Så här går du ur felsäkert läge (säkert) i Windows 10

Häromdagen ringde jag från en vän som hade problem med sin dator. Datorn har ett fel på moderkortet, och när de ringer efter service, dessa hade lämnat säkert läge aktiverat eller idiotsäker efter att ha analyserat din utrustning. Så min vän ringer till mig och säger: "Android, hur kan vi inaktivera felsäkert läge i Windows 10?

Säkert läge är ett åtkomstläge med reducerade funktioner, som används av operativsystemet för att lättare isolera och upptäcka fel. Om Windows inte beter sig korrekt kan vi helt enkelt logga in med bassystemets komponenter och se om vi kan fixa det.

Så här går du ur felsäkert läge i Windows 10

Men naturligtvis kommer det en tid då vi vill starta Windows igen normalt, med alla dess funktioner och funktioner. För att göra detta måste vi följa följande steg. Det är väldigt enkelt!

 • Först går vi till Cortana-fältet och skriver "Systemkonfiguration”.
 • Vi kan också ladda samma fönster från "Start -> Kör”(Eller genom att trycka på Win + R-tangenterna på tangentbordet) och skriva kommandot”msconfig”.
 • I fönstret Systemkonfiguration flyttar vi till fliken "Start"Och i" Boot-alternativ "avmarkerar vi fliken"Säker stövel”.

 • Vi klickar på knappen "Tillämpa”För att spara ändringarna.
 • Vi startar om utrustningen.

När Windows har startats om startar det normalt med alla vanliga funktioner och komponenter.

Alternativ metod

Om detta förfarande inte fungerar för oss finns det också en alternativ metod som vi kan använda.

 • Klicka på Windows-startknappen och håll ned "Skift" -tangenten. Vi klickar sedan på knappen "Start / avstängning -> Starta om". Detta startar om din dator och laddar en blå skärm som heter "Startup Settings."
 • Obs: om vi har en HP-dator, vilket tillverkaren själv anger i DEN HÄR VIDEON, vi kan komma till startmenyn genom att starta om datorn och trycka på Escape-tangenten upprepade gånger.
 • På den ovannämnda blå skärmen navigerar vi till "Felsök -> Avancerade alternativ -> Kommandotolken".
 • Detta öppnar ett MS-DOS-fönster på skärmen där vi kommer att ange följande kommando:bcdedit / deletevalue {default} safeboot

 • Därefter trycker vi på enter och väntar några sekunder på att kommandot ska köras. Vi stänger MS-DOS-fönstret och tillbaka på den blå skärmen, klicka på «Fortsätta«.

Systemet startar sedan om i normalt läge.

Alternativ metod nr 2

På vissa datorer (speciellt om vi har Windows 7 eller Windows XP), under PC-startfasen ser vi att ett meddelande visas där systemet erbjuder oss möjligheten att «Starta Windows normalt»Genom att välja och trycka på en knapp. Som vi säger fungerar inte denna mekanik på all utrustning, men det är viktigt att också ta hänsyn till det när man arbetar med maskiner som redan har legat bakom dem i några år.

Hur du återaktiverar felsäkert läge

Om vårt team fortsätter att ha problem kanske vi vill återaktivera säkert läge för att fortsätta undersöka. För att göra detta är det viktigt att komma ihåg att för att aktivera säker start rekommenderas det inte att använda fönstret "Systemkonfiguration" som vi just nämnde i avsnittet ovan. Istället är det mycket bättre för vårt operativsystem att vi gör det från datorns egen startmeny.

 • Från Windows går vi till startknappen, klickar på knappen "Start / avstängning", Y medan du håller ner "Flytta"Vi väljer"Omstart.
 • Därefter laddas en blå skärm där vi väljer “Lösa problem”.
 • Nu ska vi “Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om”.

När datorn startas om ser vi hur en ny skärm laddas. Klicka bara på F4 (offline-läge) eller F5 (säkert läge med nätverk) för att Windows 10 ska laddas i säkert läge.

Gör en perfekt med F4 eller F5

I andra tidigare versioner av Windows kan vi aktivera säkert läge trycker du på F8 upprepade gånger innan systemet startar, men eftersom implementeringen av UEFI BIOS, både i Windows 8 och Windows 10, är ​​det nödvändigt att följa stegen som anges ovan för att kunna aktivera den.

Du kan se en mer detaljerad handledning om hur du aktiverar säkert läge i Windows 10 i det följande POSTA.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found