Hur man visar fler resultat per sida på Google - The Happy Android

Vanligtvis Google visar vanligtvis tio resultat när vi gör en fråga i din webbläsare. En siffra som inte skulle vara helt dålig om inte de första 2 länkarna vanligtvis är annonser och flera YouTube-paket ingår, vilket minskar till 7 eller 8 antalet organiska resultat som visas på första sidan av Google.

Detta kan vara ett tillräckligt antal resultat när det vi letar efter är ett snabbt och objektivt svar ("Hur gammal är Jordi Hurtado?", "Var är Katmandu?"). Vi kan dock vara lite korta när det som Google frågar har ett större antal giltiga tillvägagångssätt eller svar.

Statistiskt sett är det vanligtvis inte många som sänker ögonen bortom det tredje eller fjärde resultatet, och om vi tänker på dem som går från sökmotorns första sida minskas antalet nästan till absurditet. Det är av dessa skäl som det är mer än intressant öka antalet svar som Google erbjuder oss på varje sida: vi får inte bara mer information utan det ger oss också tillgång till innehåll som annars skulle begravas av den oöverstigliga sidvridningsknappen.

Hur man ökar antalet resultat per sida i Googles sökmotor

Det finns två sätt att få Google att inkludera mer innehåll per sida. En av dem är att ändra konfigurationsinställningarna för verktyget, och en annan är helt enkelt att lägga till en ny parameter i vår sök-URL.

Ändra Google-inställningar

Denna första metod gör att vi kan ändra Google-sökinställningarna Permanent. För att göra detta måste vi klicka på knappen "Miljö”Det visas precis under sökfältet och välj“Sökinställningar”.

Här hittar vi ett avsnitt som heter "resultat per sida"Var ska man välja hur många poster sökmotorn returnerar: 10, 20, 30, 40, 50 eller 100. Vi väljer det nummer som bäst passar våra behov och klickar på knappen".Ha kvar”.

Obs! Om vi ​​har loggat in med vårt Google-konto kommer de sidinställningar som görs att vara permanenta.

Lägg till en parameter i sökadressen

Om allt vi vill är att sökmotorn ska visa ett större antal resultat för en viss fråga, lägg bara till lite extra text i slutet av sökadressen.

Först skriver vi termen i sökrutan, trycker på enter och sedan går vi till webbläsarens adressfält. I slutet av webbadressen och utan att lämna mellanslag vi lägger till suffixet “& num = X”Där X motsvarar antalet resultat som vi vill visa per sida, och vi trycker på enter. Till exempel:

Med den här nya parametern laddas sidan om och visar antalet angivna resultat. Som du kan se, ett mycket enkelt trick såväl som effektivt.

Relaterat inlägg: Hur man navigerar snabbare med Googles ".new" -domäner

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.