Hur man förstorar bilder utan att tappa kvalitet Nästan magi!

En av de stora användningarna av artificiell intelligens är dess förmåga att uppnå effekter som hittills var otänkbara inom områden som fotografi eller musik. Således har vi AI som komponerar death metal i en oändlig liveström, eller algoritmer som skapar människor som inte finns, vilket gör linjen som skiljer det verkliga från allt annat allt mindre.

På tal om bildbehandling har vi för närvarande redaktörer som Photoshop (och dess algoritm "Bevara detaljer 2.0”) Det gör det möjligt för oss att förstora fotografier med den ovan nämnda artificiella intelligensen. Lyckligtvis finns det också gratis verktyg som vi kan behandla våra foton med låg upplösning och konvertera dem till större bilder. utan att fotot är suddigt eller pixlat. I dagens inlägg pratade vi om AI Image Enlarger-appen.

Hur man konverterar foton med låg upplösning till större bilder utan att förlora kvalitet

AI Image Enlarger är ett freeware-program tillgängligt för Windows och Mac (nedladdning HÄR), även om den också har en onlineversion som vi kan besöka HÄR. Dess funktion är den mest grundläggande: vi lägger till ett fotografi och laddar upp det till applikationsservern som anger vissa detaljer för behandlingen av bilden. Efter några sekunder returnerar verktyget en länk till den bild som redan har bearbetats för nedladdning.

Programmet tillåter två konfigurationsalternativ:

  • Bild: Systemet låter oss välja mellan "Bild", "Foto", "Ansikte" eller "Hög nivå".
  • Förhållanden: Applikationen ger möjlighet att multiplicera x2 eller x4 bildens originalstorlek.

Bilden måste också vara mindre än 3 MB och mindre än 800 × 750 pixlar.

Efter att ha testat applikationen med flera exempelbilder har vi funnit att det fungerar särskilt bra med bilder på cirka 480 pixlar. Därifrån kan vi förstora bilder upp till 2280p x 1920p upprätthålla en kvalitet av det mest respektabla.

En annan sak är att vi försöker förstora foton eller miniatyrer med mycket låg upplösning (100 pixlar eller mindre). Här möter algoritmen mycket mer problem med att återge detaljer i större skala, och resultaten är mycket artificiella.

Förstora SD-bilder upp till 2K upplösningar

För att ge oss en uppfattning om dess effektivitet har vi lagt till ett par exempel på skärmdumpar. Till vänster en selfie med låg upplösning (720x480p) och till höger, samma bild utökad av artificiell intelligens upp till 2K-upplösning.

I denna andra exempelbild har vi använt ett trädbevuxet landskap. Till vänster, det ursprungliga 689x480p-fotografiet (och väger 158 kB), och bredvid det förstorades samma bild 4 gånger till 2756 × 1920 pixlar. Sanningen är att det inte är dåligt alls!

Men om vi zoomar in och tittar på detaljerna kommer vi att upptäcka vissa mönster. De är ganska subtila, men du måste erkänna att de är där. Nu, även om jag förstår att det inte är ett verktyg som en professionell som lever av detta skulle använda, fungerar det riktigt bra i hemmet. I den meningen kan det vara en utmärkt lösning om vi har bilder från för några år sedan, av mindre storlek, och vi vill göra dem större, rama in dem eller använda dem som bakgrundsbild på vår Full HD + -skärm.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found