte denna detalj.

För resten, som du kan se, är det ett ganska dumt trick men ett av de mest praktiska att få oss att förstå utan att sätta klo när vi kommunicerar med människor som inte talar vårt modersmål. Speciellt för att använda uttryck som vi inte behärskar för mycket eller ställer in fraser som i allmänhet är de som kostar mest, eftersom de inte översätts bokstavligen på andra språk.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.