Så här startar du om en Android-mobil i säkert läge - The Happy Android

Även om de flesta virus ses på Windows har Android också sin egen andel av skadlig kod. Det är inte så vanligt, men jag kan försäkra er att jag har sett flera infekterade smartphones de senaste åren i mina närmaste kretsar. Skadlig programvara på Android finns och är verklig (det finns det mytiska "polisviruset" eller det senaste "xHelper"), men ibland behöver vi inte ens en skadlig kod för att lämna vår enhet med byxorna på anklar.

Ett bra exempel på detta som jag säger dig, vi såg det förra veckan, med den "jävla" bilden som blockerar din mobil och lämnar den värdelös om du använder den som bakgrundsbild på din mobil. Ett problem som vi, som många andra, kan lösa startar om Android i säkert läge och göra vissa ändringar i systemet.

Vad är Android Safe Mode och vad är det för?

När vi startar en enhet i Android-säkert läge den laddar bara operativsystemets grundläggande funktioner samt de applikationer som redan är förinstallerade från fabriken. På det här sättet är alla appar som har installerats senare eller de som installerats av användaren själva inaktiverade.

Detta kan hjälpa oss att diagnostisera eventuella fel som vi kan ha i vår terminal. Om problemet kommer från en skadlig eller felaktig app kan vi säkert avinstallera den. Något som kan vara jättebra om vår enhet har en semi-tegelsten, inte fungerar eller gränssnittet är så korrupt att du inte ens kan navigera normalt.

Så här startar du om Android i säkert eller "säkert läge"

För att ladda Android i säkert läge är det nödvändigt starta om enheten på ett visst sätt.

 • Tryck på strömbrytaren i 2 sekunder för att visa avstängnings- och omstartalternativen. Håll inte ner den längre, annars stängs enheten helt enkelt av.
 • Klicka nu på "Av" -knappen i 2 sekunder. Om du gör en enda knapptryckning eller en kort tryckning stängs mobilen helt enkelt av. Var försiktig.
 • Om vi ​​har följt stegen korrekt kommer Android att visa oss ett meddelande på skärmen där vi frågar om vi vill starta om i säkert läge. Bekräfta genom att välja "OK".

Om allt gick bra startar Android om i säkert läge, visar ett vattenstämpel längst ned på skärmen.

När de relevanta kontrollerna och åtgärderna har genomförts, om vi vill avsluta säkert läge starta bara om terminalen. Systemet laddas automatiskt normalt, med alla dess funktioner och applikationer i sin helhet.

Alternativa metoder

Detta som vi just diskuterat fungerar med de flesta mobiler. Om vi ​​har en lite äldre mobil finns det andra sätt som kan hjälpa oss att ladda systemet i säkert läge.

 • Volymknappar: Stäng av enheten helt och vänta några sekunder. Håll strömbrytaren intryckt i några sekunder tills terminalen startar. När du ser den ursprungliga startanimeringen, tryck på volym upp och volym ned-knapparna och håll i några sekunder. Detta startar Android i säkert läge.
 • Startknapp: Stäng av enheten och vänta några sekunder. Tryck på strömbrytaren i några sekunder tills den första laddningsanimationen visas. Släpp i det ögonblicket strömbrytaren och håll ner den fysiska start- eller "Hem" -knappen på din terminal.
 • Kontakta tillverkaren: Vissa smartphones kan ha en annan säker startmetod. I dessa fall är det bäst att kontakta tillverkaren direkt för hjälp. I DENNA LISTA som tillhandahålls av Google kan du hitta länkarna till kontaktsidorna för de viktigaste mobiltelefontillverkarna.

Så här går du in i Android-säkert läge med ADB-kommandon

Om vår mobil har infekterats till kärnan eller har ett allvarligt problem som påverkar kritiska funktioner i systemet, kanske vi inte kan använda någon av metoderna som nämns ovan. I det här fallet har vi fortfarande en sista punkt i kammaren: anslut mobilen till datorn och använd ADB-kommandon för att tvinga en omstart i säkert läge. Det är viktigt att nämna, ja, att denna metod fungerar bara med rotade enheter.

För att kommunicera med vår terminal med ADB-kommandon är det nödvändigt att vi installerar Android-utvecklingssats på datorn och aktivera USB felsökning på Android. Du hittar alla drivrutiner och installationsguiden i DEN HÄR POSTEN.

 • Se till att mobilen är på.
 • Anslut den till datorn via en USB-kabel och öppna ett terminalfönster med administratörsbehörighet genom att skriva kommandot CMD i Cortanas sökmotor.

 • Skriv kommandot "ADB-enheter”För att se till att datorn har upptäckt Android-enheten. Om den inte upptäcker det måste du troligen installera drivrutinerna för din telefon eller använda en annan USB-kabel.
 • Starta sedan kommandot "ADB-skal”För att öppna skal Linux-kommandorad. Inuti skalet skriv "dess”Och tryck Enter. Kontrollera din mobil och acceptera alla begäranden om superanvändarbehörigheter som du kan se på skärmen.

 • Starta nu kommandot "setprop persist.sys.safemode 1”För att aktivera säkert läge.
 • Skriv slutligen “ADB-omstart”Att starta om terminalen.

Om allt har gått bra startar systemet om i säkert läge.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found