Guide till root Android: Huawei, Samsung, LG, Sony och Nexus - The Happy Android

Att rota en Android-telefon eller surfplatta är alltid svårt. Det kräver att du utför åtgärder i terminalen som ändrar hanteringen av behörigheter i operativsystemet. Vi rör vid tarmarna på enheten, och därför finns det alltid möjligheten att något inte går bra.

Å andra sidan blir rotprocesser mer och mer rikliga, och i allmänhet tenderar de att vara relativt lätta att genomföra. Du måste bara ta hand om detaljerna.

Standardiserade "mer eller mindre" procedurer

Många mobiltillverkare har redan med en mer eller mindre standard rooting-procedur För sina olika modeller och Android-terminaler som Nexus, Samsung eller LG följer de samma generella mönster för att få de efterlängtade superanvändarbehörigheterna.

Målet med dagens inlägg är att se metoder för att rota används av några av de stora varumärkena i Android-landskapet. Om det är dags att vi vill rota vår terminal kommer vi att ha en ganska tydlig uppfattning om vilka steg som ska vidtas.

Slutligen bör man komma ihåg att root i en terminal kommer att betyda förlora enhetsgarantin i många fall. Vissa telefoner, som Nexus, är mer än tänkt att vara rotade, och tillverkaren är lite slappare i det avseendet, men så är inte alltid fallet.

Hur man rotar en Samsung-enhet

Samsung-enheter är kompatibla med Odin-applikationen, ett blinkande verktyg för PC. Tack vare den här programvaran kan vi ansluta vår Samsung-terminal till datorn och blinka motsvarande Auto-Root Chainfire (applikationen som är ansvarig för att göra roten).

Det finns fler metoder för att rota en Samsung-mobil eller surfplatta, men den här fungerar med praktiskt taget alla modeller från det sydkoreanska företaget: Samsung Galaxy, S3, S4, S5, S6, S7 och derivat.

Samsung har en blixträknare, vilket innebär att om vi rotar en av dess terminaler och blinkar något på den skapas en post som automatiskt upphäver garantin.

Hur man rotar en LG

Till skillnad från Samsung behöver LG inte andra program som Odin för att rota. Anslut bara terminalen till datorn och starta några ADB-kommandon.

Om vi ​​inte vill ha problem kan vi också göra det ännu enklare, med applikationen för Windows One Click Root.

LG publicerade till och med en artikel för några år sedan där den förklarade hur man låser upp bootloader från dess terminaler.

Få rot på en Sony-terminal

När det gäller Sony Xperia Android-terminaler finns det flera metoder, men de är i grunden uppdelade mellan de som har startladdaren öppen och de som inte har det.

Sony publicerade följande länk där vi kan kontrollera om vår enhet har startladdaren blockerad eller inte.

Om vi ​​har det blockerat är det snabbaste sättet att få rot installera en anpassad återställning, och därifrån blinkar terminalen med lite exploateringsliknande SuperSU. Den mest använda anpassade återställningen i Sony är vanligtvis TWRP (Vi kan kontrollera kompatibiliteten för vår terminal med TWRP här).

Hur man rotar en Huawei-terminal

För Android-mobiler som Huawei P7, P8 eller P9 varierar metoden för var och en av modellerna. I nästan alla fall används PC-applikationer som gör hela processen, Vad Root-Kit (Huawei P8) eller HiSuite (Huawei P7).

Om vår terminal är en Huawei P9 Det första vi måste göra är att låsa upp bootloadern. Härifrån måste vi installera TWRP anpassad återställning för att kunna "plugga in" SuperSU och slutföra rooting.

Rotar en Nexus-enhet

När det gäller Nexus och Google, processen för att få rot är också ganska öppen. Inom Utvecklaralternativ från terminalen måste vi helt enkelt aktivera alternativet Lås upp OEM för att öppna bootloader och starta om terminalen.

Härifrån handlar allt om att ansluta den till en dator och installera TWRP via ADB-kommandon. På det här sättet kan vi flash en roterbar kärna Vad ElementalX-kärnaoch placera sedan motsvarande SuperSU.

Här kan vi se hur man rotar en Nexus 5. I resten av modellerna är processen praktiskt taget identisk.

Hur man rotar någon annan enhet

Om vår terminal inte är något av ovanstående måste vi komma ihåg det det finns också universella program för PC De utför hela rotprocessen med bara ett klick.

Deras effektivitet är inte 100%, men i många fall lyckas de slå klockan ganska tillfredsställande. Du kan läsa mer om denna typ av applikation här.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.