Hur man laddar ner klassiska skräckfilmer gratis och lagligt

Vi avslutade just denna mini-Halloween-special (och så mini ... den har bara haft två inlägg. Nästa år mer och bättre!) Dela med alla våra läsare en av de största juridiska källorna till klassisk film som finns i världen.

Internetarkiv det är förmodligen det största digitala biblioteket i världen. Om du fortfarande inte känner henne, ta en titt på det här andra inlägget. Internetarkivet, som grundades 1996 och ligger i Presidio i San Francisco, samlar miljontals dokument och audiovisuella verk från hela världen.

Förutom att ha sådana ovärderliga verktyg som Wayback-maskin, ett historiskt register över miljoner webbsidor eller en imponerande katalog med arkadspel som vi kan spela direkt från webbläsaren (det finns Pac-Man, Street Fighter II och företag), Internetarkivet har hundratals klassiska filmer från 50-talet , 60 och 70.

Den lilla skräckbutiken

Den har en sektion tillägnad science fiction och skräckfilmer, med mer än 400 filmer som vi kan ladda ner direkt, varav de flesta är offentliga. Vi kan se och ladda ner autentiska klassiker online som Plan 9 från yttre rymden, Night of the Living Dead, House on Haunted Hill, Lady Frankenstein och många fler.

Oavsett om vi vill besöka någon av dessa otillåtna svarta och vita pärlor, eller om vi behöver det upphovsrättsfritt material För våra egna personliga projekt är internetarkivet en guldgruva. Sanningen är att jag älskar att ta en titt då och då, du hittar alltid något som överraskar dig!