Kör en .MSI-fil som administratör - The Happy Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

När Microsoft släppte Windows 7 tog det bort möjligheten att kör en .msi-fil som administratör när du högerklickar på den. Från början, vilket kanske inte verkar vara ett stort problem, är det ganska besvärligt om du är en supporttekniker och du har en dator som fjärrkontrolleras med en applikation som VNC eller Teamviewer och du måste köra en .msi-fil som en administratör. Hur gör man det utan att förlora anslutningen eller utan att logga in med en användare med administratörsbehörighet? För att kunna köra en .msi-fil som administratör i Windows 7 i en användarsession med standardbehörigheter finns det två alternativ:

- Kör .msi som administratör i kommandokonsolen

- Aktivera alternativet "kör som administratör" med höger musknapp genom att installera ett "plugin" från Microsoft.

Kör MSI från kommandokonsolen

Gå till C: \ Windows \ System32 och hitta filen cmd.exe. Högerklicka (tryck "Skift" medan du klickar om du vill köra med en annan användare) på filen och välj "Kör som administratör«. När konsolen är öppen skriver du följande kommando:

msiexec -i C: \ file_path \ file_name.msi

Exempel:

msiexec -i C: \ användare \ android \ Desktop \ test.msi

Observera att om det finns tomma mellanslag inom sökvägen måste du ange sökvägen i citattecken »» så att systemet känner igen den.

Om den här metoden verkar opraktisk kan du installera ett plugin som gör det möjligt att installera en .msi som administratör.

Aktiverar alternativet att köra en .msi som administratör via ett plugin

Microsoft släppte följande fil:

//download.microsoft.com/download/f/d/0/fd05def7-68a1-4f71-8546-25c359cc0842/Elevation2008_06.exe

När installationen är aktiverad aktiverar du alternativet "Kör som administratör" för filer med .msi-tillägg.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found