Topp 10 pussel och pusselspel för Android

Pussel och pussel –eller pussel att torka, som de säger nu - de är en del av en genre som alltid har fascinerat mig. Kanske för att det är en typ av spel som inte beror på hur bra du är på att trycka på knappar eller på dina reflexer. Här räknas det hur hårt du är villig att slå kokosnöten, och om spelet är bra kan det vara en av de utmaningar som förblir etsade i ditt sinne.

I dagens topp 10 granskar vi några av de bästa pussel, logik och pusselspel för Android. Några av dem, äkta handgjorda pärlor från världen av mobila videospel.

De 10 bästa pusselspelen för Android

Normalt kommenterar vi vanligtvis bara gratistitlar, men med tanke på kvaliteten på vissa tungvikter inom genren har vi också inkluderat några betalda spel som inte kan saknas i listan.

1. Monument Valley

Monument Valley anses av många det bästa pusselspelet som finns tillgängligt för mobil. Med en design som bortskämts i detalj är den här 2014-titeln en av de mest respekterade klassikerna inom genren, med 4,8 stjärnor på Google Play.

I denna stämningsfulla och atmosfäriska miljö måste vi manipulera omöjliga arkitekturer och geometrier för att vägleda prinsessan mot sitt öde. Minimalistisk grafik och mycket snygg musik. Om du gillar det, vet att det också har en intressant uppföljare.

Ladda ner QR-kod Monument Valley Utvecklare: ustwo games Pris: 2,99 €

2. Förreglat

Utmärkt tredimensionellt pussel utvecklat av Armor Games. I detta intressanta pussel kommer vi att möta olika föremål eller "lås" som vi måste ta isär bit för bit och rotera figuren för att hitta ett perspektiv som hjälper oss att dechiffrera gåtan.

Spelet är gratis och består av 5 nivåer eller "kapitel", var och en med flera 3D-pussel som kan lösas av användaren. En genial titel med flera timmars garanterad underhållning.

Ladda ner QR-Code Interlocked Developer: Armor Games Pris: Gratis

3. Rummet

Rummet är en saga som redan har fyra delar, den senaste av dem är Rummet: Old Sins. Spelet kombinerar mysterium med lösning invecklade lådformade pussel.

I den sista delen av sagan måste vi undersöka ett dockhus för att få information om ingenjörens och hans frus försvinnande. Ett långt spel med en lång resa, bra grafik och timmar av kul.

Ladda ner QR-kod The Room Developer: Fireproof Games Pris: 1,09 € Ladda ner QR-kod The Room: Old Sins Utvecklare: Fireproof Games Pris: 5,49 €

4. Två prickar

Som de flesta pussel är Two Dots lätt att lära sig, men svårt att bemästra. Vi står inför uppföljaren till Dots - med mer än 1800 nivåer - och mekaniken är sanningen att den förblir intakt: samla så många prickar i samma färg som möjligt.

När vi avancerar nivåer kan vi låsa upp två nya spellägen (Treasure Hunt and Expedition). Spelet är 100% gratis och annonsfritt, men med köp i appen för när vi fastnar på någon nivå och behöver lite extra hjälp för att komma igenom det.

Ladda ner QR-kod Two Dots Utvecklare: PlayDots Pris: Gratis

5. Lara Croft GO

Square Enix lanserade en serie pussel för Android under "GO" -etiketten, med titlar som Hitman GO, Deus Ex GO och Lara Croft GO - den senare är den bäst rankade av 3-. Alla dessa spel följer samma mekanik: turas om på ett bräde, som om det var ett schackspel, hindrar fällor och fiender från att döda oss.

De är ganska billiga spel och erbjuder ett par timmar roligt. Om du gillar denna typ av spel, håll dig uppdaterad om det inlägg som vi brukar publicera varje lördag med veckans gratis premiumappar, eftersom Hitman GO ofta tycker om den här typen av kampanjer mycket ofta.

Ladda ner QR-kod Lara Croft GO Utvecklare: SQUARE ENIX LTD Pris: 6,99 €

6. Infinity Loop

Ett av mina favoritlogik- och pusselspel. I Infinity Loop har vi ett mönster som vi måste rotera för att bilda en sluten krets. Alla pussel genereras slumpmässigt, vilket innebär att vi har ett oändligt antal nivåer.

Det kräver en god hjälp av analytiska färdigheter, men många gånger kan vi övervinna nivåer helt enkelt genom att rotera bitarna i kretsen tills vi ser lösningen precis under näsan. Lätt att spela och mycket beroendeframkallande.

Ladda ner QR-kod Infinity Loop ® Utvecklare: InfinityGames.io Pris: Gratis

7. 2048

Om du gillar Sudoku-typ måste du prova den här 2048. Det är ett mycket underhållande pussel där vi måste gå med i intilliggande siffror tills vi når den magiska siffran 2048. De första nivåerna är enkla, men när vi går igenom Saker kan bli ganska komplicerade och lämna din hjärna stekt.

Ett mycket beroendeframkallande spel, perfekt för att utöva mental skärpa och matematik. Dessutom väger den knappt cirka 10 MB. Vad mer kan du önska? Gratis och rekommenderas starkt.

Ladda ner QR-kod 2048 Utvecklare: Androbaby Price: Gratis

Relaterad: 15 lätta Android-spel under 25 MB

8. Layton: den mystiska byn

Detta är HD-mobilversionen av Professor Laytons första spel, släppt tillbaka 2008. En titel som fick flera utmärkelser under sin tid, och en klassiker av äventyrs- och pusselgenren.

Mer än 100 gåtor med alla möjliga olika pussel där observation och kritiskt tänkande uppmuntras. Det är ganska dyrt spel, så om du ser det till salu, tveka inte att ta hand om det.

Ladda ner QR-kod Layton: The Mysterious Village HD Utvecklare: LEVEL-5 Inc. Pris: 10,99 €

9. Sudoku

En av de mest populära hobbyerna under det senaste decenniet, Sudoku. Öst matematikspel populärt i Japan på 80-talet, det har också flera titlar för Android, detta utvecklas av Brainium den som får de bästa poängen på Google Play.

Spelet erbjuder ledtrådar för att undvika att fastna, olika svårighetsgrader och förmågan att lägga till anteckningar. Mycket komplett och 100% gratis med icke-invasiv reklam (något som alltid uppskattas i spel med höga koncentrationsdoser).

Ladda ner QR-kod Sudoku Utvecklare: Brainium Studios Pris: Gratis

10. Skillz

Kommer du ihåg de legendariska Brain Training-spelen som blev så populära under Nintendo DSs guldålder? Skillz ger en mycket liknande doft: ett spel av logik och mental smidighet där det inte bara är viktigt att svara korrekt utan också måste vi göra det snabbt.

Små minispel relaterade till färger, minne, list, precision och andra faktorer. Ett pussel som har 85 olika nivåer, var och en med sin egen utmaning att övervinna.

Ladda ner QR-kod Skillz - Logic Game Developer: App Holdings Pris: Gratis

Som alltid, om du tror att vi lämnade en relevant titel på listan, tveka inte att lämna dina bidrag i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found