Hur vet jag om någon har försökt låsa upp din mobil

Har din mobil stulen inte precis en trevlig upplevelse. Om vi ​​befinner oss i denna situation kan vi alltid hitta den och till och med radera dess innehåll på distans för att förhindra att katastrofen blir ännu större.

Men tänk om någon är rättvis försöker komma åt telefonen utan vårt samtycke? Ibland är åtkomst till informationen på enheten nästan värre än att ha stulits direkt. Normalt utförs dessa typer av aktiviteter när vi lämnar mobilen utan uppsikt, och det är därför applikationer som detta är så användbara Låsur.

Ladda ner QR-kod Lockwarch - Thief Catcher Utvecklare: BlokeTech Pris: Gratis

Hur man upptäcker om någon försöker låsa upp din Android-mobil

Lockwatch är en gratis applikation för Android - med några premiumfunktioner som vi kommer att förklara senare - det skickar en varning när någon försöker låsa upp mobilen felaktigt.

Således, om vi är på kontoret och vi går på toaletten i 5 minuter, kommer vi att få ett informativt e-postmeddelande om en skvallerkollega har angett fel mönster eller PIN-kod under vår frånvaro. Naturligtvis är det också fantastiskt om vi har tappat bort telefonen, vi har glömt den i någon anläggning eller så har vi blivit offer för ett rån.

Relaterat inlägg: Så här inaktiverar du ett glömt upplåsningsmönster på Android

Hur Lockwatch fungerar är väldigt enkelt:

  • När applikationen är installerad öppnar vi den och aktiverar "Skicka varnings-e-post”.
  • Systemet kommer att be oss om relevanta behörigheter och när de väl beviljats ​​kommer vi att ange en e-postadress där varningarna ska tas emot.
  • Om vi ​​klickar på alternativet "Antal upplåsningsförsök”Vi kan ange antalet tillåtna försök (1, 2 eller 3).

Vid den här tiden kommer vi att ha allt klart för att ta emot varningar när någon försöker komma åt vår smartphone utan vårt tillstånd. Det är värt att nämna, ja, att Lockwatch kommer att avbryta sändningen av meddelandet om rätt kod anges på mindre än 10 sekunder.

När det gäller innehållet i varnings-e-postmeddelandet innehåller det flera väldigt viktiga uppgifter. Å ena sidan inkluderar den ett fotografi som tagits med den främre kameran under upplåsningsförsöket, liksom en karta med enhetens GPS-position. Allt detta tillsammans med det exakta datumet och tiden för det aktuella ögonblicket.

För att ge oss en idé, här är ett exempel på e-postmeddelandet vi får när ett av dessa misslyckade upplåsningsförsök görs.

Ytterligare funktioner

Som vi nämnde i början finns också en premiumversion (4,99 €) som innehåller några ytterligare funktioner.

  • Upptäck om någon sätt in ett nytt SIM-kort i telefon.
  • Skicka ett mejl om tjuven stänger av telefonen utan att låsa upp den och slår på den igen efter ett tag.
  • Appen tar 3 bilder istället för bara en.
  • Spela in 20 sekunders ljud medan du tar foton och spelar in GPS-platsen för enheten.

Sanningen är att dessa tillbehör inte alls är dåliga, men de lägger inte så mycket värde på att byta till betalningsplanen (såvida inte vår telefon blir stulen varannan var tredje). Personligen tycker jag att den fria versionen är funktionell och kraftfull nog för att stå på egen hand. En starkt rekommenderad app för att förbättra säkerheten för alla Android-enheter.

Relaterat inlägg: 7 knep för att veta om en mobil är ny, renoverad eller stulen

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found