Xiaomi Redmi Note 5A Prime, en brutal low-end med 16MP selfies

De Xiaomi Redmi Note 5A Prime Det är den förbättrade versionen av Redmi Note 5A. Detta innebär att vi står inför en låg mobil, men med några förbättrade särdrag som gör att den sticker ut framför andra konkurrerande mobiler.

I dagens granskning analyserar vi Xiaomi Redmi Note 5A Prime, en prisvärd 5,5-tums terminal, med 3 GB RAM-minne och en anmärkningsvärd 16MP frontkamera.

Xiaomi Redmi Note 5A Prime i analys, jag önskar att alla low-end var som den här mobilen

Utan tvekan har Xiaomi Redmi Note 5A Prime sina brister, men den allmänna uppsättningen gör den här smarttelefonen till en mer än idealisk enhet för alla människor som letar efter en billig och funktionell mobil som mer än uppfyller alla dina behov.

Vi letar inte efter en mobil på 500 euro, men vi vill ha en Android-telefon som är storleken. Det är där Redmi Note 5A Prime spelar in.

Design och display

Xiaomis nya kraftfulla low-end har en IPS-skärm på 5,5 tum med HD-upplösning (1280x720p). Skärmen är skyddad av en Corning Gorilla Glass 3 och erbjuder en pixeldensitet på 267ppi och en ljusstyrka på 450nits.

När det gäller design står vi inför en mobil med rundade kanter, i en minimalistisk och elegant stil, monterad på ett plasthölje. Även om det ger en metallkänsla, har vi i detta fall inte en aluminiumkropp, något som å andra sidan hjälper till att avsevärt minska sin vikt.

Xiaomi Redmi Note 5A Prime finns i grå, guld och rosaguld, har måtten 7,62 x 15,30 x 0,77 cm och en vikt på 153 gr. Utan tvekan en av de lättaste telefonerna för tillfället.

Den har också en fingeravtrycksdetektor och ett 3,5 mm hörlursuttag.

Kraft och prestanda

När det gäller hårdvara dyker vi rakt in i det mer tillgängliga utbudet. Å ena sidan har vi en processor Snapdragon 435 Octa Core 1,4 GHz och GPU Adreno 505. Det vill säga en måttlig prestanda processor.

Tvärtom utrustar den också 3 GB RAM-minne Y 32 GB internt lagringsutrymme expanderbar bredvid Android 7.1 (MIUI 9). Något som väsentligt lyfter upplevelsen och levererar en uppsättning som fungerar bekvämt med alla applikationer, så länge vi inte försöker köra AAA-spel eller appar som är för tunga.

För att få en bättre uppfattning om dess prestanda ser vi att dess poäng i ett benchmarkingverktyg som Antutu är en anmärkningsvärd 45 798 poäng.

Kamera och batteri

Vi kommer till en av styrkorna med denna Redmi Note 5A Prime, dess kamera. På baksidan hittar vi en anmärkningsvärd 13MP-lins med bländare f / 2.2 och dubbel LED-blixt, HDR, panorama och burst-läge. Den främre kameran å andra sidan är mycket bättre, med ett OmniVision PureCel-objektiv som når upp till 16MP upplösning. Om vi ​​älskar selfies, här har vi en hel ven att doppa i.

Batteriet, å andra sidan, stannar kvar en korrekt 3080mAh med micro USB-laddning. Med tanke på att skärmen inte är för stor och att dess processor inte förbrukar många resurser är det ett batteri som kan hålla oss många timmar innan det börjar visa tecken på utmattning (upp till 10 timmars video och 12 timmars spelning beroende på tillverkare).

Pris och tillgänglighet

Redmi Note 5A Prime från och med den 15 mars 2018 är prissatt till 132,50 euro på Amazon (Spansk version). Vi kan också få det på GearBest till ett reducerat pris på 107,78 €, ungefär $ 129,99 att ändra. Det är uppenbart att priset är en av de stora attraktionerna i denna terminal.

Yttrande och slutlig bedömning av Xiaomi Redmi Note 5A Prime

[P_REVIEW post_id = 10839 visual = ’full’]

Xiaomi Redmi Note 5A Prime presenteras som den perfekta enheten för dem som bara vill bläddra, kolla e-post, använda appen i tjänst, chatta och ta bra selfies då och då. En lågtelefon men mycket konsekvent och med en mer än korrekt design. Det bästa, priset.

[wpr_landing cat = ’smartphones’ nr = ’5 ′]

Och vad tycker du om Xiaomi Redmi Note 5A Prime?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.