Hur låser du upp en mobiltelefon gratis - Steg för steg-handledning

I dagens inlägg kommer vi att se hur man låser upp vilken mobiltelefon som helst utan att spendera ett öre. Tidigare, när vi ville frigöra en telefon, var vi tvungna att gå till hörnbutiken, vanligtvis en plats med ett lite tvivelaktigt utseende, där de släppte vår mobiltelefon till ett rimligt pris. I dag har saker och ting lyckligtvis förändrats mycket.

Sedan 2013, och åtminstone i Spanien, telefonsäljare är juridiskt skyldiga att låta oss släppa mobilen när vistelseperioden har gått ut (om vi har det).

Det måste klargöras att upplåsningsprocessen beror inte på varumärket på vår terminal, men från vår telefonoperatör. Det spelar ingen roll om mobilen är Samsung, HTC, iPhone, One Plus eller HuaweiVad vi måste ta hänsyn till är om vi är med Movistar, Vodafone, Orange eller vilket företag det än är.

Så här låser du upp en mobiltelefon i två steg

Som sagt, de viktigaste stegen att följa är alltid desamma:

  • Få upplåsningskoden: Det första vi behöver är en kod som gör att vi kan eliminera kopplingen mellan terminalen och operatören.
  • Tillämpa koden: När vi väl har koden behöver vi bara använda den för att slutföra processen.

Få upplåsningskoden för terminalen

Innan du börjar är det lämpligt att skriva ner telefonens IMEIeftersom det är troligt att vi kommer att behöva denna information senare.

Varje teleoperatör erbjuder sitt eget sätt att få koden för upplåsning av mobilen. Normalt är det en automatiserad process som kan genomföras från företagets egen webbplats eller genom att ringa ett enkelt telefonsamtal.

YoigoTill exempel har de förberett en sida där vi bara behöver ange IMEI för att få upplåsningskoden just nu. På Movistar Vi kan också begära det från dess webbplats eller genom att ringa 1004. In SäkerDe har också en sida för detta ändamål. I övriga företag är processen mycket lik.

Ange ett nytt SIM-kort och använd koden för att låsa upp mobilen

Nu när vi har koden i vårt ägo, helt enkelt vi sätter in ett SIM-kort från en annan operatör på mobilen som vi vill släppa.

Vi startar om terminalen och kommer en gång in SIM-kortets PIN-nummer systemet kommer att be oss komma in en nätverksupplåsningskod. Vi markerar upplåsningskoden och om allt har gått korrekt får vi ett meddelande om att vi har övervunnit nätverkslåset. Mobil upplåst!

Vad händer om vår operatör inte tillåter dig att släppa dina terminaler?

I USA och Latinamerika finns det fortfarande många företag som inte tillåter upplåsning av sina mobiltelefoner. I ett sådant fall, för att få upplåsningskoden vi måste använda betaltjänster, från sidor som UnlockRiver och liknande.

Det verkar fungera, men jag vet inte hur effektivt det är. Priserna är vanligtvis cirka 10-15 euro mer eller mindre, och upplåsningskoden de skickar oss (det är tjänsten de erbjuder, de får en upplåsningskod för din terminal) kan ta allt från några timmar till en dag eller två att komma fram.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found