WhatsApp: hur man chattar med någon utan att ha deras kontakt i dagordningen

WhatsApp slutar inte utvecklas. Nästan varje vecka får vi reda på en ny funktion eller en ny idé. Om vi ​​nyligen visste att de nu funderar på att införa texten "stater", är det dags att prata om en ny funktion som redan är tillgänglig och som kommer att glädja mer än en. Ett verktyg som låter oss dela vårt nummer och prata med en annan person via WhatsApp utan att behöva ha det i vår kontaktlista. Hur? Genom att skapa en anpassad länk.

Hur du delar ditt WhatsApp-nummer med en länk

Det här nya verktyget är ett API som WhatsApp just har släppt, och det kommer att bli ett riktigt underverk, särskilt i arbets- eller affärsmiljöer.

Tack till henne, vi kan skapa en enkel länk med ett tillhörande telefonnummer, och genom att klicka på den, öppna en konversation direkt på WhatsApp med den personen. Perfekt, till exempel för att lägga det i vår företags signatur (så att klienten eller leverantören inte behöver lägga till oss i sin kontaktlista för att prata med oss).

Steg för att skapa länken med vår WhatsApp-kontakt

Länken skapas enligt följande:

  • Vi skriver denna adress: //api.whatsapp.com/send?phone=
  • Efter symbolen "=" sätter vi prefixet för vårt land, följde och inga mellanslag eller symboler. För Spanien 34, för Mexiko 52, Argentina 54 etc.
  • Slutligen, efter prefixet introducerar vi vårt telefonnummer.

Om jag till exempel är från Spanien (prefix 34) och mitt telefonnummer är 123123123 skulle motsvarande länk för att chatta med mig på WhatsApp vara:

//api.whatsapp.com/send?phone=34123123123

När vi klickar på länken, om vi befinner oss framför datorn, öppnas ett fönster i webbversionen av WhatsApp.

Om vi ​​öppnar länken från telefonen En chatt öppnas direkt för att prata med den personen.

Ett mycket enkelt sätt att chatta med någon på WhatsApp, särskilt om det är en person som vi ska prata mycket punktligt med eller dela vår WhatsApp från jobbet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found