Elephone E10, en mobil 4 kameror och NFC för 100 euro skalade

Elephone är en av de kinesiska tillverkarna som inte slutar ta nya telefoner till marknaden utan avbrott. Det är personligen ett av mina favoritmärken när det gäller billiga smartphones, och jag måste erkänna att jag fortfarande har Elephone P8 Mini som jag köpte för 3 år sedan. I dagens inlägg kommer vi att prata om en av de senaste modellerna från företaget, The Elephone E10.

Elephone E10, ett basområde med 4 GB RAM, 4000 mAh batteri och fyrhjulig 48MP kamera bak

För närvarande marknadsför varumärket andra nyare modeller, till exempel E10 Pro och Elephone PX Pro, men jag tycker att de är för dyra för vad de har att erbjuda, den här Elephone E10 är en mycket mer intressant satsning vad gäller kvalitet förhållandepris. När en mobil av den här typen är för långt från 100 euro för att omfamna priser som ligger runt 200 napor där, föredrar jag att gå till mer konventionella märken som Xiaomi, där kameran och batteriet tenderar att erbjuda större prestanda i allmänhet. Även om det vi letar efter är en riktigt billig smartphone är både Elephone och Vernee eller UMI vanligtvis alternativ att ta hänsyn till.

Design och display

Elephone E10 har en ramlös skärm 6,5 tum med HD + upplösning (1560 x 720p), en pixeldensitet på 264ppi (medium densitet) och 2,5D böjt glas. En skärm med den typiska designen som ger terminalen en modern touch. Den har måtten 77,3 x 163,6 x 8,5 mm, en vikt på 193 gram och finns i 3 färger: svart, blått och grönt.

Det är uppenbart att skärmen inte är av hög kvalitet, en FullHD-upplösning skulle ha varit en hel del, men med tanke på att vi står inför ett lågt intervall är det förståeligt att de har varit tvungna att klippa in vissa aspekter som annars skulle göra terminalen dyrare. Det är inte perfekt, men åtminstone är designen attraktiv att den redan är något.

Kraft och prestanda

Om vi ​​tittar in i tarmen på Elephone E10 ser vi det montera ett Helio P22-chip (MT6762D) Octa Core körs med 2 GHz, med PowerVR GE8320 GPU och 4 GB LPDDR4X RAM och 64 GB internt lagringsutrymme som kan utökas via SD-kort. Alla åtföljs av Android 10, den senaste versionen av Googles operativsystem hittills.

På prestandanivån har vi därför en enhet med alla säkerhetsuppdateringar och funktioner i Android 10 som erbjuder ett mycket respektabelt benchmarking-resultat i Antutu: 93 400 poäng. Som en "stjärnfunktion" kan du nämna det har NFC-anslutning, något väldigt ovanligt i mellanklass- och low-end-mobiler.

Kamera och batteri

Den bakre kameran är en av de mest attraktiva aspekterna av E10: en fyrkamera med en 48MP huvudsensor, med 13MP vidvinkelobjektiv, 2MP porträttlägeobjektiv och 5MP makrolins. En hårdvara som vi kan förvänta oss att fungera bra i ljusa miljöer, men som utan tvekan kommer att drabbas av nattbilder (i den meningen förväntar du dig inte många överraskningar). Den främre kameran för sin del ger 13MP för selfies, vilket inte är dåligt heller.

När det gäller autonomi monterar Elephone E10 ett ganska kraftfullt batteri 4000 mAh med snabb laddning (10W) via USB C.

Andra funktioner

Förutom den tidigare nämnda NFC inkluderar terminalen Bluetooth 5.0, Dual SIM (nano + nano), WiFi Direct och USB OTG, även om den saknar ett 3,5 mm-uttag för hörlurar.

Pris och tillgänglighet

Elephone E10 har för närvarande ett pris på 119,99 dollar, cirka 108,96 euro att ändra på webbplatser som GearBest.

Kort sagt, en billig mobil men uppdaterad till Android 10, med bra design och prestanda för att bläddra, titta på videor, chatta och spela några spel då och då, en anständig kamera och NFC-överföring, något som inte ses alla dagar på en telefon med lägre medelklass som denna. Det har också sina brister, till exempel en upplösning som inte överstiger HD och frånvaron av en minijackingång för hörlurar, men om detta inte är ett stort problem är dess valuta för pengarna det bästa att vi kommer att hitta det här 2020 inom intervallet billigaste Android.

GearBest | Köp Elephone E10

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.