Hur man byter hårddisk på en bärbar dator (Videohandledning)

Många människor, när de vill byta hårddisk på sin bärbara dator, tenderar att tänka att de måste vara mycket känsliga när man överväger bärbara datorer något som "svarta lådor" som inte kan beröras. Ingenting är längre bort från verkligheten.Att byta hårddisk på en bärbar dator är mycket enklare än att byta hårddisken på en bärbar dator. Varför? Tja, eftersom bärbara datorer vanligtvis har hårddisken i ett fack för honom ensam, och att skruva loss motsvarande lock är vanligtvis tillräckligt för att komma åt det.

Härifrån behöver du bara dra det lite och frigöra det från kontakterna som ansluter det till resten av den bärbara datorn. Om du vill sätta i en ny hårddisk senare måste du bara ansluta den och det är det! Naturligtvis, kom alltid ihåg att byta hårddisk på en bärbar dator eller PC innebär att du måste installera operativsystemet igen så att systemet känner igen all hårdvara ordentligt.

Så här byter du hårddisken på en bärbar dator: Steg för steg

I dessa fall är det oftast bäst att se det grafiskt. I följande videohandledning kan du se hur du byter hårddisk på en bärbar dator från några av de mest populära varumärkena: Toshiba, Dell och HP. Om din modell är en annan har jag också lagt till en generisk handledning som kan användas för att ändra hårddisken på vilken bärbar dator som helst.

Byt ut Toshibas bärbara hårddisk

Byt Dell-hårddisk

Byt HP bärbar hårddisk

Byt Asus bärbara hårddisk

//www.youtube.com/watch?v=M7bpSZJvgcM

Byt Acer bärbar hårddisk

Byt generisk bärbar hårddisk

Alla dessa videor är hämtade från YouTube-kanalerna John Harvey, The PaintballParadise, Tomahawk DIY, westerndigitalmea, Angel Andres Duro och Juan García, så om du gillade dem, ta en titt på resten av deras videor. Det finns några riktigt intressanta.

Hur man byter en bärbar hårddisk utan att förlora data

Det här är en mycket bra fråga. «Hur kan jag byta hårddisk på min bärbara dator utan att förlora mina data? ' Om vi ​​installerar en ny lagringsdisk blir den ren och vi måste överföra all vår data till den nya disken. Om den nya hårddisken kommer att vara densamma som den vi redan hade och vi inte kommer att göra några ytterligare ändringar av datorn kan vi göra en klon av den gamla disken innan vi byter den och sedan "stryka" den nya hårddisk med bilden av hårddisken föregående. På denna handledning från ComputerHoy du har alla steg förklarade i detalj.

Om du inte vill komplicera ditt liv mer, är min rekommendation att innan du byter datorns hårddisk helt enkelt säkerhetskopiera alla dina filer på en extern lagringsskiva eller på ett USB-minne och när du gör att skivan ändras, installerar du om operativsystemet och kopierar dina personliga filer. Personliga filer sparas alltid i samma mappar, vilket är dina användarprofilmappar (om du använder Windows). De vanligaste mapparna är vanligtvis «Nedladdningar«, «Dokument«, «Skrivbord«, «Favoriter«(Om du använder Edge eller Internet Explorer),«Bilder"Y"musik«.

Kommer jag att förlora garantin om jag byter hårddisk på en bärbar dator?

I princip du kan byta hårddisk på en bärbar dator utan att förlora garantin. Du kan ändra både hårddisken och RAM-minnet och garantin skulle upprätthållas, MEN det är tillrådligt att spara hårddisken utan formatering om kundtjänst eller reparationstjänst ber dig att montera om den och du har den. För resten tillåter både Apple och andra företag som HP och liknande att byta ut hårddisken samtidigt som garantin hålls intakt.

Vad kan jag göra med den gamla hårddisken?

Om hårddisken som du just har bytt ut inte är mycket knäckt kan du fortfarande återanvända den och konvertera den till exempel till en extern hårddisk som fungerar via USB-anslutning. Även om skivan har problem och inte används för att köra ett operativsystem på den, kan den fungera perfekt som en lagringsenhet. Här är en handledning där du kan se hur man konverterar en hårddisk till en extern hårddisk. Alltför lätt!

Om du tyckte det här inlägget var intressant och / eller det har hjälpt dig att lösa ditt problem, skulle jag vara mycket tacksam om du skulle hjälpa mig att sprida det på dina sociala nätverk. Så nu vet du, vän: tack, vi ses nästa gång och ... Dela det!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found