POCOPHONE F1 i recension, avslöjandet av "top of the range" 2018? - The Happy Android

I Xiaomi slutar de inte stilla. Så mycket att de till och med är villiga att konkurrera med sig själva. För bara några dagar sedan överraskade de oss med presentationen av ett nytt varumärke, POCO, och ett nytt flaggskeppsmördare för företaget, POCOPHONE F1.

Och allt tyder på att vi kommer att höra mycket om den här smarttelefonen under de kommande månaderna. Analytikerna tror inte på det: en Xiaomi-mobil som pekar på det högsta intervallet, med avancerade komponenter och ett nästan löjligt pris för ett sådant odjur. Var är tricket?

POCOPHONE F1 i granskning, ett flaggskepp med polykarbonatfodral, vätskekylning, 6 GB RAM och ett bra batteri

Xiaomi har alltid gjort det klart: det föredrar en liten vinstmarginal och säljer mycket än att ha högre vinster och en lägre marknadsandel. Detta leder till att det överträffar erbjudandena, inte bara från de mest direkta konkurrenterna utan från andra terminaler som tillverkas av dem själva, som den nya Xiaomi Mi 8.

Nyckeln till POCOPHONE F1, så här med stora bokstäver, är i dess plasthölje, vilket gör att du kan leverera en lättare telefon, vilket ger utrymme för mer batteri och sparar några dollar på glas (eller keramiska) ryggar under processen. Att de är väldigt vackra, ja, men de är också en magnet för fingeravtryck.

Design och display

POCOPHONE F1 är en mobil med stor skärm. Detta översätts till en 6,18-tums panel med Full HD + -upplösning (1080 x 2246p) och en pixeldensitet på 416 ppi.

Inte heller saknas den allestädes närvarande skåran av iPhone X (som vi också ser på Xiaomi Mi 8), i en kropp med rundade kanter och ett polykarbonatskal som ger en premiumkänsla utan fingeravtryck. Det finns också plats för honom 3,5 mm minijack, och en USB Type-C-port.

F1 har måtten 7,5 x 0,8 x 15,5 cm, en mer än acceptabel vikt på 182 gram och finns i grafitsvart och stålblått.

Kraft och prestanda

Den nya Xiaomi-terminalen har hårdvara för de mest krävande smakarna. Å ena sidan har vi Qualcomms mest kraftfulla processor, den Snapdragon 845 Octa Core vid 2,8 GHz, GPU Adreno 630 vid 710 MHz, 6 GB LPDDR4x RAM, 128 GB internt utrymme (även tillgänglig version “Ljus”Av 64 GB) kan utökas upp till 256 GB via SD. Som ett operativsystem hittar vi Android 8.1 Oreo med anpassningsskiktet "MIUI för POCO”(En variant av Xiaomis klassiska MIUI optimerad för POCOPHONE-telefoner).

Även om det utan tvekan är den stora nyheten inkluderingen av flytande kylteknik, något som hjälper terminalen att värmas upp mindre under krävande uppgifter som videospel, tunga appar eller multitasking.

Så här ser gränssnittet "MIUI för POCO" ut.

För prestandaändamål erbjuder POCOPHONE F1 ett resultat av 265 152 poäng i Antutu-riktmärkesverktyget. En stratosfärisk siffra för en mobil på 300 euro.

Kamera och batteri

När det gäller kameran har F1 valt en triplett: 2 kameror på baksidan + en för selfies. I det bakre området hittar vi en dubbel lins av 12MP + 5MP (Sony IMX363) med bländare f / 1.9 för miljöer med svagt ljus, 1,4 μm pixlar och autofokus med dubbla pixlar för huvudlinsen. Det sekundära 5MP-objektivet har en bländare på f / 2.1 och en pixel på 1,12 um. Alla utrustade med artificiell intelligens (AI) för att identifiera objekt och förbättra fångster.

Den främre kameran faller inte heller, med en 20MP AI-lins för stående läge och timer. Kort sagt, en kamera som svävar lite under Xiaomi Mi 8, men med funktioner som många redan vill ha.

Batteriet för sin del har fått en väsentlig förbättring i förhållande till Mi 8. Den här gången går vi till 4000mAh med snabb laddning via USB Type-C (Qualcomm Quick Charge 3.0). En autonomi som utan tvekan presenteras som en av dess styrkor, eftersom det inte finns många i toppklassen som når denna siffra, och därmed lyckas utmärka sig i detta avseende.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi POCOPHONE F1 är nu tillgänglig och kan köpas för priser mellan 260-270 € på webbplatser som Amazon, GearBest eller AliExpress.

Se pris i Amazon | GearBest | AliExpress

Och vad tycker experterna om denna POCOPHONE F1 av Xiaomi?

Mottagandet från den specialiserade pressen har varit ganska varmt och generellt sett positivt, med vissa motstridiga röster. Framhäver alla prestandan och priset över terminalernas material och design.

  • Randen: "Om du kan komma förbi telefonens utseende och bara letar efter hastighet och prestanda, har POCOPHONE F1 mycket att erbjuda."
  • Android Authority: ”Det är uppenbart att Xiaomi vill ta på sig OnePlus 6 och Honor 10, men bortsett från liknande prestanda till ett mycket lägre pris, erbjuder det inte starka skäl att gå till POCOPHONE F1, som saknar förfining av dess mer mogna konkurrenter. "
  • Android Central: ”Telefonen i sig är utmärkt och erbjuder valuta för pengarna som är oöverträffad i denna kategori. Designen kommer inte att vinna några priser, men det är fantastiskt att ha på sig dagligen. Batteriets livslängd är utmärkt, liksom prestanda. "
  • Engadget: "I detta fall innebär kostnadsminskningen inte låg kvalitet, eftersom polykarbonatet i POCOPHONE F1 överför mycket bra känslor när det gäller motstånd, det glider inte och blir inte fullt av fingeravtryck."

Kort sagt står vi inför en terminal som kommer att röra i vattnet och göra mer än en nervös. Vi har den billigaste mobilen på marknaden med den bästa CPU + RAM-kombinationen och sanningen är att det inte blir lätt att göra fel om det vi letar efter är ren prestanda.

För att sänka kostnaderna används billigare material i fodralet än glas - som polykarbonat i det här fallet - ett Corning Gorilla Glass 3-skydd som de säkert hade gott om i Xiaomi-lagret och därmed spara några dollar (Låt oss komma ihåg det nu vi går för Gorilla Glass 6), och några högtalare som inte sticker ut särskilt.

Med detta och borttagning av andra saker som NFC har Xiaomi lyckats leverera en smartphone som, vad som är viktigt, uppfyller märket. För att ge oss en idé, på Kimovil ger de det ett prisvärt värde på 9,9. En mobil som lovar att visas i alla pooler i år. Vad tror du?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.